artkom 14.03.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkich , proszę o opinie fachowców i znawców sztuki budowlanej , mam pobudowany dom z ytonga i właśnie jestem na etapie adoptowania poddasza , chciałbym ocieplić scianę kolankową o wysokości 1,2 m z dużą ilością słupów betonowych wełną . Zaproponowano mi 2 rozwiązania 1- na ściane przyklejana wełna gruba taka jak na ocieplanie budynków 5 cm , obróbka siatka i gipsowanie 2- na profilach aluminiowych przykęcona G-F a między profilami wełna miekka lub sztywniejsza . Co Wy na to , bardzo proszę o opinie i sugestie . darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yozka1 14.03.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Stawiam na wełne i płyta GK, zawsze to ściana będzie mocniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 14.03.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkich , proszę o opinie fachowców i znawców sztuki budowlanej , mam pobudowany dom z ytonga i właśnie jestem na etapie adoptowania poddasza , chciałbym ocieplić scianę kolankową o wysokości 1,2 m z dużą ilością słupów betonowych wełną . Zaproponowano mi 2 rozwiązania 1- na ściane przyklejana wełna gruba taka jak na ocieplanie budynków 5 cm , obróbka siatka i gipsowanie 2- na profilach aluminiowych przykęcona G-F a między profilami wełna miekka lub sztywniejsza . Co Wy na to , bardzo proszę o opinie i sugestie . darek pomysł niezły, ale pamiętaj o paroizolacji na wełnę.....położoną od środka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artkom 14.03.2007 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WASZE OPINIE SĄ BARDZO PRZYDATNE W PODJĘCIU TEJ DECYZJI czyli aby było wszystko ok powininem zastosować profile przykręcone do podłogi i sufitu w nich wełna np 4 - 5 cm grubości na to folia paroizolacyjna i zamykoamy to G-K . ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.03.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 a po co ocieplać od środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artkom 15.03.2007 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 ściana ma 36,5cm ytong od środka jest dość dużo betonowych słupów które są w widoczne tylko od wewnątrz bo od zewnątrz jest bloczek ytong 12 cm z ociepleniem wełna ( bloczek systemowy) . Mury nie bedą ocieplane od zewnątrz i zależy mi na tym aby ściana ta nie przemarzała a tej zimy było czuć różnicę dotykając pełen bloczek ytonga 36,5 cm a ten słup betonowy . nie wiem jak załączyć obrazek do opisu ! myśle że opis sprawy jest dość czytelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.03.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 jeżeli dobrze zrozumiałem:ściana 36,5 ze słupamiod zewnątrz bloczek 12cm z wełnąod wewnątrz chcesz to ocieplić róznicę temp zawsze poczujesz, są to różne materiały, różnie kumulując/przewodząc ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artkom 15.03.2007 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 czyli sciane kolankowa zakryć g-k na stelarzu bez wkładania miedzy profile wełny >?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.03.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 ja się upierasz to włóż tylko daj paroizolację pod płytę (chyba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts