Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Potyczki ze zgrabnym -komentarze

Recommended Posts

Ja rowniez dopisuje sie do powyzszego - glowa do gory a tak pozatym a po nocy przychodzi dzien a po burzy spokoj.................

Ja tez calkiem niedawno mialam dola, wyszlam i na razie jest ok :lol: - byle zdrowko bylo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trzymam kciuki!!!!!!!!!

Zaczynajac jakies 4 lata temu budowe domu, kupno dzialki, majac prawie zalatwione pozwolenie na budowe i praktycznie wszystko zeby moc sobie myslec ze nasz dom powstanie - musialam ze wszystkiego zrezygnowac, nawet z dzialki - wszystko musielismy sprzedac i odwolac - tak sie pokielbasilo - widocznie tak mialo byc, to nie byla widocznie ani ta dzialka, ani nasze miejsce na ziemi - wiec glowa do gory, trafisz na swoj bank, i na swoj czas - tylko glowa do gory - cos o tym wiem :wink:

POzdrawiam i trzymam kciuki!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Widzę że trochę miotacie się z tymi bankami- raz jest BIK raz go nie ma.... BIK jest i bedzie - jak ktoś spłaca kredyty to wszystko jest ok, jak nie spłaca to jest....niestety. Ale jest jeszcze coś takiego jak błędy w tej bazie i naprawdę nie jest to wina BIK-u tylko banków które maja bałagan w swoich systemach. Napiszcie prosze czy zwracaliście się bezpośrednio do BIK-u o raport o swoich kredytach. Banki w których składacie wnioski najczęściej nie wiedzą gdzie był kredyt widoczny na raporcie, podają tam tylko kwotę i datę umowy. Moze zacznijcie od zamówienia raportów szczegółowych z BIK. (http://www.bik.pl -- raport standard). Czeka się na to około 2-3 tygodni. Czarno na białym jest napisane gdzie ile i kiedy dostaliscie kredytu - jak był spłacany - standardowo, czy były jakieś zadłużenia itp. Uwierzcie mi - sam pracuję w banku i takie już dziwne sprawy widziałem na raportach w BIK, że czasami się w głowie nie mieści. Najwięcej jest problemów z kartami kredytowymi z supermarketów (klienci czasm nie wiedzą że je mają) i kredytami z przed 2002 roku. Jeżeli zauważycie jakieś rozbiezności z faktami to będziecie wiedzieli do jakiego banku sie zwrócić. Najlepiej zrobić to na pismie powołując się na odpowiednie paragrafy znajdujące sie na stronie BIK i grożąc sprawą cywilną - z doswiadczenia wiem że jest to skuteczne. Naprawdę zachęcam do zamówienia tych raportów do domu, to tylko 10 zł na głowę a bedziecie mieli żelazny argument w rozmowie z bankiem. Już nikt nie powie wam że jest jakiś tam kredyt z jakiegoś tam roku bo wszystko to będziecie mieli na papierze.

Pozdrawiam

Sebastian

Tylko my wiemy w jakim to banku , jaki kredyt i kiedy był spłacony .Tylko bank jeszcze nie zaktualizował bazy danych i kredyt mimo że spłacony widnieje jako nie spłacony.Pisaliśmy już do banku ale nadal sobie nic z tego nie robią . Dzięki za podpowiedź o paragrafach.

jak grzeczne prośby nie skutkują to daj im w mordę :oops: :evil: :wink:

• 2 weeks później...

a witam witam

na majorkę to nie, ale byli my ;) na agroturystyce :) zadki na koniach poobijać

przy ognichu posiedzieć, kiełbachy pojeść i piweczka sie napić :)

a w dzienniku cisza będzie bo budowa odsunięta do czasu aż nas wykreślą z rejestru czyli do 12,2008 :(

nic nie pisze ale czytam wasze dzienniki :) więc pisać ! bo fajnie jest czytać i wiedzieć że jednak komuś się udaje :)

a w dzienniku cisza będzie bo budowa odsunięta do czasu aż nas wykreślą z rejestru czyli do 12,2008 :(

:o :o :o :o :o :o :o - no nie chyba bym tam zrobila jazde bez trzymanki, to sie nie miesci w glowie :evil: :evil: :evil: :evil: - zdenerwowalam sie tak jakby to chodzilo o moja dzialke i moj kredyt brrrrrrrrrrrrrrrrr - strasznie dlugo - naprawde nic sie nie da zrobic???????

no kobitki człek odrazu lepiej się czuje jak ktoś sie interesuje jego sprawami dzięki :)

czy coś się da zrobić aby wcześniej nas wykreślili ? chyba nie :( pismo oficjalne dostaliśmy i stwierdziliśmy że chyba to nie nasza pora , poczekamy mamy czas ...

a w tym czasie działkę ładnie zrobimy :)

może jak trochę ochłoniemy napiszemy jeszcze jakieś pismo do banku , zobaczymy.

A za WAS kobitki kciuki trzymam :D

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 4 months później...