Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy mozna uzyć do ocieplenia miękkiej wełny jako drugiej warstwy?

Pierwsza to 15cm miedzy krokwie, druga 10cm- uni-mata. Jak to się ma do zastosowanych wieszaków i profili aluminiowych, wełna jest miękka i kiepsko leży między wieszakami.Jak ocieplić profile taką wełną?

https://forum.murator.pl/topic/74530-mi%C4%99kka-we%C5%82na-jako-druga-warstwa-czy-mo%C5%BCe-by%C4%87/

Czy mozna uzyć do ocieplenia miękkiej wełny jako drugiej warstwy?

Pierwsza to 15cm miedzy krokwie, druga 10cm- uni-mata. Jak to się ma do zastosowanych wieszaków i profili aluminiowych, wełna jest miękka i kiepsko leży między wieszakami.Jak ocieplić profile taką wełną?

Uni-mata w rolce ma 120 cm szerokości, rozstaw osiowy profili (są stalowe a nie aluminiowe) wynosi 40 cm.

Można pociąć rolkę na pasy szerokosci 40 cm i układać między profilami. Pasy wełny "zamkną" się nad tymi profilami.

tez tak mam, miękka między krokwie i taka sama miekka tyel że o gr. 5 cm , jako druga warstwa. Jest ok a za to układało się szybko całą szerokością rolki nadziewając na wieszaki , kilka pasów i pomieszczenie gotowe.
Elita tylko dlatego ,że często pyta a kto pyta nie błądzi. Mi też sie wydawało ,że miękka może być i taka kupiłam ale mistrz od dachu był z lekksza zdziwiony więc zwatpiłam, chyba zawsze robił na twardej. Też mu tłumaczyłam, jak to sie robi z miękkiej tak jak wy. dzieki.