Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

u nas jak na razie tez zima na calego i tylko wiezba gotowa. mamy nadzieje ze pogoda sie poprawi i bedziemy mogli skonczyc dach. okna bedziemy miec z firmy okmar plastik. pomiar juz byl:) montaz nastapi wiosna a to miedzy innymi ze wzgledow finansowych, bo na razie bylo nas stac tylko na zaplacenie zaliczki a reszte doplacimy po montazu. dodam tylko ze budujemy bez kredytu. pozdrawiamy wszystkich i zyczymy sprzyjajacych warunkow pogodowych

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gosia148010: Dom ma 15m szerokości i 12m długości mierząc od wykusza do garażu. Garaż ma wymiary [sxG] 6,86m x 5,65 - 38,8 m2 pow. użyt. Układ pomieszczeń na górze jest bardzo podobny z tą różnicą, że z pomieszczeń oznaczonych jako 2/2 i 2/5 wydzielone mamy garderobę natomiast pomieszczenia 2/4 i 2/3 są jako dwa duże pokoje. Powierzchni użytkowej wyszło nam 133,1 m2 ale to dlatego że pokój nad garażem (28 m2 pow.użyt) mamy rozpisany jako pomieszczenie strychowe.

Cześć Wszystkim !

U nas postój przy ocieplaniu z wzg. pogodowych domek ocieplony 15cm styropianem w prawie 99 procentach ale siatka i klej chyba na wiosne

wszystko przez firme która za pozno przyszła ! ! Mieszka się ok. ale jeszcze tyle do zrobienia . Najbardziej doceniamy "nie palenie w piecu" ponieważ

w starym domu mielismy piec na wszystko potem na ekogroch a teraz PC z nas wszystko robi polecam wszystkim !

Kominka jeszcze niema ale na przyszły sezon ma być . Wszyscy domownicy zadowoleni tak i nasze domowe stwory są niezależne z powodu osobnego okienka

w garażu specjalnie dla nich wygoda przedewszystkim!!

Wrzuciłem perę fotek na szybko zrobionych . ( proton1balu)

Życzę wszystkim szybkiej drogi do zamieszkania w tym fajnym domku !!!!!!!

Dziękuję bardzo Kasi_Rafałowi za odpowiedź Nasze wymiary nie znacznie odbiegają od waszych a mianowicie szer. 14 m, dł. od strony garażu 11,8 a z drugiej 10,5. Mamy 1,30 wysunięty garaż do przodu. Nasza powierzchnia wg. pani architekt wynosi 173 m pow. urz. Natomiast pan który będzie miał nadzór budowlany oglądał nasz projekt i powiedział że źle wyliczyła powierzchnię użytkową. Znakiem tego będzie trochę mniejsza niż jest w planach. Pozdrowienia dla wszystkich. Miejmy nadzieję, że zima będzie krótka. :)

Blat (gruby) w kuchni pod okna do podłogi to 87 cm .

Hokery z zagranicy narazie czekaja na bar pomiedzy kuchnia a jadalnia ( najpierw kominek musimy załozyc ale przyszly rok dopiero ).

U nas po podłogach wg. wyliczeń przy wylewkach 202m2 z garazem. Domek jest naprawdę dobrze przemyślany przez DDomy zmiany jak u wszystkich przejscie do garazu i brak spizarni obok kuchni

my mamy spizarnie w "bylej kotlowni " i zostawilismy przypory rogowe bo sa "cool"

Pozdro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam!

Pogoda wspaniała prawda:(

U nas budowlańcy walczą z kominami, dzisiaj przyjeżdża również blach, na sobotę mamy umówionego Pana na pomiar okien no i też pasowało by się określić co do prądu gdzie co będzie. I powiem Wam że jestem w totalnej kropce,bo jeszcze nie mam dokładnej wizji kuchni, łazienek a nie wspominając już o pokojach.Więc jak ja mam to wiedzieć gdzie co będzie. Napiszcie proszę jak Wy sobie z tym poradziliście.

Pozdrawiam Wszystkich goooraco:)

A mam jeszcze pytanko do Kasi i Rafała jaka cenę Wam podano za okna?

Edytowane przez biedronki

Biedronki my za nasze okna z roletami +szprosy + 2 łukowe na górze w obustronnym złotym dębie profil 6komorowy Salamander +klamki Hopecke+ montaż daliśmy po upustach 29500zł a chcieli na początku 34000 mielismy też oferty na 41000 i 27000 tanszych firm , Poprostu trzeba poprosic kilka firm o wycenę i zobaczyć produkt na zywo!! Co do prądu to lepiej zrobic gniazdko wiecej niz potem latac z przedłuzaczem . U nas np. w gabinecie jest 4 gniazda + 1 tv +1 tel/net w sypialni 8 gniazd +1tv na kazdym korytarzu 1 lub 2 w pokojach u dzieci w kazdym po 5-6 + 1 tv . Najlepiej sie dobrze zastanowic pare dni i zrobic wiecej niz za malo.

Pozdro !

Sabina i Grzegorz dzięki za informację. Jeżeli chodzi o gniazdka to tak myślałam żeby dać więcej, ale mnie przeraża raczej rozmieszczenie kabli bo jak na razie to nie mam jeszcze pojęcia gdzie będę chciała światełka, lampy czy podświetlenia. Nie zdawałam sobie sprawy, że to urządzanie będzie takie trudne. A tu tak naprawdę to jeszcze się nie zaczęło a ja już mam dość. Jeżeli chodzi o okna to nam wstępną wycenę zrobił na jakieś z montażem 16 tyś.,z pakietem trój szybowym,a i jeszcze mają teraz taki fajny bajer że zawiasy są schowane i ich nie widać super to wygląda,obustronne letnia malezja, bez łuków i bez rolet. Były tańsze oferty ale chyba jednak zdecydujemy się na OknoPlus, a nad roletami to się jeszcze zastanawiamy.