Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DO WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW BIAŁYCH BRAM GARAŻOWYCH!!!!!!

Recommended Posts

U mnie się dobrze sprawdza. Mam nieutwardzony piaszczysty podjazd i niezagospodarowana działkę przed domem oraz szutrową drogę za płotem. Siłą rzeczy trochę się kurzy. Oczywiście widać to jak się bardzo z bliska przyjrzę. Jak mnie wkurza, to biorę wodę z mydlinami namydlam i zimna spłukuję i na dłuższy czas mam z głowy. Zdjęcia domu w albumie. Zdjęcia bramy z bliska nie mam, jak zrobię to wstawię.

Mam białą i grafitowy dach. Do tego podjazd wysypany prowizorycznie piaskiem. Kurzy się, owszem, ale, gdyby nie wytarte przypadkiem smugi, nie byłoby to tak bardzo widoczne. Z myciem poczekam, bo mają niedługo robić podjazd, więc się nie opłaca (zakurzą na pewno).

a jak do tego wszystkiego mają się białe drzwi wejściowe do domu?

U mnie z drzwiami wejściowymi tak samo jak z bramami garażowymi. Białe i kurzą się, ale ten kurz widac dopiero z bliska. Trochę bardziej mi sie brudzą te wychodzące na tył domu, bo ogród mam jeszcze w rozsypce i taras niezrobiony.

Mam też białe drzwi. nie ukrywam, że są brudne, bo pies próbował je otwierać. Gdyby były brązowe, też by były brudne. Musiałabym dobrać idealnie w kolorze otaczającej dom gliny, żeby nie było widać śladów :wink: , ale zamierzam podsypać ziemi, więc kolor ewentualnego brudu się zmieni :wink: , w dodatku oprócz śladów psich łap może być widać zwykły kurz... Proponuję w kolorze wojskowego moro.

Sądzę, że to całe gadanie o brudzie widocznym na białych drzwiach i bramach, to przesada. Na brązowych też widać kurz. Po prostu trzeba od czasu do czasu umyć i już.

Mam pytanie: kto ma bramę i drzwi, których w ogóle nie myje, a one są czyste (minimum rok użytkowania)?

Joshi dzięki :D i znów mam dylemat :roll: może jednak białe??? A jeszcze może ktoś ma rolety zewnętrzene białe? Bo przy białej stolarce tylko by takie wchodziły w grę

Agduś tutaj nie chodzi o brak mycia przez rok :o poprostu nie chciałabym co drugi dzień latać ze szmatą - są ciekawsze zajęcia

Agduś tutaj nie chodzi o brak mycia przez rok :o poprostu nie chciałabym co drugi dzień latać ze szmatą - są ciekawsze zajęcia

Czy myjesz okna co drugi dzień?

Gdybym mieszkała przy ruchliwej drodze, pewnie bym się zastanawiała (drzwi w kolorze kurzu byłyby najlepsze). Zwykły kurz widać na każdym kolorze. Nawet na szarym, kiedy po deszczu zrobią się zacieki albo ktoś niechcący przetrze kakiś kawałek bramy i przez kontrast pokaże, jak jest brudna. Częstotliwość mycia chyba zależy bardziej od okolicy i wrażliwości właściciela niż od koloru bramy.

Nie zrezygnowałabym z mojej koncepcji kolorystyki tylko z obawy o kurz.