MZel 09.06.2003 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Znacie jakis nienajgorszy (i nie najdrozszy) srodek do zaipregnowania drewna? Chodzi mi o paliki, ktore chce wbic w ziemie, zeby jak najdluszej wytrzymaly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 09.06.2003 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Ja swoje drewniane belki na plot moczylem przez noc w oleju z ropa,zobaczymy ile przetrwaja. Podobno mozna pomalowac Bitexem, albo opalic. Ale najlepiej dac drzewo iglaste, jest samo z siebie duzo trwalsze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZel 10.06.2003 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 dzieki kupilem wczoraj drewnochron pozyjemy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor_R 10.06.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Jak nie zalezy nikomu na kolorze to faktycznie mozna zaimpregnowac olejem... tak zrobil moj tesc - zaczynaja sie juz przebarwiac. U siebie pomalowalismy Altaxinem - mam nadzieje, ze bedzie OK, bo polecielismy tym sztachety i drewniane wykonczenia dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 10.06.2003 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 ---dzieki kupilem wczoraj drewnochron pozyjemy, zobaczymy --- Drewnochron jest dobry, ale do zabezpieczania drewna tylko na zewnatrz pomieszczen i nad powierzchnia ziemi. Nie nadaje sie do czesci podziemnych ze wzgledu na wymywanie - dlatego trzeba go corocznie odnawiac. Musi miec jakis kolor, bo bezbarwny nie zabezpiecza przed promieniowaniem slonecznym, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZel 11.06.2003 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Oj, to niedobrze.A co w takim razie nadaje sie pod ziemie?Jeszcze nie zaczalem impregnowac, wiec moge jeszcze sprobowac cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 11.06.2003 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 pewnie mozna kupic jakies czarne mazidlo, widzialem tak pomalowane paliki czyms podobnym do Bitexu. Ja sam namoczylem w starym oleju samochodowym, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts