Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chatka z bali madd

Recommended Posts

• Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oj MADD,

gapa ze mnie, bo nie powiedziałam że chodzi mi o zewnętrzne schody,

ale te też mnie zaciekawiły bo właśnie szukam koloru do wnętrza, i masz racje, że jasne schody zlałyby się chyba z balami, a powiedz, nie jest tam na tych schodach za ciemno przez te ciemne schody???

kolor- masz piękny- ale to już też kiedyś pisałam....

aha- i coraz bardziej tez zaczyna podobać mi się twa kuchnia kaflowa...

Za ciemno nie jest bo nad schodami jest okno.

A schody zewnetrze zrobione sa z piaskowca. Ile kosztowaly to nie pamietam dokladnie, ale cos kolo 2,5 - 3 tysiecy bez montazu bo chlop montowal sobie sam.

A na kuchnie kaflową namawiam każdego. Uwielbiam na niej gotowac. Wtedy właśnie się czuje, że dom żyje!

Właśnie. Projekt prosimy.

Strzeche nam kład pan Janusz Lubiński

EKODACHRETT STRZECHA JANUSZ LUBIŃSKI. Adres: KRÓLOWEJ JADWIGI 5. Miejscowość: Brusy. Nr. tel.: +48-52-3983082.

Więcej informacji mogę wyslać na priv

Koszt to okolo 40 tysięcy.

Dziękuję za odpowiedż,

Tu jest link do strony z naszym projektem: http://www.moj-dom.pl/L-35,bale,oferta_detail.html#projekt

Możesz podać więcej informacji na temat tej strzechy, tzn. miałaś zrobioną więźbę tak? i reszta była robiona przez tą firmę?? , strzecha jest kładziona na papę, czy na folię?? odpowiedź może być na pw

Pozdrawiam

Madd - piękny dom. Ładnie wkomponowany w okolicę.

Są tacy co mówią, że takie domy to tylko w górach. My w to nie wierzymy i stawiamy swoje marzenie w płaskiej Wielkopolsce. Co prawda nie w środku miasta, ale w tle wzniesień nie mamy. Zresztą Mazury i Kurpie nie w całości pagórkowate, a wasz dom przecież stamtąd "pochodzi".

Na jednej z fotek widziałem, że meble kuchenne macie częściowo murowane? Tak? Też tak planujemy, ale nie wiem , czy będzie odpowiednio dużo miejsca - jednak takie ścianki są dość grube i zabierają nieco miejsca.

I jeszce pytanko, na co przyklejałaś te piękne łupki (?) na kominach?

Pozdrawiam

• 1 month później...

Bonde - lupki na kominach przyklajal jakis fachowiec - nie wiem czym. Płytki między szafkami - polecam bo zabijaja monotonie (zwlaszcza, ze szafki z BRW za 900 zlotych za calosc :roll: ).

Konefka – dziekuje

frosch – i tobie wszystkiego naj.

PS. A gości w tym roku nazbieralo się na Wigilię 11 :roll:

Już padam na twarz, ale dam rade

http://img361.imageshack.us/img361/5623/image001di2.jpg

„… Pojawiła się na ziemi istota prawie niewidzialna:

jej imię brzmiało -

Odkupiciel, Książe Pokoju.

To małe dziecko naprawdę przemieniło świat…”

Niech nadchodzące Święta będą dla Ciebie niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień. Życzę aby odbyły się w spokoju i radości wśród Rodziny, Przyjaciół oraz wszystkich Bliskich Ci osób. Wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę dużo zdrowia i szczęścia. Niech wszystko co będzie Twoim udziałem będzie dobre i piękne, a każda najdrobniejsza nawet czynność przybliża Cię do bycia najszczęśliwszą i najbardziej uśmiechniętą spośród wszystkich ludzi.

Niech nie opuszcza Cię pomyślność i spełnią się te najskrytsze marzenia.

Tomek z Rodziną