a-kra 14.03.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Szukam niedrogiego wykonania podjazdu, ztn w sumie może z 20 m kwadratowych. do tej pory myslałam o kostce, ale widzę u sąsiadów te płyty azurowe, zwyczajnie nasadzone - wbite w ziemie. czyli bez żadnych podsypek itd. to by mi bardzo uprościło sprawę, bo jeśli trzeba robic tą całą robotę co pod kostkę, to zbyt duzych oszczedności wtedy nie ma. tak więc czy można po prostu wbić w ziemie te płyty azurowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 15.03.2007 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 nikt nie ma pomysłu, czy będą sie takie płyty zapadać w ziemię? http://www.bruk.info.pl/plyta_azurowa/plyta_azurowa_foto.jpg czy może na małej powierzchni wystarczy je powbijać w ziemie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.03.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 raczej się ich nie wbija tylko układaa czy się zapadną czy nie zależy jakie obciążenie po nich będzie się "przetaczało"producent na pewno informuje o sposobie układania i na jakie obciążenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 15.03.2007 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 max jeden osobowy samochód, który miałby na tych płytach stać. coś w rodzaju parkingu pod domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 15.03.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 To ja się podczepię z tymi płytami... Chciałam budować podjazd do garażu w pełnej kostki ale 75m2 po 80 zł to trochę za dużo , więc zastanawiam się na zbudowaniem 2 pasów z tych płyt (pod koła samochodu). Czy ktoś tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 15.03.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Tak na oko, ze zdjecia, to nie sa płyty. To raczej "długa kostka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 15.03.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Przecież nie ma problemu aby te płyty ułożyć takjak kostkę czyli na dobrej podbudowie, wtedy nie będą sięzapadać, a wypełnić je można ziemią i posadzić małą trawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 15.03.2007 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 to sa płyty 60x40x10 (prostokąty). z nich właśnie widziałam takie podjazdy na samochody.tylko nie wiem dokladnie czy były one tak nasadzane na ziemię, czy cała technologia co pod kostkę brukową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 15.03.2007 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 problemu nie ma, tylko chodzi o oszczedność- wyraźnie to było zaznaczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 15.03.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 W domku rodziców takie płytay mam. Tylko podłoże było przygotowywane pod nie jak pod kostkę. NIe mamproblemów ładnie siedza a eksploatacja jest znaczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 15.03.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Szukam niedrogiego wykonania podjazdu, ztn w sumie może z 20 m kwadratowych. do tej pory myslałam o kostce, ale widzę u sąsiadów te płyty azurowe, zwyczajnie nasadzone - wbite w ziemie. czyli bez żadnych podsypek itd. to by mi bardzo uprościło sprawę, bo jeśli trzeba robic tą całą robotę co pod kostkę, to zbyt duzych oszczedności wtedy nie ma. tak więc czy można po prostu wbić w ziemie te płyty azurowe? Jak ja wbijesz to się wbiją jeszcze głębiej, jakąś pseudopodbudowę trzeba zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts