andrzej3602 15.03.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 chcialbym przybudowac garaz do domu mieszkalnego jakie musze spelnic warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 15.03.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Normalny projekt i pozwolenie na rozbudowe domu mieszkalnego. Do tego inwentaryzacja i ocena stanu technicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betka35 02.04.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 chcialbym przybudowac garaz do domu mieszkalnego jakie musze spelnic warunki Hejka............robie dokładnie to samo......niesety potrzebny architekt, geodeta....i jakieś 2 mc./jeśli masz plan zagosodarowania / na same papierkowe sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan1103 02.04.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 witam ja mam ten sam problem chcę dobudować garaż bo jest za krótki o 20cm na taką duperele też trzeba pozwolenia? dodam że garaż jest w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betka35 03.04.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 witam ja mam ten sam problem chcę dobudować garaż bo jest za krótki o 20cm na taką duperele też trzeba pozwolenia? dodam że garaż jest w piwnicy Sorry..chcesz dobudować 20 cm garażu ??????????? toż to jedna cegła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan1103 03.04.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 nie no 20co to przesada ale o tyle jest za krótki żeby wszedł samochód chcę dobudować jakiś 1m bo to jest komunistyczny garaż ma malucha a ja mam troszke innye auto ale tak serio to dobudowac chcę 1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betka35 04.04.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 nie no 20co to przesada ale o tyle jest za krótki żeby wszedł samochód chcę dobudować jakiś 1m bo to jest komunistyczny garaż ma malucha a ja mam troszke innye auto ale tak serio to dobudowac chcę 1m Dobudować...w szerz.......w zdłuż ??? a może po prostu dostawić ten metr i już...może jakąś fotkę wrzucisz???? My niestety zabudowujemy całą ścianę z przodu budynku i tego tak po cichu juz sie zrobić nie dało..za duża robota .... i musiałam dac zarobić architektowi i geodecie fack.....fack......fack......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan1103 05.04.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 nie umiem wstawiac fotek prubowałem ale mi sie nie udaje jestem jeszcze laikiem w tych sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betka35 06.04.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63615&highlight= Spoko.ja też nie umiałam jeszce niedawno ...poczytaj......oni ci pomogą ........ A co do garażu to ja gdybym miała dostawić do isniejącego 1m.....to bym to zrobiła i już..........No chyba że masz sąsiada-mędę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.04.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 witam ja mam ten sam problem chcę dobudować garaż bo jest za krótki o 20cm na taką duperele też trzeba pozwolenia? dodam że garaż jest w piwnicy chcesz wykopać większą dziurę? powiększyć obrys ścian fundamentowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys74 21.04.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Witam.To i ja moze sie podlacze do tematu.Zamierzam wykonać w istniejącym budynku następujące prace:-dobudowa wiatrolapu (ganku) z lekkich bloczków ,same ścianki w zarysie podestu i balkoniku.-wykonanie tarasu ze schodami na ogród (równiez przebudowa juz istniejącego malego balkoniku)-zmiana wlaściwości przeznaczenia budynku gospodarczego na garaż wraz ze zmianą jego dlugosci o ok. 1,5 m. oraz w zwiazku z tym wymuszoną zmiana konstrukcji dachu. Dotychczasowy projekt który posiadam i jego aneksy jest projektem technicznym więc na nim w myśl nowego prawa budowlanego podobno nie mozna sie powolac.Pani archtekt zasugerowala koniecznosc wykonania nowego projektu :"ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO" co wiaze sie z kolei z koniecznoscia wykonania go dla tego budynku na nowo (rzeczoznawca p. poż ;projekt elektr. zasialnia wraz z prjektem zasilania garażu; projekt wod-kan;plan ochrony zdrowia ?,inwentaryzacja stanu dotychczasowego budynku wraz z terenem i Fotometria i cala masa innych)Caly zakres tych prac projektowych wyszacowala na ok 2300 pln bez podatku.Do tego dojdą koszty dziennika , kierownik budowy.CZY faktycznie to wszystko jest potrzebne i nie mozna tego zrobic tak jak kiedys w formie Aneksu do dotychczasowego projektu. na tzw. kalke???? Przeraza mnie mysl ze jeszcze nic nie zrobie a juz jakies 4 tys. nie moje .Acha wyprzedze ewentualne sugestie.TAK mam wścipskich sąsiadów i nie chce tego robić bez zgody> krzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fili_P 25.04.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 jak w teemacie tez prosze o odppwiedzi http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=99323&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts