Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACHÓWKA WIEKOR - wątek zbiorczy: opinie, zdjęcia, modele, dyskusja

maksiu

Recommended Posts

Ja wybierałem pomiedzy Ruppem , a Wiekorem.

Dachówki porównywalne , zadecydowały względy estetyczne ( kolor) i póżniej cena.

Wybrałem Ruppa- kolor jasny brąz i wytargowałem 25% upustu !!!!

Jak sie dowiedział o tym przedstawiciel handlowy ruppa to mało co nie dostał ataku apoplekscji.

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 1 month później...

Naprawdę ?

Bo ja mam jakieś dziwne watpliwości.Właściwie mam ją już zapłaconą,ale wydaje mi się ,że ten kolor jest jakis taki .........nijaki(nie brązowy,nie czerwony)-właściwie bardziej nieciekawy brąz.Boję się,że na dachu nie będzie mi się podobać.Ale skoro mówisz,że ładna,to super.Może masz zdjęcie dachu ?

Pozdrawiam

Też chcę na dniach kupować Wiekora ceglastą angobą szlachetną, ale mam dylemat ta dachówka jest w wersji PL (robiona w polsce) i w wersji niemieckiej. wersja polska jest bardziej błyszcząca, jednak widać pod światło nierówności (zwłaszcza nad dolnym zamkiem), niemiecka jest bardziej matowa ale jest prosta jak stół.

Cena praktycznie taka sama.

Ma ktoś taką dachówkę ?

• 1 year później...
Hej, ja tez jestem z Legnicy. Dachówki jeszcze nie kupowałam, ale rozmawiałam kilka dni temu z naszym architektem, tez z Legnicy, który wypowiadał sie na temat własnie ich dachówek. Firma wielka, nowe przedstawicielstwo, ale jakość okropnie spadła, są straszne problemy z tymi ich materiałami. Generalnie odradzał. Pozdrawiam.

Hej, ja tez jestem z Legnicy. Dachówki jeszcze nie kupowałam, ale rozmawiałam kilka dni temu z naszym architektem, tez z Legnicy, który wypowiadał sie na temat własnie ich dachówek. Firma wielka, nowe przedstawicielstwo, ale jakość okropnie spadła, są straszne problemy z tymi ich materiałami. Generalnie odradzał. Pozdrawiam.