magpie101 09.04.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 http://www.pieczatki-poligrafia.pl/wielkanoc2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 09.04.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 http://www.otofotki.pl/img7/obrazki/vw5543_kartki-wielkanocne-9.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 09.04.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 http://images37.fotosik.pl/97/1f7abfe270acd2cc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 09.04.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 ZDROWYCH,WESOŁYCH ŚWIĄThttp://www.skrzacik.now.pl/Grafika/Pocztowki/rozowe%20pisanki2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.04.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Owcy, kozy czy baranka, prezentu od zająca z samego ranka, święconki jadalnej, pisanki niebanalnej, dyngusa bardzo mokrego i czasu radosnego http://republika.pl/blog_hs_861431/3017099/tr/kurczaczki.jpg SPOKOJNYCH ŚWIĄT życzy Dagmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 11.04.2009 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Jaj przepięknie malowanych, Świąt wesołych, roześmianych. W poniedziałek kubeł wody. Szczęścia, zdrowia oraz zgody. WESOŁEGO ALLELUJA! życzy Martyna http://www.kartki.lagata.pl/kartki/23/1803.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 11.04.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://images36.fotosik.pl/98/eb2368096cfd9624.jpg Wszelakiej pomyślności i w portfelu i w miłości (ta pierwsza pewnie bardziej Ci sie przyda), W zdrowiu i spokoju przeżyjcie Święta Zmartwychwstania Pańskiego. Aga Jeżyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 11.04.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://img23.imageshack.us/img23/1589/img2952fggjhj.jpgWESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZY UTEK76 Z RODZINKĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareks1972 14.04.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Magda, a co byś zmieniła, byłabym wdzięczna za sugestie moze uda nam sie uniknąć jakiś błędówpozdrawiamRenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 23.04.2009 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Sorry, że się nie odzywałam, ale powiadomienia nie przychodziły. jareks1972 - jedyną rzeczą, którą dodałabym to albo małe okno w korytarzy (sieni) - ale to by trochę zaburzyło całą koncepcje chatki, albo jakieś większe okno w drzwiach (i do tego się przymierzam). Bo prawda jest taka, że w korytarzu jest trochę za ciemno - mimo ze mam otwartą kuchnię i salon (izbę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiniazoomki 12.05.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Twoja galeria madd to to o czym marzę, tylko w wersji murowanej i dużo drewnianych elementów, jak ja uwielbiam te klimaty, a ten ganeczek........ jednym słowem BAJKA. W takim domu i ogrodzie dopiero można odpocząć.Przede mną dopiero są pomysły wykończeniowe, ale znalazłam już mnóstwo inspiracji na przytulny dom z wiejskim klimatem i atmosferą. Super, że trafiłam na Twoją galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.06.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 ..ganek naprawde cudny!!!Teraz jest mi troche szkoda, że mój projekt nie ma ganku:(czy możesz napisac cos na temat ogrzewania swojego domu???jak ogrzewacie, czy jestes zadowolona z tego , czy może wybrałabys inne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 30.06.2009 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 kala67 - grzejemy jak na razie tylko kominkiem z nadmuchem cieplego powietrza. Od czasu do czasu idzie podłogówka w kuchni.W przyszlości ma być gaz (jak będzie kasa).Już gdzieś pisałam - jak jesteśmy w domku to ogrzewanie samym kominkiem sprawdza się w 100 procentach. jak nas nie ma - wiadomo ziąb jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 17.07.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Madd mieszkasz już trochę, dlatego mam do Ciebie parę pytań. Planujemy budowę domu z bali za rok, ja nie mam wątpliwości bo to moje nawiększe życiowe marzenie...ale chłop jak to chłop zawsze ma jakieś ale I tu pytanie nr 1: Czy nie znudziło Ci się patrzenie na bale? (w znaczeniu czy nie czujesz się jak w stodole ) 2: Czy bale bardzo popękały i w tych szczelinach są pajęczyny i robaczki jakieś? 3: Czy masz w balach korniki? 4: Czy osiadanie domu nie spowodowało pękania płytek np. w łazience? 5: Czy teraz byś budowała murowany? Z góry ziękuję za zaspokojenie ciekawości i mam nadzieję uspokojenie mojego męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 17.07.2009 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 1. Nie znudziło mi sie patrzenie na bale w ogóle . Patrzeć to bym nie mogła na ściany białe czy też inne. Jak w stodole się nie czuję, ponieważ sufit mamy normalny z płyt gk, pomalowany na biało, a między tym śliczne bale . 2. Bale popękały, ale niewiele - robaków nie zauważyłam, ponieważ na samym początku drewno było pryskane fobosem. Fakt faktem - raz na jakiś czas przejeżdżam odkurzaczem bale, ponieważ kurz osiada (jak wszędzie). 3. Korników nie słyszałam, ani nie widziałam. Może się dopiero rozmnażają. 4. Tu jest mały problem, ponieważ dom z bala siada i będzie siadać przez około 5 lat (według górali). Ale i na to jest sposób - robisz po prostu tzw. konstrukcję pływającą płyt gk i płyteczki będą się trzymać (w łazience jest ok - odrwały się tylko koło okna Trochę kłopotow było z oknami, bo co jakiś czas na początku trzeba je było regulować, ale teraz jest już w porządku. 5. W życiu nigdy!!!!! Takiego klimatu jak w domu z bala nie ma nigdzie indziej. Więc się nie zastanawiajcie - jeżeli wam się tylko domy z bali podobają - budujcie. Jeżeli jest to twoje marzenie - to po prostu należy je spełnić, a chłopa za jakiś czas zarazisz na pewno. Może wieź go zawieś np. do Chochołowa gdzie każdy dom tam jest z bali i przekonaj do uroku takich chatek. Dalej śmiem twierdzić, że dom z bala jest tańszy do wybudowania niż dom stawiany metodą tradycyjną (odpadają elewacje, ścianki wewnętrzne, malowanie itp). Poza tym jest zdrowy i łatwy w utrzymaniu. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 17.07.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Dzięki madd! On też chciałby taki domek, tylko martwi się po prostu,że ta technologia się nie sprawdzi i kasa pójdzie w błoto... I choć spory się toczą to ja i tak wiem, że mój mąż zrobi wszystko abym była szczęśliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 17.07.2009 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 No to głowa do góry. Górale i inni od lat budowali chaty z bali, które stoją po dziś dzień, więc czym się martwić... Miłego budowania pochwal się jak już będziesz miała projekt itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewcik 23.07.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 madd brak mi słów.. dom cudny, idylla... kocham domy z bali, ale wydaje mi się ze są strrrrrasznie drogie my chcielibyśmy taki domek max.do 100 m2.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 24.07.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 kocham domy z bali, ale wydaje mi się ze są strrrrrasznie drogie my chcielibyśmy taki domek max.do 100 m2.. I tu się moja droga strrrrrrrrrrasznie mylisz...... sorki madd za OT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 24.07.2009 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Ewcik - zawsze powtarzam, ze takie domy nie sa drogie. Twierdze nawet ze sa tansze od tych budowanych metoda tradycyjna. Wystarcza dobre chceci, troche kasy, kilka miesiecy i..... przeprowadzka. Pozdrawiam wszystkich. PS. Jestem na urlopie własnie u siebie w chatce i jest absolutnie fantastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts