Heciu 08.12.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Witam !!! Dość długo nikt się nie odzywał w tym temacie, a ja właśnie zakupiłem ten projekt (Elate I) w wersji lustrzanej. Zakupu dokonałem po osobistej wizycie w firmie Dobre Domy we Wrocławiu i rozmowie na temat planowanych zmian i poprawek do projektu. Bardzo miła i fachowa obsługa , pomoc i doradztwo. Uzyskałem zgodę na następujące zmiany: - powiększenie garażu poprzez przesunięcie ściany zewnętrznej elewacji frontowej oraz ściany zewnętrznej w sąsiedztwie wejścia głównego do budynku, - powiększenie strefy sypialnej budynku poprzez przesunięcie ścian zewnętrznych o 60 cm. Wprowadzane zmiany upraszczają bryłę budynku, dodatkowo planowane jest przeniesienie pomieszczenia kotłowni do powiększonego garażu, a w miejscu kotłowni umiejscowienie schodów na piętro (schody z wnętrza budynku, ulegają likwidacji powodując powiększenie pokoju). Tyle na razie zmian pozostaje nam jeszcze dokładnie to wszystko przemyśleć i ewentualnie pomyśleć nad uwagą jaką otrzymaliśmy od architekta w trakcie zakupu - iż w związku z wprowadzanymi zmianami zasadne stały byłoby likwidacja tzw. "jaskółek" (tej przy garażu jak i od strony ogrodu). Tak jak pisałem jesteśmy dopiero co po zakupie projektu na wiosnę planujemy rozpoczęcie budowy (jest to budowa drugiego domu). Oczywiście tak jak na początku postu oczekujemy na uwagi lub ewentualnie kontakt osób budujących ten dom. pozdrowienia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heciu 08.12.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Witam !!! Jak już pisałem na podobnym temacie tego forum : Dość długo nikt się nie odzywał w tym temacie, a ja właśnie zakupiłem ten projekt (Elate I) w wersji lustrzanej.Zakupu dokonałem po osobistej wizycie w firmie Dobre Domy we Wrocławiu i rozmowie na temat planowanych zmian i poprawek do projektu. Bardzo miła i fachowa obsługa , pomoc i doradztwo.Uzyskałem zgodę na następujące zmiany:- powiększenie garażu poprzez przesunięcie ściany zewnętrznej elewacji frontowej oraz ściany zewnętrznej w sąsiedztwie wejścia głównego do budynku,- powiększenie strefy sypialnej budynku poprzez przesunięcie ścian zewnętrznych o 60 cm.Wprowadzane zmiany upraszczają bryłę budynku, dodatkowo planowane jest przeniesienie pomieszczenia kotłowni do powiększonego garażu, a w miejscu kotłowni umiejscowienie schodów na piętro (schody z wnętrza budynku, ulegają likwidacji powodując powiększenie pokoju).Tyle na razie zmian pozostaje nam jeszcze dokładnie to wszystko przemyśleć i ewentualnie pomyśleć nad uwagą jaką otrzymaliśmy od architekta w trakcie zakupu - iż w związku z wprowadzanymi zmianami zasadne stały byłoby likwidacja tzw. "jaskółek" (tej przy garażu jak i od strony ogrodu).Tak jak pisałem jesteśmy dopiero co po zakupie projektu na wiosnę planujemy rozpoczęcie budowy (jest to budowa drugiego domu).Oczywiście tak jak na początku postu oczekujemy na uwagi lub ewentualnie kontakt osób budujących ten dom. pozdrowienia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heciu 13.12.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Witam !!! Obserwując i przeglądając forum nadal poszukuję kontaktu z osobami które zakupiły lub realizują projekt ELATE I z pracowni Dobre Domy. Tak jak już pisałem na pokrewnych wątkach właśnie zakupiłem w/w projekt bezpośrednio w firmie we Wrocławiu (bardzo miła i fachowa obsługa i pomoc). Zakupiona wersja projektu jest odbiciem lustrzanym projektu wraz z planowanymi zmianami w zakresie: - powiększenie garażu poprzez przesunięcie ściany zewnętrznej elewacji frontowej oraz ściany zewnętrznej w sąsiedztwie wejścia głównego do budynku, - powiększenie strefy sypialnej budynku poprzez przesunięcie ścian zewnętrznych o 60 cm. Wprowadzane zmiany upraszczają bryłę budynku, dodatkowo planowane jest przeniesienie pomieszczenia kotłowni do powiększonego garażu, a w miejscu kotłowni umiejscowienie schodów na piętro (schody z wnętrza budynku, ulegają likwidacji powodując powiększenie pokoju). Tyle na razie zmian pozostaje nam jeszcze dokładnie to wszystko przemyśleć i ewentualnie pomyśleć nad uwagą jaką otrzymaliśmy od architekta w trakcie zakupu - iż w związku z wprowadzanymi zmianami zasadne stały byłoby likwidacja tzw. "jaskółek" (tej przy garażu jak i od strony ogrodu). Okres zimowy planuję na przeprowadzenie wszystkich formalności i uzyskanie pozwolenia na budowę (planowane rozpoczęcie wiosna 2008r.) Zapraszam wszystkich zainteresowanych projektem i przedewszystkim osoby budujące do wymiany doświadczeń. pozdrawiam !!! Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a1podlas 24.07.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witam wszystkich kupiłem projekt elate 1 i bardzo chciałbym sie skontaktować z kimś kto może buduje taki dom lub juz go wybudował interesują mnie zdjecia z realizacji domu i opinie każda dorada jest na początku a także w trakcie budowy bardzo w skazana http://www.dobredomy.pl/?id_project=89&infopage=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy 26.04.2010 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 zacząłem budowe elate 1 mam w nim troche zmian zamiast tego ganku bedą filary a pod garazem robie piwnice w ktorej bedzie piec a zamiast kotłowni bedzie przejście z garażu do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a1podlas 09.05.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 zacząłem budowe elate 1 mam w nim troche zmian zamiast tego ganku bedą filary a pod garazem robie piwnice w ktorej bedzie piec a zamiast kotłowni bedzie przejście z garażu do domu Witam serdecznie bardzo sie ciesze że ktoś także wybrał ten projekt jestem na etapie płyty mury poszły gladko wybrałem takze opcje bez ganku i zamieniłem to na wejscie z filarami bardzo prosze o kontakt osoby które takze budują taki dom każda podpowiedz jest bardzo pożądana może ktos ma jakies zdiecia z budowy i ciekawe rozwiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts