Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :)

Asiu_S mam do ciebie takie pytanko, a mianowicie wydaje mi sie, ze zostawiłaś pralnie i garderobe na górze - jak to wygląda funkcjonalnie? Bo ja zastanawiam sie na zrobieniu z garderoby małej łazieneczki (jesli to w ogóle bedzie możliwe), a pralne2/7 połączyć z pokojem nr2/2, nie wiem czy dobrze kombinuje, dlatego prosze o wsparcie :wink:

A i jeszcze jedno to kominek w centrum domu, również zastanawiam sie czy nie lepiej przestawić w głąb salonu - na sciane od garażu???

Piszcie co myslicie o takich zmianach, bede bardzo wdzięczna za wszystkie sugestie.

Pozdrawiam

Dziekuję za wszytskie miłe słowa!

Nasz Protonek powstał w okolicach Bielska-Białej.

Co do przeróbek to w naszym proijekcie można spokojnie pozmieniać to i owo.

Lucas&Minica poniżej wklejony rzut poddasza i naniesione nasze zmiany.

http://img185.imageshack.us/img185/6637/rzutpoddaszeyt1mb3.jpg

Wszytskie kombinacje z łazienkami trzeba przemysleć żeby np. rura kanalizacyjna nie wychodziła w salonie:)

Witam

Protonki jak zwykle piękne :D :D Wyspa mam prosbę do Ciebie...wyczytałam, ze budujesz w okolicach Zyrardowa....a wiec całkiem blisko Wawy...czy mogłabym sie z Toba umówić ktoregos dnia...na obejrzenie Protonka?? Z chęcią bym zobaczyła na zywo jak wygląda Protonek.

Jak to nie bylby problem to daj znac...ja bym wpadła tylko na budowe ...poogladac... :D :D :D

pozdrawiam

A i jeszcze jedno to kominek w centrum domu, również zastanawiam sie czy nie lepiej przestawić w głąb salonu - na sciane od garażu???

Pozdrawiam[/quot

Nam się kominek w jadalni nie podobał i architekt przeprojektował go, zeby był w salonie na ścianie od garażu (czyli da się zrobić).

Asiu_S dziekuje bardzo za wklejenie rzutu poddasza, jednak moje planowane zmiany sa troszke inne i faktycznie zaczynam sie mocno zastanawiac nad kombinowaniem z ta mała łazieneczką, chyba sobie bede musiała odpuscić , bo faktycznie miałabym piekna rure kanalizacyjna w salonie :)

Chociaż brałam jeszcze taką ewentualność: w pokoju 2/5 zrobić naszaą dużą sypialnie( moze nawet odrobine by sie udało powiększyć ten pokój) i z niej wejście do małej łazienki (oczywiście wiąże sie to z przesunięciem dużej łazienki az do powierzchni pralni, bo z niej na pewno nie zrezygnujemy) jednak obawiam się, ze bedzie to zbyt mała sypialnia - jakoś nie moge sobie tego wszystkiego wyobrazić :(

Przy takim rozwiązaniu zrezygnowalibyśmy z prysznica w łazience na dole, a tam wstawiła bym praleczke i takie tam :)

AGNIESZKA I DANIEL napisali: Nam się kominek w jadalni nie podobał i architekt przeprojektował go, zeby był w salonie na ścianie od garażu (czyli da się zrobić).

Dzieki wam wielkie mysle ze my rowniez zdecydujemy sie na taką zmianee

A jak myslicze czy ta pralnia na górze jest faktycznie tak ważna i potrzebna, może jednak mżna sie obyć bez niej???

A jak myslicze czy ta pralnia na górze jest faktycznie tak ważna i potrzebna, może jednak mżna sie obyć bez niej???

Pewnie, że można sie obyć bez pralni, tak samo jak bez garderoby, spiżarni itp. Ale czy warto? Skoro już budujemy dom to moze nie rezygnyjmy z tych wszystkich udogodnień, których nie moglibyśmy mieć w bloku.

Witam serdecznie Wszystkich Protonowców po długiej przerwie!!!

Mieszkamy już 1,5 misiąca w naszym Protonku i mieszka nam się cudnie!!!

Protonek jest bardzo wygodny i funkcjonalny. Najbardziej jestem zadowolona z drzwi dębowych, podłóg , schodów i przestrzeni na dole, a na poddaszu z garderoby przy sypialni i z pralni przy łazience - rewelacja. Pralka pierze ubranka ,potem od razu rozwieszam je w mojej pralni a słoneczko przez okienko dachowe mi szybciutko wszystko suszy - to jest super nigdy bym nie zrezygnowała z tej pralni. Wrzuciłam zdjęcia z wnetrz mojego Protonka, jutro postaram się zrobić z zewnątrz kilka zdjęć (zrobiliśmy zadaszenie tarasu), ogrodzenie mamy w części tj. brakuję nam bramki i bramy , przęsła wszystkie są. W środku brakuje nam jeszcze stolika do salonu ale już zamówiliśmy i czekamy. Utek przepiękną masz kuchnię!!! Edi proszę o więcej zdjęć!!!

Jeszcze raz gorąco Wszystkich pozdrawiam!!!

http://foto.onet.pl/7zjno,sb0sok48f4ki,fzy6o

Pewnie, że można sie obyć bez pralni, tak samo jak bez garderoby, spiżarni itp. Ale czy warto? Skoro już budujemy dom to moze nie rezygnyjmy z tych wszystkich udogodnień, których nie moglibyśmy mieć w bloku.

Agnieszko i Danielu nie chodzi absolutnie o to, zeby odrazu rezygnować ze wszystkiego, bo coś takiego jak spiżarnia to dla mnie swietny pomysł, przy garderobie równiez pozostaniemy.

Witam wszystkich bardzo serdecznie :)

Asiu_S dzieki za wskazówki co do orientacji przestrzennej, jednak przed nami to jeszcze długa droga, bo jak narazie to mamy dopiero projekcik w rekach :roll:

Beakap superrrrr dzieło wam wyszło, gratuluje serdecznie gustów, naprawde świetna robota.... normalnie twoja kuchnia nas urzekła, zresztą wszystko jest śliczne :p

Ciekawi mnie jednak jakie zmiany wprowadziłaś na parterze bo to co odzwierciedlają zdjęcia to wszystko wyglada tip top :D (wiesz chodzi mi o to czy np. powiększałaś wiatrołap, przesuwałaś kominek a i jeszcze jedno okno w salonie na ścianie bocznej jest powiększone?

I mimo wszystko, choć widze jak to fajnie wyglada u ciebie Beakap, to jednak zastanawiam sie czy jednak nie zrezygnować z pralni na rzecz pokoju 2/2, bo jednak wydaje mi sie, ze jest on malutki?

Co sadzicie??

Pozdrawiamy

Dziękuję Moniko za miłe slówka.

Odnośnie zmian to na parterze : zwiększyłam wiatrołap , wydłużyłam garaż kosztem salonu, zlikwidowałam spiżarkę (kuchnię mam większą), okno w salonie powiększyłam (jest takie samo jak w kuchni czyli 120x120), no i w kuchni zrezygnowałam z jednego okna i te jedno co zostało to przesunęłam w prawo. Kominek został tak jak w projekcie. Na poddaszu w pralni zrobiłam okno dachowe a zlikwidowałam małe boczne okienko, u synka w pokoiku zlikwidowałam małe okienko, w sypialni zlikwidowałam jedno okno dachowe. To chyba tyle zmian. Ja bym na Twoim miejscu nie rezygnowała z pralni bo wcale pokoik ten obok pralni (czyli u mnie ten różowy - córci) nie jest mały . Jak go wydłużysz to będzie bardzo długi i wąski. Zresztą zrobisz jak zechcesz. Dodałam jeszcze kilka zdjęć do mojego albumu bardziej wyraźnych.

http://foto.onet.pl/7zjno,sb0sok48f4ki,fzy6o

Ogromne Dzieki Beatko za wszystkie wskazówki... nawet sobie nie wyobrażasz jak bardzo mi pomogłaś :D W ogóle to duży + dla ciebie za wstawienie tak pięknych i dokładnych zdjęć (ja dzięki temu dużo rzeczy sobie poukładałam w główce). Widze, ze masz rację, ze to faktycznie bedzie głupota rezygnować z tej pralni, jeśli ten pokoik wcale nie jest taki malutki - bo po zdjęciach mogę stwierdzić, że faktycznie ma świetne wymiary jak dla dzieciaka.

Po tym co zobaczyłąm u ciebie to teraz bede sie zastanawiać, czy faktycznie nie powiększyć kuchni kosztem spiżarki, chociaż do tej pory nawet przez chwilke mi to przez myśli nie przeszło :roll: A mówisz, ze zostawiłaś tylko jedno okno w kuchni noi jak to dzisiaj wygląda dla ciebie? wiem ze dzieki temu mogłaś sobie pozwolić na powieszenie większej ilości szafeczek, no a może jednak lepiej pozostac przy dwóch chociażby ze względu na światło w kuchni.

Jeszce raz gratuluje pięknego domku, normalnie nie mogę sie powstrzymać, żeby po raz kolejny nie obejrzeć fotek :)

Pozdrawiam serdecznie

Moniko dla mnie jedno okno w kuchni w zupełności wystarcza gdyż cały dół jest bardzo jasny dodatkowe światło dają duże okna w wykuszu i drzwi tarasowe w salonie, każdy kto do mnie wchodzi to pierwsze zdanie jakie słyszę to: "ale u ciebie jasno i przestrzennie" . Likwidując spiżarkę misiałam zrobic wiecej szafek i naprawdę uwież mi , że jeszcze dwie szafki mam puste (oczywiście zapewne za parę miesięcy się zapełnią) . Kuchnia mi bardzo się podoba i dzisiaj gdybym miała podjąc dezyzję nic bym nie zmieniła. A jeszcze jedno gdybym nie zlikwidowała jednego okna w kuchni to bym miała cały czas słońce w kuchni a tego nie cierpię!!! Pozdrawiam serdecznie!