Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No właśnie o to chodzi, że powiedziałeś niezbyt wyraźnie! Przeczytałem to jeszcze raz i nadal nie wiem co i jak. Na eksperymenty (połowa styropianu, skuwanie etc) nie mam ani możliwości ani ochoty. Chciałbym ekipie, którą zatrudnię w razie potrzeby móc powiedzieć: Panowie, stop - nie robimy tak!. Proszę to wykonać w ten sposób. Koniec. Kropka.

pzdr.

-romwis

Wystarczy wejść na stronę producenta systemw dociepleń obojętnie jakiego (Atlas, Knauf itp.) i żywcem ściągnąć technologię wykonania.... nic trudnego... mają pokazane krok po kroku co i jak... Ja jeszcze mam bagaż doświadczeń - nie zawsze dobry np. klient przywiózł mi klej do płytek... bo też się nada! Po próbie (opisanej wyżej) stwierdził że jednak nie :wink: i mieliśmy mieszać 1/3 z klejem do styropianu. Wtedy ceny kleju do styropianu były o ok. 150% wyzsze od kleju do płytek. Sciana moczona wodą... mieszany klej... klejenie obwodowe... kołkowanie 4szt/m2 i ściany do dziś wyglądają rewelacyjnie!!! No moze trochę przykurzone... Klient nie żałuje swojej decyzji o "rozcieńczeniu" kleju... :wink:

https://forum.murator.pl/topic/74592-gruntowanie/page/2/#findComment-1676713