Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

U nas schody będą w kolorze podłogi , a przynajmniej zbliżone kolorem, w koło ścian salonu ułożona jest płytka w jaśniutkim kolorze więc do tego będzie wszystko pasowało.Dolna łazienka skończona, nawet drzwi juz ma:-) górna rusza od jutra, kolorek w jednym pokoju już jest na górze, a reszta czeka na swoją kolej.Właśnie zaczeli dziś robić wodociąg hurrrrra...pozdrawiam i życzę lepszej pogody:-)

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Odnośnie kolorów, to my będziemy mieć schody w ciemnym kolorze ( tak jak drzwi i okna, które są orzechowe) a podłogę jasną. Przeważnie jak się chce wyeksponować schody, to nadaje się im kontrastową barwę w odniesieniu do podłogi, dlatego też schody można zrobić jasne, a podłogę ciemną. Można też tak jak anetka012- jedna barwa schodów i podłogi. Każde rozwiązanie jest dobre, zależy co się komu podoba :)

Zaczęto nam robić drugi etap instalacji - przed wylewkami. Boję się o tą podłogówkę, żeby później wszystko działało jak należy. A jak u innych, mieliście jakieś złe przejścia z ogrzewaniem podłogowym i jego późniejszym uruchomieniem? W sensie, na co warto zwrócić uwagę będąc laikiem?

anetka012 i madia: Dzięki za wypowiedź w sprawie kolorystyki drewna :) Muszę Wam powiedzieć, że reprezentujecie skrajne poglądy występujące u nas w domu :) Anetko, ja jestem zwolennikiem Twojej terorii natomiast mój mąż uważa tak jak Madia :)

Czyli widać, że oba prawidłowe, bo jednak można się podpisać pod nimi...

U nas przeprawa techniczna. W nowym tygodniu ma następić wznowienie prac i zobaczymy jak będzie.

Anetko12 Ty idziesz jak burza... łazienkę masz zrobioną???? NO nie :) muszę pogonić towarzystwo :)

Dorzuciłam kilka zdjęć z mojej łazienki... jeszcze nie jest skończona ale już coś widać...

pozdrawiam i słoneczka życzę.

anetka012: to pokaż trochę tej łazienki... bo w albumiku same murki :)

Madia: nie wiem, czy dokładnie oto chodziło ale mi się też ciągle dziwne wydawało, że chodzą wszyscy po tych rurkach... jeszcze sezonu grzewczego nie przeżyliśmy.

Hydraulik się uśmiechał, bo mówi, że to normalka... hmmm pewnie dla niego.

Zobaczymy, musimy w coś wierzyć, w końcu to oni są fachowcami.

albumu nie uzupełnie, bo niestety zaprzepaściłam potrzebne do tego dane, ale jak tylko odbiore od koleżanki kabel do aparatu to cos wkleję na forum.margola_g w czym chcesz pogonić fachowców ,jak Twoja lazienka juz gotowa, ja jeszcze mam duzo do zrobienie i niestety coraz trudniej o coś sie doprosić.Dziś rozpoczeli pracę nad wodociągiem i wszystko wyglada przerażająco, bałagan, bałagan i jeszcze raz bałagan:-(Pozdrawiam.

meluzyna: ogromne wyrazy współczucia

margola_g: chodziło mi raczej o sam fakt żeby podłogówka działała, bo niestety w rodzinie mieliśmy taki przypadek, że trzeba było podkuwać wylewkę i inne cuda, żeby zaczęła działać, straty na 6 tyś. Ale z tego co widzimy, nasza ekipa pracuje porządnie i chyba można im ufać :)

W poniedziałek wylewki :D, niestety taras i balkony są zbyt przemoczone, żeby na nich teraz robić wylewkę, więc będzie później kiedy podeschnie.

Chciałam tylko powiedzieć, że my okno w salonie nawet trochę zwiększyliśmy. U nas ścianka RTV tak jak na projekcie :) Nie jesteśmy chyba zbytnio ambitni w wymyślaniu :)

U nas wczoraj na budowie pojawiła się woda... i to na szczęście nie ta powodziowa ale wodociągowa!!!! :))

W albumiku umieściłam kilka fotek kuchni, która jeszcze nie jest skończona ale już cieszy :)

Edytowane przez margola_g

margola_g pewnie,że kuchnia cieszy.Widzę,że pospieszyłaś troszkę, ja niestety kuchni jeszcze nie mam, ale już się kończy druga łazienka i prawie na finiszu kominek.Jak będę dziś na budowie to zrobię kilka fotek, ale niestety nie wkleję do albumu, bo tak jak wcześniej pisałam nie mogę się do niego dostać....pozdrawiam:-)))