Jarek_75 16.03.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Czy ma ktoś takie rozwiązanie u siebie, nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć w internecie ogrodzenia murowanego wykończonego tynkiem mozaikowym. Myślę właśnie zrobić coś takiego u siebie ale fajnie by było zobaczyć jak to wygląda w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 16.03.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 O ja też chetnie bym zobaczyłą. Wymyśliłam sobie ogrodzenie drewniane ze słupkami identycznie wykończonymi jak elewacja (oczywiście słupki murowane lub betonowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 16.03.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tynk mozaikowy fajny ale raczej napewno odpadnie jak nie cały to miejscami, oczywiści po jakimś czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_75 16.03.2007 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 do hugo: Jak jest dobrze przygotowane podłoże pod tynk mozaikowy to tynk trzyma się bardzo dobrze. Może jest ktoś na forum kto ma tak wykończone ogrodzenie i zrobił by kilka zdjątek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 16.03.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Tyle że napewno się nie nadaje na powierzchnię POZIOMĄ ogrodzenia.Na pionowej - jest ok, zapewnić by woda nie napływała na murek, bo wtedy ma rzeczywiście szanse obłazić. Dobrze chroni przed wilgocią, ale źle działa, jak wilgoć dostanie się pod spód, ja się źle odprowadzi wodę.Fajne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_75 17.03.2007 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Widzę że rozwiązanie mało popularne nikt. Nie ma nikogo kto ma tak zrobione ogrodzenie ? Przekopałem prawie cały net i nigdzie nie mogę znaleźć takiego rozwiązania Wszędzie klinkier albo piaskowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.03.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 jadąc do domu widzę takie ogrodzenie. Powierzchnie poziome sa zabezpieczone dachówkami, reszta tynk mozaikowy. Ogrodzenie blisko ulicy bardzo się brudzi. Bywa pochlapane błotem przez przejeżdżające auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 17.03.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Widzę że rozwiązanie mało popularne nikt. Nie ma nikogo kto ma tak zrobione ogrodzenie ? Przekopałem prawie cały net i nigdzie nie mogę znaleźć takiego rozwiązania Wszędzie klinkier albo piaskowiec. Witam Ja myśląc "ostro" o swoim przyszłym ogrodzeniu przerabiałem ten temat . Jest to rozwiazanie bardzo efektowne (sam miałem tak robić -tynk w kolorze elewacji ) jednak po rozmowie z tynkarzami zmieniłem swoje plany na słupki klinkierowe. Tynkarze powiedzieli mi że tynk jaki by nie był na pewno będzie odpadał i bardzo się brudził . Mróz i deszcz zrobią swoje i po kilku latach czeka cię niestety ponowne tynkowanie . Dlatego jest to tak mało popularne rozwiązanie . Potem pytałem jeszcze innych tynkarzy ,oni również potwierdzili opinię poprzednikow . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 20.04.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ja swego czasu szukałem doświadczeń w takim rozwiązaniu (tynk mozaikowy na ogrodzenie). Byłem gotowy również sam go kłaść.Tynkarze odradzają, ale na dolnych partiach elewacji domu taki tynk właśnie się kładzie. Dlaczego na ogrodzeniu nie może być (ścianki pionowe oczywiście)? Przy okazji, może ktoś spotkał instrukcje kładzenia tynku mozaikowego, najlepiej wraz ze wskazówkami doświadczonych tynkarzy. Chętnie taką literaturę bym przejrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 20.04.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Przy okazji, może ktoś spotkał instrukcje kładzenia tynku mozaikowego, najlepiej wraz ze wskazówkami doświadczonych tynkarzy. Chętnie taką literaturę bym przejrzał. Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 24.08.2010 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 i jak wkońcu zrobiliście swoje słupki? ktos nałożył tynk mozaikowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 24.08.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 ję będę nakładała tynk polisylikatowy (chyba) firmy KABE (novalit) i kawałkami mozaikę z tej samej firmy, daszki dolne i górne betonowe.A NIECH SPRÓBUJE COŚ ODLEŹĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 26.08.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 ja chyba tez się na to zdecyduję, zastanawiam siętylko czy po wylanych murkach, ocieplic styropianem czy położyć tynk cementowo - wapienny, a dopiero potem tynk mozaikowy, dylemat mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 26.08.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 u mnie bez ocieplenia, na stary mur idzie siatka z klejem na to struktura polikrzemianowa, a kawałkami tynk mozaikowy też na kleju z siatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 27.08.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 w sumie może też dam bez styro ale na całości mozaika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts