Żelka 04.11.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Musze znowu napisac, ze bajka. a ta okolica, eeee Ide Wam pozazdroscic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.11.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Może kiedyś wybuduję taki mały domek letni http://www.polskadrewniana.pl/index.php?pk.1,id.6 Całoroczny to już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 04.11.2008 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Zeljka - no to napijmy sie A co do tego projektu to tez mi sie podoba, wiec Jola i Jarek do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek.k 04.11.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witam Śliczny domek, też buduję dom z bala, właściwie z płazów. Kto Wam robił strzechę, jakie są koszty.PozdrawiamOlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 05.11.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Witam olek.k Czy możesz nam przedstawic projekt Waszego domku lub stronę internetowa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 05.11.2008 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Właśnie. Projekt prosimy.Strzeche nam kład pan Janusz LubińskiEKODACHRETT STRZECHA JANUSZ LUBIŃSKI. Adres: KRÓLOWEJ JADWIGI 5. Miejscowość: Brusy. Nr. tel.: +48-52-3983082.Więcej informacji mogę wyslać na privKoszt to okolo 40 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 05.11.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 oj MADD, gapa ze mnie, bo nie powiedziałam że chodzi mi o zewnętrzne schody,ale te też mnie zaciekawiły bo właśnie szukam koloru do wnętrza, i masz racje, że jasne schody zlałyby się chyba z balami, a powiedz, nie jest tam na tych schodach za ciemno przez te ciemne schody???kolor- masz piękny- ale to już też kiedyś pisałam....aha- i coraz bardziej tez zaczyna podobać mi się twa kuchnia kaflowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 05.11.2008 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Za ciemno nie jest bo nad schodami jest okno.A schody zewnetrze zrobione sa z piaskowca. Ile kosztowaly to nie pamietam dokladnie, ale cos kolo 2,5 - 3 tysiecy bez montazu bo chlop montowal sobie sam. A na kuchnie kaflową namawiam każdego. Uwielbiam na niej gotowac. Wtedy właśnie się czuje, że dom żyje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 05.11.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 40 tysięc z a samą strzechę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 05.11.2008 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Nooo z 38 Podałam już cenę końcową - materiał, robocizna, gwoździe, łaty, transport itp. Z tego co pamiętam sama strzecha kosztowała coś 10 tysiecy. No niestety robota jest w cenie. A i tak był jednym z tanszych i całkiem przywzoicie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 05.11.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 sama strzecha daje urok tego domu niż blachodachówka.... Dachówka ceramiczna też może być ale już nie to samo co strzechaAak może wytrzymać strzecha bez konserwacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 05.11.2008 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Podobno wytrzyma 70 lat, ale ja juz tego nie doczekam Myślałam jeszcze o polozeniu gontu, ale juz za duzo tego drewna. Poza tym strzecha to swietna izolacja - nie tylko cieplna. Mam okazje sie o tym przekonac przy kazdym deszczu - nic nie slychac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek.k 05.11.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Właśnie. Projekt prosimy. Strzeche nam kład pan Janusz Lubiński EKODACHRETT STRZECHA JANUSZ LUBIŃSKI. Adres: KRÓLOWEJ JADWIGI 5. Miejscowość: Brusy. Nr. tel.: +48-52-3983082. Więcej informacji mogę wyslać na priv Koszt to okolo 40 tysięcy. Dziękuję za odpowiedż, Tu jest link do strony z naszym projektem: http://www.moj-dom.pl/L-35,bale,oferta_detail.html#projekt Możesz podać więcej informacji na temat tej strzechy, tzn. miałaś zrobioną więźbę tak? i reszta była robiona przez tą firmę?? , strzecha jest kładziona na papę, czy na folię?? odpowiedź może być na pw Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 11.11.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Coś tutaj robi się cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 14.11.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Cud miód ten dom........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 14.11.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Madd - piękny dom. Ładnie wkomponowany w okolicę. Są tacy co mówią, że takie domy to tylko w górach. My w to nie wierzymy i stawiamy swoje marzenie w płaskiej Wielkopolsce. Co prawda nie w środku miasta, ale w tle wzniesień nie mamy. Zresztą Mazury i Kurpie nie w całości pagórkowate, a wasz dom przecież stamtąd "pochodzi".Na jednej z fotek widziałem, że meble kuchenne macie częściowo murowane? Tak? Też tak planujemy, ale nie wiem , czy będzie odpowiednio dużo miejsca - jednak takie ścianki są dość grube i zabierają nieco miejsca.I jeszce pytanko, na co przyklejałaś te piękne łupki (?) na kominach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konefka 16.11.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Po prostu bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.12.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 W dzień Bożego Narodzenia ,radość wszelkiego stworzenia,więc niech pełnia tej radości,zawsze w sercach waszych gości.zyczy Frosia z Froschem http://gendpol.files.wordpress.com/2007/12/weihnachten.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 22.12.2008 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Bonde - lupki na kominach przyklajal jakis fachowiec - nie wiem czym. Płytki między szafkami - polecam bo zabijaja monotonie (zwlaszcza, ze szafki z BRW za 900 zlotych za calosc ). Konefka – dziekuje frosch – i tobie wszystkiego naj. PS. A gości w tym roku nazbieralo się na Wigilię 11 Już padam na twarz, ale dam rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 22.12.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 http://img361.imageshack.us/img361/5623/image001di2.jpg „… Pojawiła się na ziemi istota prawie niewidzialna:jej imię brzmiało -Odkupiciel, Książe Pokoju.To małe dziecko naprawdę przemieniło świat…”Niech nadchodzące Święta będą dla Ciebie niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień. Życzę aby odbyły się w spokoju i radości wśród Rodziny, Przyjaciół oraz wszystkich Bliskich Ci osób. Wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę dużo zdrowia i szczęścia. Niech wszystko co będzie Twoim udziałem będzie dobre i piękne, a każda najdrobniejsza nawet czynność przybliża Cię do bycia najszczęśliwszą i najbardziej uśmiechniętą spośród wszystkich ludzi.Niech nie opuszcza Cię pomyślność i spełnią się te najskrytsze marzenia. Tomek z Rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts