magpie101 14.03.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Moja znajoma przygarnela 6 miesiecznego kota (poprzednia wlascicielka wyjechala). Kot-on jest bardzo milusi, zalatwia sie do kuwety, jesli siedzi w pomieszczeniu, gdzie spi znajoma to jest ok, natomiast gdy tylko jest wypuszczony na mieszkanie, wtedy sobie zwiedza, bawi sie no i spryskuje sciany. Nigdy nie mialam kota, moja znajoma tez nie. poradzcie co zrobic aby kot nie spryskiwal mieszkania, moja znajoma jest zalamana i chce szukac mu nowego domku, a mi jest szkoda kotka, bo jest strasznie milusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 14.03.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Wykastrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.03.2007 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Tylko czytalam, ze kastracja nie zawsze pomaga, niektore koty nawet po zabiegu spryskuja teren. No i kota trzeba w odpowiednim momencie wykastrowac, bo jesli zrobi sie to za wczesnie to moze miec klopot z oddawaniem moczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 14.03.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Najlepiej zapytać weterynarza czy juz można, a jeśli dopiero zaczął znaczyć (ma 6 m - cy) to powinno pomóc, a na pewno zapach będzie bardziej do wytrzymania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 14.03.2007 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 http://www.vetserwis.pl/kastracja_kot.html do poczytania Pisze tu, że 6 miesięcy to idealny wiek do kastracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 15.03.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A do tego polecam zastosować preparat typu GET OFF i wypsikać nim ściany na przy podłodze. oczywiście jest to środek dodatkowy, kastracja najlepiej rozwiązuje ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.03.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A do tego polecam zastosować preparat typu GET OFF i wypsikać nim ściany na przy podłodze. Mam pytanie co do tego preparatu. Mam garaż w którym jest wejście dla moich kotów, żeby się mogły schronić podczas mojej nieobecności. Niestety wchodzą tam nie tylko moje koty. Ostatecznie nie miałabym nic przeciwko temu, żeby jakieś inne zmarznięte koty sie tam zima chroniły, tyle, ze niektóre nadużywają mojej gościnności. Tym sposobem mam już poobsikiwane różne sprzęty znajdujące się w tym garażu. Teraz pytanie o ten preparat. Czy jak go zastosuje to nie wyleję dziecka z kąpielą? Nie chciałabym, żeby skutkiem zastosowania tego preparatu było zniechęcenie moich kotów do chowania się w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 15.03.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 wykastrowac póki młodymojemu pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 15.03.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Co chcecie przeciez sie koty marcuja, wiec im bije. Znaczy teren i tyle. Moja mala kotka mieszkala u mnie juz 2 miesiace, zalatwiala sie do kuwety. nagle zaczela sie zalatwiac na gorze (gora jeszcze nie wykonczona). Popryskalam kilka razy preparatem przeciwko kotom i pomoglo.A z ta kastracja to siweta racja. Mozna jeszcze sprobowac postawic dodatkowa kuwete. I przede wszystkim CHWALIC jak sie wysika do kuwety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.03.2007 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Dziekuje wszystkim za rady, przekaze wszystko znajomej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 15.03.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A do tego polecam zastosować preparat typu GET OFF i wypsikać nim ściany na przy podłodze. Mam pytanie co do tego preparatu. Mam garaż w którym jest wejście dla moich kotów, żeby się mogły schronić podczas mojej nieobecności. Niestety wchodzą tam nie tylko moje koty. Ostatecznie nie miałabym nic przeciwko temu, żeby jakieś inne zmarznięte koty sie tam zima chroniły, tyle, ze niektóre nadużywają mojej gościnności. Tym sposobem mam już poobsikiwane różne sprzęty znajdujące się w tym garażu. Teraz pytanie o ten preparat. Czy jak go zastosuje to nie wyleję dziecka z kąpielą? Nie chciałabym, żeby skutkiem zastosowania tego preparatu było zniechęcenie moich kotów do chowania się w garażu. Znam dwa skutki działania od osób, które sie tymi specyfikami ratowały - jeden z nich wystraszył kota tak, ze przez kilka tygodni w ogóle nie wchodził do domu, a potem starannie omijał opsikane miejsca. Drugi, chyba Hagena (ale moge sie tu mylić) wywołał "przyjemniejszy" efekt, czyli kot zaprzestał znaczenia miejsc - preparat zastosowano właśnie w całym mieszkaniu, punktowo - w miejscach ulubionych przez kota, do wysokości ok. 30 cm. Kot dał sobie spokoj z dalszymi znaczeniem i łazi teraz na dwór. Oba przypadki dotyczą dwóch rożnych kotów u roznych właścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.03.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamstergong 31.10.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Wykastrujcie go, a kuwetę można spryskać koci miętką, wtedy powinien uwielbiać ten teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts