Aguś83 16.03.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Mam wielki problem i proszę o Wasze rady w rozwiązaniu go Otóż w kuchni fachowcy bardzo "pomysłowo" nad drzwiami wejściowymi umieścili rurę wentylacyjną, przekuwając się (z komina) przez korytarz do kuchni. Stwierdzili, że inaczej się nie da, a ja teraz mam problem, bo wygląda to fatalnie Rura będzie prowadzić do okapu, który będzie znajdował się w odległości ok 1 m od drzwi. Chciałabym czymś zamaskować, zasłonić, tą brzydką rurę nad drzwiami Ale brakuje mi pomysłów Poratujcie mnie proszę rozwiązaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 16.03.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Plytami regipsowymi poprostu to bym zaslonila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 16.03.2007 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Ale w jaki sposób to zabudować płytami, żeby to w miarę ciekawie wyglądało?? A nie jak skrzynka nad drzwiami, służąca niewiadomo czemu Może macie jakieś fotki, które dają mi jakieś wyobrażenie?? Bo ja niczego nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 16.03.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Zeby nie wygladalo jak skrzynka to chyba trzeba rowno z krawedziami, czyli czesciowo obnizyc tam sufit i pomalowac albo na kolor sufitu albo sciany, ciezko powiedziec tak bez zdjecia tej rury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 16.03.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Możesz zróżnicować wysokości sufitu w kuchni np. zrobić z regipsów belkę lub obniżyć wysokość wdłuż ścian/y. Trudno konkretnie doradzić jak nie wiadomo dokładnie jaki ma być przebieg tej rury. Jak uda mi się znaleźć moment to zrobię fotki swojej sufitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 16.03.2007 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Dzięki za rady Teraz muszę poczytać jak się robi sufity podwieszane To moje pierwsze mieszkanko, także dopiero zbieram doświadczenia Monika czekam na fotki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 16.03.2007 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Po zastanowieniu sufit podwieszany jednak nie wchodzi w grę. Moja połówka stwierdziła że to nie wypali. No więc dalej szukam pomysłów i proszę o kolejne rady . Przy okazji mam pytanie: co to znaczy zrobić z regipsów belkę? jak to wygląda? Czy ktoś pomoże mi to zoobrazować Będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 18.03.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Niech mżonek nie marudzi U mnie się sprawdza, mimo że rurę puściałam raczej naookoło. Wyciąg działa bez problemów. Wygląda to tak: Rura biegnie w obniżeniu i do okapu wchodzi przez pudło z płyty meblowej. ... Rura biegnie też nad lodówką w ściance z łukiem: A tak jest w jadalni: ... To są właśnie moje "belki". W salonie biegną zwdłuż całego sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 18.03.2007 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Dzieki Monika za te fotki Bardzo mi pomogłaś W końcu wiem o co chodzi i myślę, że w ten sposób uda nam się zamaskować tą szpecącą rurę. No i moja połówka powiedziała żę da się to zrobić i będzie to dosyć fajnie wyglądać. Ale belkę damy chyba tylko na 1 ścianę, tam gdzie będzie biegnąć ta rura Myślisz (myślicie), że tak będzie dobrze wyglądać, czy lepiej jak będzie ona biegła dookoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 19.03.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Cieszę się, że pomogłam Trudno mi jeszcze coś konkretnego doradzić, bo nie umiem sobie wyobrazić waszej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts