magmi 09.06.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Mamy zamiar zrobić ogrzewanie mieszane, tj. w części pomieszceń podłogówkę wodną, w pozostałych grzejniki. Przy ogrzewaniu podłogowym podłoga wychodzi grubsza (grubsza warstwa styropianu, grubsza wylewka no i dochodzą same rurki). Pytanie: na jakim etapie "wyrównywać" poziom posadzki parteru (część podłogówka, część grzejniki)? Czy już przy wylewce betonowej na gruncie? Tzn. tam gdzie podłogówka zrobić niżej (albo cieńszy) a tam gdzie grzejniki wyżej (albo grubszy)? Jeśli nie przy wylewce, to kiedy? Jakoś wszyscy projektanci z którymi rozmawiam płynnie omijają to pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 09.06.2003 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Czy nikt nie miał takiego problemu ? A może w ogóle NIE MA takiego problemu, tylko mnie się cos ubzdurało ? Proszę o komentarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.06.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 jednakowy poziom posadzki gornej a regulowac grubością styropianu i jastrychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 09.06.2003 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Wszystkie warstwy daj równe: styropian - szkoda oszczędzać w części z grzejnikami, bo stanowi izolacje termiczną podłogi - wylewka w obu 6-7 cm ... i gdzie tu problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 10.06.2003 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 U mnie zrobiłem nierówną podłogę, z tego względu, że w części z ogrzewaniem podłogowym będę miał płytki, a w części bez ogrzewania podłogowego będę miał deski na legarach. Gdyby nie to zrobiłbym wszystko równo!Różnice poziomów uzyskałem na etapie jastrychu. Tam, gdzie nie ma ogrzewania podłogowego, dałem go mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts