e2rd 15.03.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam, http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=33&a=68&sid=5 wersja B z garażem - bryła wyprostowana (zlikwidowany wykusz + przedłużony i podzielony garaż, w części będzie kotłownia), bez kominka, konstrukcja z bloczków betonowych 24cm, ściany działowe 12cm, strop drewniany, ocieplenie w dachu (poddasze nieuzytkowe - skład na kartony, miejsce na rozprowadzenie instalacji itp). Kilka dni temu dostałem kosztorys od firmy budowlanej, chcą ok. 60tys PLN brutto za robociznę i materiał - stan surowy otwarty domu. Inni z kolei chcą za samą robociznę, ale ze stropem i dachem (strop drewniany, na dachu gont bitumiczny + OSB pióro-wpust, czyli max uproszczenie) + wylewki wewnętrzne i rozprowadzenie wody i kanalizacji 50tys PLN. Relizacja w województwie lubuskim, chciałbym zamknąć samą budowę (podłączeń/działki/ogrodzenia nie wliczam) + rekuperację i oczyszczalnię w ok. 220000pln i powoli zastanawiam się nad urlopem i zakasaniem rękawów A może faktycznie lepiej wziąć porządnego kierownika, który powie co i jak i zacząć się bawić samemu? Mam gdzie mieszkać, więc to mnie nie goni, pozostaje kwestia doradzenia co, gdzie i kiedy trzeba zrobić, czytać umiem ale rada kogoś doświadczonego "na żywo" bezcenna, za resztę zapłacę.... Z góry dziekuję za pomoc i pozdrawiam, e2rd Darek K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 15.03.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 od pewnego momentu odnosze wrazenie ze teraz to najlepiej jest ..... przeczekacostatnio dowiedzialem sie ze pradu mi na dzialke nie podlacza bo jest tyle placow budowy ze elektryk z ZE nie wyrabia z zakladaniem licznikow i trzeba czekac 2 tygodnieo ekipach czy materialach nawet nie wspomne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts