Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W-7.12a na pochyłej działce z JBPiP w Jeleniej Górze

Recommended Posts

Przymierzamy się do tego projektu, mamy pochyłą działkę (spadek w głąb działki), wjazd od zachodu - stąd po długich poszukiwaniach padło na ten projekt. W związku z tą sytuacją idea jest taka, że wjazd do garażu będzie z tyłu domu - odważnie, zamiast ogrodu będzie rondo. Ciekawi nas opinia o Biurze z Jeleniej Góry, czy nie ma błędów w projektach, no i oczywiście, czy ktoś realizuje, lub zbudował W-7.12a?

Na marginesie wybór projektów z pełnym podpiwniczeniem jest raczej skromny, a na pochyłych działkach według nas ekonomicznie uzasadniony.

Pozdrawiamy :lol:

• 3 weeks później...

uszy do góy :) każdy projekt na błędy, zwłaszcza gdy ma niewielu wykonawców w realizacji. Moja zonka wybrała ten projekt po miesiącach mojego poszukiwania, jednak ten spelniał nasze oczekiwania.

Ja i moja zonka jesteśmy na etapie zamykania stanu surowego budynku wg tego projektu. Jest OK. Chic jak w j=każdy projekcie typowym są jakieś zmiany, które wynikają z warunków miejcowych, jednak ogólnie ja jestem zadowolony.

• 2 years później...
  • 4 months później...
  • 3 weeks później...
Witam

My właśnie kończymy budowę, również małopolska.

Ruszam z budową W-7.12c (od W-7.12a różni go długość) z początkiem 2010, koleżanek/kolegów, którzy chcieliby podzielić się uwagami i pomocą co do tego projektu proszę o kontakt. Pozdrawiam.

• 2 months później...

WITAM WSZYSTKICH FANÓW W-7.12!

Jednak nie udało się ruszyć tak szybko i problemów było niemało (zwłaszcza z podziałem działki).

Zdecydowaliśmy się na W-7.12C - lepsze gabaryty i fajna garderoba na piętrze.

Ostatecznie ruszamy pod koniec marca 2010. Mamy podpisaną już umowę z wykonawcą stanu surowego otwartego. Kupiliśmy dachówki okazyjnie i zamówiłem więźbę. Właśnie kopię studnię wodomierzową na działce, też z problemami (średnica rur na mapie jest inna, niż w realu). Lada dzień składamy papiery w starostwie, projekt jest praktycznie po adapatacji, podstawowe zmiany to:

ściany piwnic - bloczek betonowy pełny,
    ściany - Poroterm 25cm+styropiam
    stropy typu "żerań",
    brak balkonu na piętrze,
    drzwi zamiast jednego okienka w kotłowni,
    kominy Schidla,
    piec gazowy dwufunkcyjny w łazience na dole (powiększenie pomieszczenia kosztem garderoby i dodatkowy komin),
    duże okna typu balkonowego dachowe od strony garderoby w pokojach na piętrze - mamy ładny widok na jezioro, wszytkie okna powiększamy.

Jeśli ktoś jest w trakcie realizacji, kończy lub skończył taka budowę to chętnie się skontaktujemy. Mieszkamy na granicy woj. zachodnipomorskiego i lubuskiego.

Pozdrawiamy :)

• 1 year później...