Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszt budowy domku 100m2 moze wynieść 200tys?

qlszef

Recommended Posts

witam. Jest zupełnie nowy ale juz conieco sie rozeznałem w temacie budowy domku. Chciałbym poznac tu osoby które są w podobnej sytuacji do mojej czyli przymierzają sie lub juz zaczęli budować. Mam juz działkę i wstępnie nie ma przecwiskazań do budowy wiec te wszystkie pozwolenia to juz tylko formalność. Chciałem sie w związku z tym zorientować w pewnych sprawach. Najbardziej mnie interesuje na wstepie ile powinienem liczyć za robociznę stanu surowego zamkniętego. Oczywiscie nie mówię o firmie która zdarłaby ze mnie ostatni grosz. Mam kilku takich którzy podjęli by sie budowy i zastanawiam sie jakie obecnie ceny są do zaakceptowania. Oto mój projekt

http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty

Domek ma jak widzicie około 100m2. Z małym podpiwniczeniem.

Wiem ze kwestia materiałów to juz inna sprawa, bo poprostu trzaba pojeździc po składach budowlanych. Ale jeśli mozna to bardzoproszę o opinię dotyczące ceny robociny. Mam na mysli budowe od fundamentów razem z dachem. Z góry dziękuje za opinie. Pozdrawiam:)

materialy poszybowaly wysoko, do tego ekipy ze zlecenia na zlecenia probuja windowac ceny, sondujac gdzie jest granica przy ktorej klient peka o nie placi .... biorac powyzsze pod uwage, no i nie znajac warunkow wykonania przylaczy (a to moze byc kosztotworcze), to powiem ze spokojnie wydasz 200k.

pozd.

Jacek