Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasia i Mariusz : dzięki!! Ja z początku sceptycznie na nią patrzyłam, bo wydawało mi się, że to zbyt mała powierzchnia jak na taki wzór ale wyszło fajnie.

Dodam, że pomysłodawcą był mój mąż :)

A jak tam Wam się użytkuje domek?

Anetka012: Super, jakie już masz pomalowane pokoje, masz drzwi.... nasze jeszcze nawet nie zamówione :)

Fajny kolorek masz w pokoju na 2 zdjęciu. Kominek też już się wyłania, a jaki to kolor kamienia ten szary?

U nas robią się "małe" rynny na wykuszu i zaczynamy dziś malować górę. Za to pojawiły się regały w spiżarce :)

o ile dobrze pamiętam to kolor kamienia na kominku to BOTTICINO perlato....chyba, ale nie jestem pewna czy to jest to.Chodzi Ci o ten co jest z niego ramka oczywiście?, bo ten pod spodem to wstawka z czarnego marmuru i dookoła również , a ten nie jest szary tylko bardziej coś ala trawertyn-chyba tak się pisze???

meluzyna... napisz nam jak sobie radzisz, czy byłaś juz w swoim domku...???

RobGoś a jak u Was, uporaliście się juz z wodą????

Jeśli potrzebujecie czegoś w czym można Wam pomóc to piszcie, wspólnie cos sie wymyśli, myślę,że większość się ze mną zgodzi.Jest na forum stworzony wątek dla powodzian, myślę,że jak będziecie mieli chwilkę to warto tam popatrzeć.

Pozdrawiam.

Witam serdecznie wszystkich Protonowiczów

Jesteśmy nowi na tym forum. Zdecydowaliśmy się na projekt Proton II.

czekamy na pozwolenia

zmiany w projekcie to jak wszyscy

przejście z garażu do kotłowni

powiększenie okna w salonie

zamiast trzech okien w garażu jedno większe

czy ktoś buduje w woj dolnośląskim

pozdrawiam

meluzyna... napisz nam jak sobie radzisz, czy byłaś juz w swoim domku...???

RobGoś a jak u Was, uporaliście się juz z wodą????

Jeśli potrzebujecie czegoś w czym można Wam pomóc to piszcie, wspólnie cos sie wymyśli, myślę,że większość się ze mną zgodzi.Jest na forum stworzony wątek dla powodzian, myślę,że jak będziecie mieli chwilkę to warto tam popatrzeć.

Pozdrawiam.

Dzięki za słowa otuchy. Po nekaniu straży przez tydzień wodę w końcu wypompowaliśmy. Cieszyliśmy się ... tydzień. Teraz mamy tyle co poprzednio plus jeszcze 2 cm. Ręce opadają... Nie mamy co z tą wodą robić , domek jest w delikatnej niecce, woda napływa z wszystkich 4 stron, zaczyna przesiąkać najniższą zaprawą pod wylewkę. Kupiliśmy motopompę 1 kubik/min, jak dojdzie popmpujemy. Straż powiedziała że nie ma szans na ich pompę w związku z tragiczną sytuacją powodziową w powiecie tarnowskim. Nadt wszystkie 3 okna w wykuszu pokryły się wykwitami wapiennymi z zaprawy - wyglądają paskudnie. Ch...j by tą wodę strzelił jednym słowem podsumowując

Z pozytywnych wieści założyliśmy bramę Normstahla między powodziami, i przepaliliśmy 1 raz w kominku - cieeeepłooooo jak ta lala, ułożone są już prawie płytki w dolnej łazience

fotki stare ale jest teraz to samo +2cm

http://images49.fotosik.pl/301/26cc8241709d84e6med.jpg

http://images49.fotosik.pl/301/d05022881d3f8afbmed.jpg

Edytowane przez RobGoś

Wszystkim, których zastała powódz w domkach serdecznie współczuje... trzymajcie się dzielnie!!

Jak można jakoś Wam pomóc to dajcie znać,

Kasia i Mariusz: Przekaże komplement Mężowi, dzięki

Aga i Arek: My budujemy się w dolnośląskim, konkretnie za Wrocławiem w stronę zjazdu na A4 Wr wschód

Aga i Arek: Witam,

my zrobiliśmy takie zmiany jak większość ludzi na forum :) czyli (i to uważam za najważniejszą zmianę) podnieśliśmy ściany kolankowe, zlikwidowaliśmy drzwi w wiatrołapie bo i tak jest zbyt mały :), zrobilismy sobie garderobę na garażem, zwiększyliśmy taras, powiększyliśmy nieco okno w salonie, trochę zamknęliśmy kuchnie.

Jak macie ochotę, to możecie wpaść zobaczyć na własne oko :).

Anetka012: jak tam u Ciebie postępy, bo u mnie coś mocno zwolniło :)

U mnie tez wszystko zwolniła, choć juz mam prąd i wodę, więc w zasadzie to na co czekałam najbardziej:-)

Margola_g czy zdjęcia z górnej łazienki przedstawiają płytki organica z opoczna?Małymi kroczkami będziemy chcieli sie przenosić, ale jeszcze nie wiem na ile to możliwe, ale raczej jeszcze to troszkę potrwa.Pozdrawiam.

anetka012: w albumie niestety jeszcze nie mam fotek z górnej łazienki a ta na dole to paradyż Otylia,

Fajnie, ze już tak dobrze Ci idzie :) Jestem przekonana, że wprowadzisz się jeszcze przed nami :) I oczywiście szczerze Tobie tego życzę i będę temu kibicować :)

U nas brak produ.... łazienka na górze ciągle w robocie, bo ciągle zmieniamy priorytety prac i tak to wygląda. Teraz kończymy pomieszczenie gospodarcze i wiatrołap.

Zamawiamy drzwi wewnętrzne i uszczegóławiamy schody.

Wklej trochę fotek świeżych, ja jak się wybiorę na budwowę to też coś pstryknę :)

pozdrawiam

anetka012: W albumie niestety jeszcze nie mam fotek z górnej łazienki a ta na dole to paradyż otylia,

fajnie, ze już tak dobrze ci idzie :) jestem przekonana, że wprowadzisz się jeszcze przed nami :) i oczywiście szczerze tobie tego życzę i będę temu kibicować :)

u nas brak produ.... łazienka na górze ciągle w robocie, bo ciągle zmieniamy priorytety prac i tak to wygląda. Teraz kończymy pomieszczenie gospodarcze i wiatrołap.

Zamawiamy drzwi wewnętrzne i uszczegóławiamy schody.

Wklej trochę fotek świeżych, ja jak się wybiorę na budwowę to też coś pstryknę :)

pozdrawiam

napiszcie prosze jakiej szerokości macie drzwi zewnętrzne - otwór, drzwi ruchome i jakiej szerokości dostawka.

Proszę jeszcze o info jak mocowaliście sznurek przy ociepleniu??