qlszef 15.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 witam. Jest zupełnie nowy ale juz conieco sie rozeznałem w temacie budowy domku. Chciałbym poznac tu osoby które są w podobnej sytuacji do mojej czyli przymierzają sie lub juz zaczęli budować. Mam juz działkę i wstępnie nie ma przecwiskazań do budowy wiec te wszystkie pozwolenia to juz tylko formalność. Chciałem sie w związku z tym zorientować w pewnych sprawach. Najbardziej mnie interesuje na wstepie ile powinienem liczyć za robociznę stanu surowego zamkniętego. Oczywiscie nie mówię o firmie która zdarłaby ze mnie ostatni grosz. Mam kilku takich którzy podjęli by sie budowy i zastanawiam sie jakie obecnie ceny są do zaakceptowania. Oto mój projekt http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty Domek ma jak widzicie około 100m2. Z małym podpiwniczeniem. Wiem ze kwestia materiałów to juz inna sprawa, bo poprostu trzaba pojeździc po składach budowlanych. Ale jeśli mozna to bardzoproszę o opinię dotyczące ceny robociny. Mam na mysli budowe od fundamentów razem z dachem. Z góry dziękuje za opinie. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.03.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 materialy poszybowaly wysoko, do tego ekipy ze zlecenia na zlecenia probuja windowac ceny, sondujac gdzie jest granica przy ktorej klient peka o nie placi .... biorac powyzsze pod uwage, no i nie znajac warunkow wykonania przylaczy (a to moze byc kosztotworcze), to powiem ze spokojnie wydasz 200k. pozd.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts