alfa003 14.03.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Pomozcie prosze.....napiszcie, jak w praktyce sprawdzaja sie białe bramy garażowe?? Musze szybko sie zdecydowac, czy zamowic wlasnie biala (taka mi sie najbardziej podoba do grafitowego dachu ) czy szara A moze ktos dysponuje zdjeciem szarej bramy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.03.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 U mnie się dobrze sprawdza. Mam nieutwardzony piaszczysty podjazd i niezagospodarowana działkę przed domem oraz szutrową drogę za płotem. Siłą rzeczy trochę się kurzy. Oczywiście widać to jak się bardzo z bliska przyjrzę. Jak mnie wkurza, to biorę wodę z mydlinami namydlam i zimna spłukuję i na dłuższy czas mam z głowy. Zdjęcia domu w albumie. Zdjęcia bramy z bliska nie mam, jak zrobię to wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 14.03.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Mam białą bramę i grafitowy dach. Zdjecia w albumie, a link niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.03.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Mam białą i grafitowy dach. Do tego podjazd wysypany prowizorycznie piaskiem. Kurzy się, owszem, ale, gdyby nie wytarte przypadkiem smugi, nie byłoby to tak bardzo widoczne. Z myciem poczekam, bo mają niedługo robić podjazd, więc się nie opłaca (zakurzą na pewno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 14.03.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 kupiłem białą jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 15.03.2007 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A mi wszyscy odradzaja, ze niepraktyczna, bo bardzo brudzaca....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.03.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A mi wszyscy odradzaja, ze niepraktyczna, bo bardzo brudzaca....... Brud sie trzyma tak samo dobrze na białych jak i na ciemnych bramach i tak samo go widać z bliskiej odległości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demex 15.03.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Ja mam brązową obita blachą trapezową na pionowo (Wiśniowski). I jest wiecznie brudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 15.03.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 U mnie biała. Może i się kurzy, ale raczej tego się nie zauważa, za to drzwi między garażem i domem mam brązowe, no i na nich to dopiero kurz widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 15.03.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Jak się zakurzy to przejeżdzam po niej na sucho miotłą. Na mokro szmatą a potem spłukuję wodą z węża - ale to rzadko. Czyli nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 15.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A my do grafitowego dachu malujemy bramę w kolorze obróbek blacharskich-tzn szarym. Widzieliśmy to u naszej Pani Architekt i bardzo nam się to spodobało. Nie ma problemu z doborem koloru do drewnianych okien i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 15.03.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Kurcze mnie się bardzo podobają białe, ale właśnie nasłuchałam się, że trudno to utrzymać w czystości a jak do tego wszystkiego mają się białe drzwi wejściowe do domu? Napiszcie, bo jak narazie to pozostaje opcja złoty dąb (oklepane) albo mahoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.03.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 a jak do tego wszystkiego mają się białe drzwi wejściowe do domu? U mnie z drzwiami wejściowymi tak samo jak z bramami garażowymi. Białe i kurzą się, ale ten kurz widac dopiero z bliska. Trochę bardziej mi sie brudzą te wychodzące na tył domu, bo ogród mam jeszcze w rozsypce i taras niezrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 15.03.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Mam też białe drzwi. nie ukrywam, że są brudne, bo pies próbował je otwierać. Gdyby były brązowe, też by były brudne. Musiałabym dobrać idealnie w kolorze otaczającej dom gliny, żeby nie było widać śladów , ale zamierzam podsypać ziemi, więc kolor ewentualnego brudu się zmieni , w dodatku oprócz śladów psich łap może być widać zwykły kurz... Proponuję w kolorze wojskowego moro. Sądzę, że to całe gadanie o brudzie widocznym na białych drzwiach i bramach, to przesada. Na brązowych też widać kurz. Po prostu trzeba od czasu do czasu umyć i już. Mam pytanie: kto ma bramę i drzwi, których w ogóle nie myje, a one są czyste (minimum rok użytkowania)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 15.03.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Joshi dzięki i znów mam dylemat może jednak białe??? A jeszcze może ktoś ma rolety zewnętrzene białe? Bo przy białej stolarce tylko by takie wchodziły w grę Agduś tutaj nie chodzi o brak mycia przez rok poprostu nie chciałabym co drugi dzień latać ze szmatą - są ciekawsze zajęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.03.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Agduś tutaj nie chodzi o brak mycia przez rok poprostu nie chciałabym co drugi dzień latać ze szmatą - są ciekawsze zajęcia Czy myjesz okna co drugi dzień? Gdybym mieszkała przy ruchliwej drodze, pewnie bym się zastanawiała (drzwi w kolorze kurzu byłyby najlepsze). Zwykły kurz widać na każdym kolorze. Nawet na szarym, kiedy po deszczu zrobią się zacieki albo ktoś niechcący przetrze kakiś kawałek bramy i przez kontrast pokaże, jak jest brudna. Częstotliwość mycia chyba zależy bardziej od okolicy i wrażliwości właściciela niż od koloru bramy. Nie zrezygnowałabym z mojej koncepcji kolorystyki tylko z obawy o kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 17.03.2007 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Renatka&PetronekA jaki kolor drzwi wybraliscie?? Tez szary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 19.03.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 My mamy białą bramę, a sąsiad brązową i muszę przyznać, że na naszej nie widać kurzu, a u sąsiada wiecznie jest "brudna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts