Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Meg 79 juz mieszkacie ! Super wykonczyliscie . MY SIE WYKANCZAMY doslownie i w przenosni jeszcze potrzebujemy 4 tyg tak na 25 - 27 sierpnia planujemy

przeprowadzke ale wszystko sie wiecznie opoznia ...... ale na ponad rok od wbicia lopaty to i tak chyba dobrze

Pozdro dla wszystkich !!!!!!!!!!!!

Witam :)

Przepiękne są te Wasze domki, chciała bym już być przynajmniej w połowie.

My niestety dopiero rozpoczynamy, przedwczoraj odebraliśmy jakże długo wyczekiwane prawomocne pozwolenie na budowę.

Ekipa budowlana ma przyjść dopiero od 10 sierpnia ale mam nadzieję że jak już się zacznie coś dziać to jakoś pójdzie:)

Mam takie pytanko czy 40 tyś. za stan surowy zamknięty to dużo, mają w tym zrobić nam również drogę odwodnienie i taras.

A czy jest ktoś kto buduje Protona w okolicach Nowego Sącza?

Witam. Budujemy z męzem dom wg projektu indywidualnego, ale bardzo mocno wzorowanego protonem. Z zewnatrz jest niemalze identyczny, tylko w srodku jest troche poprzestawiane:) Jestesmy na etapie krycia dachu (jak sie naucze to wstawie kilka fotek:). Przed nami ocieplanie i elewacja. Mam do was pytanie, a wlasciwie do tych ktorzy budowali ze zwyklego suporeksu: jaka grubosc styropianu na ocieplenie scian dawaliscie???

Sabina i Grzegorz wyslalam wiadomosc na prv, bede wdzieczna za odpowiedz.

Pozdrawiamy wszystkich budujących. Aga i Barti

Witamy

Czy ktoś z osób które wybudowały już protona II, zmieniał rożnicę poziomu między garażem a resztą domu? projektowo wynosi ona 30cm, ale w oryginalnym projekcie nie ma drzwi do garażu więc po i zrobieniu konieczny będzie schodek, na który tak za bardzo nie ma miejsca.....

SJ

My obniżyliśmy garaż i schodek jak najbardziej się mieści!!

Gorzej jest z bramą!! A to z powodu stelaża do bramy!! gdyż jeżeli zaplanujesz sobie drzwi z garażu do kotłowni to zostaje mało miejsca na to żeby się zmieściły pod stelażem bramy a niestety muszą się otwierać na garaż bo kominiarz ci nie odbierze więc trzeba dobrze rozmierzyć temat!! pozdrawiam!!:wiggle

Witam wszystkich budujących.Dawno mnie nie było.My właśnie zalaliśmy strop i teraz czekamy.Mam pytanko czy ktoś może orientuje sie jak wyglada ten strych nad garażem ile tam jest miejsca,i czy ktoś moze ma to jakoś wykorzystane i jak ma zrobione do niego dojście.z góry dziękuje.Zdjecia wstawie jak do tego dojde jak to zrobic.

witam!! odp do strychu!!!!!!!!!!

Ja tam zrobiłem wejście od garażu tzn zostawiłem sobie otwór w stropie i zamontuje w przyszłości takie wysówane schody jak się daje na strych chowane w suficie!!

A miejsca tam jest tak sobie!! W sumie coś tam można schować!! Ale słyszałem że nmożna zrobić tam wejście od sypialni!!

Pozdrawiam!!

Edytowane przez Benuś

Benuś! Czy pasowałoby Wam, gdybyśmy jutro wieczorem przyjechali obejrzeć dom? Prosze tylko o wysłanie mi namiarów, jak tam dojechać:) Z góry dzięki

madziq86 jeśli Benusiowi będzie pasował jutrzejszy termin i Wam tez to może razem tam pojedziemy? Przynajmniej będzie miał dwie wizytacje załatwione za jednym zamachem:) pozdrawiam pa