pluszku 16.03.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Pytanie dla tych ktorzy juz mieszkaja.Jakie sa plusy i minusy przesuwanych drzwi balkonowych wzgledem otwieranych?Pomijajac niewatpliwie wieksze koszty - czy warto ze wzgledów funkcjonalnych miec takie drzwi zamiast podwojnych otwieranych.W moim projekcie http://www.projekty.ign.com.pl/pliki/rzuty/rzut_iskierka_1_zoom.gifdrzwi na taras sa otwierane lecz nie wiem jakie niesie to ze soba problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.03.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 A jaka jest szerokość tego otworu? Przy mniejszej niż minimum 2m to sztuka dla sztuki. Światło przejścia przy 2m to około 90cm. Tak na prawdę przesówka wygląda dobrze i jest praktyczne przy szerokości 3m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 16.03.2007 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 a gdyby na drzwi przesuwane miejsca bylo za mało lecz na pojedyncze drzwi balkonowe miejsca za duzo - to jak sie wtedy robi ?podwoje drzwi z belka w srodku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 16.03.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tez sie zastanawiam czy warto dac 40%wiecej za drzwi przesuwane w stosunku do drzwi otwieranych....szczgolnie w systemie wyjedz oknem-przesun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitajas1 16.03.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Gdy kupiliśmy dom, okna były już wstawione, więc tego nie wymienialiśmy,bo i tak jest jeszcze wiele do wykończenia. Obecnie mam drzwi tarasowe otwierane do wewnątrz, z czego do końca nie jestem zadowolona, może dlatego, że miałam styczność z dzwiami przesuwanymi i teraz mi ich brakuje...często zahaczam firanki, co doprowadza mnie do delikatnej flustracji oraz, gdy drzwi tarasowe są otwarte (w ciepłe dni) zabierają sporo miejsca...z perspektywy czasu i z praktyki mogę śmiało stwierdzić, że osobiście wolę drzwi przesuwane...ale niestety nie zawsze można mieć, to co się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 16.03.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 My mamy 1,5 m przesuwne skrzydło i jesteśmy z tego bardzo zadowoleni.Nie zabiera miejsca w środku, ma funkcję uchylną a dodatkowo w naszym przypadku gdybyśmy zastosowali 2 skrzydłowe to wychodzilibyśmy po otwarciu 2 skrzydeł na filar znajdujący się na tarasiepzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 16.03.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Za tą dopłatą kryje się funkcjonalność, bezpieczeństwo i ergonomia. Ale na rzucie masz za wąski otwór okienny, bedziesz poszerzał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.03.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Za tą dopłatą kryje się funkcjonalność, bezpieczeństwo i ergonomia. Ale na rzucie masz za wąski otwór okienny, bedziesz poszerzał ? i szczerze mowiac nie oszczedzajcie na okuciach - wybierzcie ze wspomaganiem - droze o kilkaset zeta ale pozniej komfort otwieranai i zamykania wiekszy (zwlaszcza dla teoretycznie slabszej plci ) przy otworach ponad 2500 szerokosci jednak optowalbym zawsze za przesuwka (mimo iz drozsaaa cirka o 1800-2500 od drzwi z ruchomym slupkiem lub zestawu z dodatkowym jeszcze fixem) Jak surfi powiedzial - wieksza funkcjonalnosc, nieopisanie wieksze bezpiecznstwo (nawet w wersji ze zwyklymi okuciami) i ergonomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.03.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 ja mam taki dylemat,. wybrałam juzprzesuwne HKS czy jak im tam - takie wysuń, przesun.Czy oplacasie do tego dodawac specjalne okucia antywłamaniowe, czy ten system jest sam w sobie bezpieczny bardziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 17.03.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 A co masz w innych oknach? Jak masz WKx to daj to samo w patio dla zasady. Jak nie masz to twoje patio jest i tak najlepiej zabezpieczonym oknem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 17.03.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 ja mam taki dylemat,. wybrałam juzprzesuwne HKS czy jak im tam - takie wysuń, przesun.Czy oplacasie do tego dodawac specjalne okucia antywłamaniowe, czy ten system jest sam w sobie bezpieczny bardziej? Sam system drzwi odchylno-przesuwnych z racji budowy jest trudniejszy do sforsowania, ale... to okno jest zwykle najczęściej brane pod uwagę jako pierwsze do włamu przez oprycha, powodów jest kilka: zwykle "od tyłu"- niewidoczne z ulicy, łatwiej przez nie coś potem wynieść niż przez okno itp. Mimo, że jest mocniejsze to nie znaczy, że nie mozna go sforsować Jeśli więc wstawiasz wmocnione okucia i szkło do innych okien wydając kupę kasy to nie oszczędzaj na tej jednej sztuce paru zł (oczywiście do całej inwestycji ) i równiez zamów mocniejsze - jak radził bwojtek- chociaż w zależności od czasu i wielkości łoma- też się przebije, niestety, ale po znacznie większym wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Birdo 18.03.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 A co sądzicie o drzwiach tarasowych w systemie HS? Podobno to najlepszy system przesuwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 18.03.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 A co sądzicie o drzwiach tarasowych w systemie HS? Podobno to najlepszy system przesuwny Brak progu, rewelacja w użytkowaniu (niestety nie cenowa ) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.03.2007 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 ...Brak progu, rewelacja w użytkowaniu (niestety nie cenowa ) Gdzie ta rewelacja? Ze progu nie ma? Wlasnie dlatego jest to przeklenstwo po roku, dwu uzytkowania. ALe co tam - marketingowo masz racje - rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 19.04.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dlaczego HS-y są gorsze od innych ? Estetycznie ? Funkcjonalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.04.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 tez sie zastanawiam czy warto dac 40%wiecej za drzwi przesuwane w stosunku do drzwi otwieranych....szczgolnie w systemie wyjedz oknem-przesun a o co chodzi? mi sie wydawało ze wszystkie przesuwki tak działaja "wyjedz oknem-przesun" jak inaczej moze to wygladac? Ja poszerzałam wyjscie na taras z 180cm do 200cm, a to jest moja przesuwka http://images21.fotosik.pl/187/93baeeaed6237333med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.04.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 jest jeszcze podejdz, wyciagnij dlon i przesun bez wysilku jak w szafie zabudowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 19.04.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 ...Brak progu, rewelacja w użytkowaniu (niestety nie cenowa ) Gdzie ta rewelacja? Ze progu nie ma? Wlasnie dlatego jest to przeklenstwo po roku, dwu uzytkowania. ALe co tam - marketingowo masz racje - rewelka Mam HSy, na razie jeszcze nie mieszkamy, ale baaardzo nam się podobają. Jakie wady Jareko możesz im przypisać? Nasz taras jets mocno osłonięty dachem, więc ew. nawiewy śniegu mogą być jedynie sporadyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.04.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 pisalem nie raz - powtorze tylko jedno - chcesz miec klopot - zrob sobie suwanke na HS jako okno zewnetrznejesli w ogrodzie zimowym jako wewnetrzne - polecam I nie chodzi li tylko o zamarzanie sanek jezdnych zima i tym samym nie taki komfort o jakim marzysz majac drzwi do szafy o takiej samej konstrukcjiWiecej problemow niz zalet prpblemow po latach i to niewielu a nie po roku czy dwuczesto zniszczone rolki z powodu brudu gdyz nikt nie wspomina o tm ze przed jak i za takimi drzwiami powinnas miec dywanik by nogi z brudu oczyscic itp itd - kup - przekonasz sie po kilku latachtak na marginesie - jakos w folderach niemieckich nie widzialem HS jako drzwi zewnetrznych - zawsze jako wewnetrzne przy ogrodach zimowych - czy tez slepy bylem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts