Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czym zamaskować rurę wentylacyjną??

Aguś83

Recommended Posts

Mam wielki problem i proszę o Wasze rady w rozwiązaniu go :D Otóż w kuchni fachowcy bardzo "pomysłowo" nad drzwiami wejściowymi umieścili rurę wentylacyjną, przekuwając się (z komina) przez korytarz do kuchni. Stwierdzili, że inaczej się nie da, a ja teraz mam problem, bo wygląda to fatalnie :( Rura będzie prowadzić do okapu, który będzie znajdował się w odległości ok 1 m od drzwi. Chciałabym czymś zamaskować, zasłonić, tą brzydką rurę nad drzwiami :-? Ale brakuje mi pomysłów :( Poratujcie mnie proszę rozwiązaniami.

Po zastanowieniu sufit podwieszany jednak nie wchodzi w grę. Moja połówka stwierdziła że to nie wypali. No więc dalej szukam pomysłów i proszę o kolejne rady :D . Przy okazji mam pytanie: co to znaczy zrobić z regipsów belkę? :-? jak to wygląda? Czy ktoś pomoże mi to zoobrazować Będę bardzo wdzięczna :D

Niech mżonek nie marudzi :wink:

U mnie się sprawdza, mimo że rurę puściałam raczej naookoło. Wyciąg działa bez problemów. Wygląda to tak:

Rura biegnie w obniżeniu i do okapu wchodzi przez pudło z płyty meblowej.

...

Rura biegnie też nad lodówką w ściance z łukiem:

A tak jest w jadalni:

...

To są właśnie moje "belki". W salonie biegną zwdłuż całego sufitu.

Dzieki Monika za te fotki :D Bardzo mi pomogłaś :D W końcu wiem o co chodzi i myślę, że w ten sposób uda nam się zamaskować tą szpecącą rurę. No i moja połówka powiedziała żę da się to zrobić i będzie to dosyć fajnie wyglądać. Ale belkę damy chyba tylko na 1 ścianę, tam gdzie będzie biegnąć ta rura :-? Myślisz (myślicie), że tak będzie dobrze wyglądać, czy lepiej jak będzie ona biegła dookoła :-?