Gość Goga 09.06.2003 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Poszukuję metody/materiałów na jak najlżejsze wyrównanie stropu. Jest to bardzo nierówno zrobiony strop Kleina. Muszę wyrównać nierówności do 8 cm, a nie chcę zbyt obciążać dodatkowo ścian nośnych. Ciekawa byłaby koncepcja wylewki z czygoś takiego jak gazobeton, ale nie spotkałem się z taką technologią. Może można czymś lekkim wyrównać pod cienką wylewką - jakaś podsypka lub tp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 09.06.2003 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Możesz spróbować podsypać najpierw keramzytem (choć nie wiem czy jest lekki) i póżniej zrobić ostateczną wylewkę ale i tak musi 4-5 cm. Inny sposób to wyrónanie styropianem ( lub wełną) i wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perlit Polska 15.12.2017 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Poszukuję metody/materiałów na jak najlżejsze wyrównanie stropu. Jest to bardzo nierówno zrobiony strop Kleina. Muszę wyrównać nierówności do 8 cm, a nie chcę zbyt obciążać dodatkowo ścian nośnych. Ciekawa byłaby koncepcja wylewki z czygoś takiego jak gazobeton, ale nie spotkałem się z taką technologią. Może można czymś lekkim wyrównać pod cienką wylewką - jakaś podsypka lub tp ? Wiem, że to dramatycznie wygląda, że odgrzewam wątek z roku 2003, ale są tu dwa wpisy, a 3000 odwiedzających więc: Do wykonania takiego wyrównania można wykorzystać sam perlit ekspandowany (taniej, jako zasyp w celu wyrównania na którym można wylać 5cm perlitobetonu)) lub gotowy perlitobeton Termobeton TB2 (wylewka w całej wymaganej grubości). Perlit ekspandowany waży ok. 100kg/m3, Termobeton TB2 ok. 600kg/m3. "Lekka" wylewka na keramzycie waży ok. 1400kg/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doOh 15.12.2017 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 A czy można wyrównać tym strop potem rurki z ogrzewania podłogowego i na to antyhydryt ? Przygotowywuje się do remontu domu kostki gdzie planuje ogrzewanie podłogowe wszędzie. PS 14 lat to jeszcze chyba nie rekord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perlit Polska 20.12.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 A czy można wyrównać tym strop potem rurki z ogrzewania podłogowego i na to antyhydryt ? Przygotowywuje się do remontu domu kostki gdzie planuje ogrzewanie podłogowe wszędzie. PS 14 lat to jeszcze chyba nie rekord Co do pytania; jasne, dokładnie tak można to zrobić - wykonanie warstwy wyrównawczo-termoizolacyjnej z perlitobetonu i potem warstwa grzewcza. PS jeżeli nie rekord, to postaram się w takim razie znaleźć wcześniejszy wpis, może następnym razem mi się uda! Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts