Gość 16.03.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 ... Generalnie to zrezygnowałbym z folli po styropianem na rzecz tej na styropianie jak bardziej efektywnej ... jesli miałbym wybór gdzie dac jedna warstwe folii - to wybrałbym Twoją wersje ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 16.03.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 mam pytanie czy koledzy w pełni wyczerpali wszystkie argumenty w tej ważnej dla nas kwestii bo nadal uważam że folia na styropianie pełni rolę warstwy poślizgowej a pod styropianem dystansu od papy terozgrzewalnej ... do Geno gratuluję cierpliwości w tłumaczeniu rzeczy tak oczywistychdo brzoza nie rozumiem skąd u ciebie tyle negacji w rzeczach tak oczywistych http://images20.fotosik.pl/134/59cedb06d9c7b7f6.jpg http://images21.fotosik.pl/85/c10d6123f0b48a3d.jpg http://images22.fotosik.pl/52/81d77ad40cf12eee.jpg z poważaniem Jan Zaremba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.03.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 janzar - zlituj sie ... zmniejsz zdjecia, bo tego watku nie da sie czytac - tak sie "rozjechał"wszedzie gdzie wkleisz te swoje nieskompensowane - watek rozwalony zainstaluj sobie infarView i zrób z tym porządek ...pliss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavus 17.03.2007 02:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Tyle juz zosatlo na ten temat powiedziane. Ja zrobilem zgodnie ze wskazowkami janzara czyli: PIWNICA: - papa termozgrzewalna wywynieta na sciane ok 10cm - folia budowalna czarna 0,2mm wywynieta na sciane - I warstwa styropianiu gr. 5cm - II wartstwa styropianu gr. 5cm dosunieta do rurek - folia budowalna czarna 0,2mm wywynieta na sciane - wylewka gr. 5-7cm PARTER, PIETRO - styropian akustycny Swisspor FONO gr. 3-4cm (chodzi o wyciszenie bo w najblizszej przyszlosci bede wynajmowal pokoje goscinne od 1 lipca br. zapraszam - folia budowalna czarna 0,2mm wywynieta na sciane - wylewka gr. 5-7cm Wylewka robiona miksokretem z dodatkiem wlokien polipropylenowych i plastyfikatora. Oczywiscie jeszcze tasmy okalajace wylewke. Pozdrawiam z malowniczego Ustronia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 17.03.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Mam pytanie odnośnie dylatacji. Powiedziano mi w hurtowni, że powinno sie już ją robić razem ze styropianem, czyli niejako już styropian dylatować. Jak to właściwie ma być? Kłaść ją razem ze styropianem czy dopiero z jastrychem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 ze styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 18.03.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam, mam pytanie do fachowców od jastrychów. Zrobiłem, a raczej ekipa zrobiła jastrych zgodnie z tym co wyczytałem na forum. Nie będę się powtarzał, ale są wszystkie warstwy o których pisał wielkokrotnie janzar, tyle że dałem papę modyfikowaną, no i oprócz włókien włożyłem jeszcze siatki, ale to raczej jako wzmocnienie, a nie jako zbrojenie przeciwskórczowe. Ekipa polecana, zajmuje się jastrychami zawodowo. Wylewki zrobione 10 dni temu.Co budzi mój niepokój to ich kolor.O ile na piętrze wyglądają jak dla mnie normalnie, o tyle na parterze (podłoga na gruncie), mają dużo dużych ciemnych plam i małych ciemnych plamek.Czy to kwestia schnięcia ? Czy coś jest schrzanione ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 21.03.2007 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jeszcze spytam o dyletację, czy nie można jej czymś zastąpić?? np. styropianem 1cm? jak ktoś wspomniał ta jaką oferują składy bud. kosztują sporo. Co do posadzki, to może robimy bład, ale jednak zrezygnowaliśmy z foli na styropianie. Mam nadzieję, że z czasem nie pożałujemy tej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jeszcze spytam o dyletację, czy nie można jej czymś zastąpić?? np. styropianem 1cm? na dylatacje mozna spokojnie styropian 1 cm ...Co do posadzki, to może robimy bład, ale jednak zrezygnowaliśmy z foli na styropianie. Mam nadzieję, że z czasem nie pożałujemy tej decyzji. ja zrezygnowałem, mieszkam i nie załuje tej decyzji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 21.03.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 A ta folia na 100m2 to jakiś duży wydatek ?? Na dniach zaczynam wylewki ale cen nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 21.03.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jeszcze spytam o dyletację, czy nie można jej czymś zastąpić?? np. styropianem 1cm? jak ktoś wspomniał ta jaką oferują składy bud. kosztują sporo. Co do posadzki, to może robimy bład, ale jednak zrezygnowaliśmy z foli na styropianie. Mam nadzieję, że z czasem nie pożałujemy tej decyzji. Spokojnie można użyć styropianu o gr 1cm. A czy drożej? przelicz metry bieżące taśmy dylatacyjnej i koszt 1 paczki styropianu - mi go sporo zostało, także nie wiem co wyszłoby taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 21.03.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 U mnie folia pod wylewki 0,3mm kosztuje 1,30 brutto za mkw.Najpierw chciałem robić papę termo na chudziaka ale zrobię folię - nawet jeśli gdzieś sie przedziurawi to przecież styropian nie podciąga ewewntualnej wilgoci a na styro mogę dać jeszcze "warstwę poślizgową". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witamco bardziej radzicie - siatkę czy wlókna? Prawie na całym dole jest podłogówka, na górze tylko w łazience, pozostałe pomieszczenia - pod panele.pozdrawiamjusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 wygodniejsze w uzyciu sa włókna Jabko - najtańsza folia /podziurawiona jak sito/ ok 1PLN/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 21.03.2007 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Spokojnie można użyć styropianu o gr 1cm. A czy drożej? przelicz metry bieżące taśmy dylatacyjnej i koszt 1 paczki styropianu - mi go sporo zostało, także nie wiem co wyszłoby taniej No fakt, przy taśmie dyletacyjnej za mb u mnie biorą 50gr, więc może i cena byłaby podobna, na szczęście 1 zostasło mi z początku budowy więc teraz jest gdzie wykorzystać. Ktoś wyżej wspomniał o 60zl/1,5mb i tego sie glownie wystarszylem, ale posprawdzalem, posprawdzalem i juz widem o czym mowa ja zrezygnowałem, mieszkam i nie załuje tej decyzji Liczę, że za parę lat powiem to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 życze Ci tego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam co bardziej radzicie - siatkę czy wlókna? wygodniejsze w użyciu są włókna To się cieszę, bo podobno też tańsze. Ale co to znaczy ,,wygodniejsze"? Czy nie są za słabe? (bo chyba mają wzmacniać wylewki?) pozdrawiam justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ... Czy nie są za słabe? (bo chyba mają wzmacniać wylewki?) pozdrawiam justa nie, nie sa za słabe włokna (tak jak i siatka ) maja za zadanie w jastrychu pełnic role przeciwskurczowa - beton - wiążąc - dostaje napręzeń, kurczy sie, pęka przy betonie "tłustym" zawierającym sporo cementu - siatka powinna byc gesta siatka jest dlatego niewygodna ze robotnik rozscielajacy beton - przygniata ja swoim cięzarem , gnie, potem szarpie, podciaga zeby miała jakies otulenie nie zawsze sie to udaje idalnie, robotnik sie w niej placze, potyka, denerwuje włokna upraszczaja sprawe - ich sie prawie nie zauwaza przypilnuj tylko zeby włókna - zanim trafą do agregatu czy betoniarki - były odpowiednio wczesniej namoczone ... one powinny napeczniec ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.03.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 brzoza napisała przypilnuj tylko zeby włókna - zanim trafą do agregatu czy betoniarki - były odpowiednio wczesniej namoczone ... one powinny napeczniec ... Wielkie dzięki, tego nie wiedziałam, a jutro wylewamy (pierwsze prace w tym sezonie) pozdrawiam justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.03.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts