Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hmmm... na jakim etapie my jesteśmy...no właśnie.... przed świętami Bożego Narodzenia mieliśmy mieć już stan surowy otwarty, ale że wcześniej nas zima dopadła, to jak na razie mamy nawet nieskończoną więźbę.Z utęsknieniem czekamy na poprawę pogody i dokończenie prac. A Wy skąd jesteście?

Witam ponownie

Mam pytanie odnoścnie dachówki, planujemy na dach dachówkę koloru czarnego ( błyszczącą) . Bardzo proszę o informację na forum bądz na emaila [email protected] ,którą dachówkę polecacie , ja zastanawiam się nad creatonem i robenem.

Czy ktoś może ma jakieś doświadczenie z podanymi niżej :

-creaton premion czarna glazura

-creaton harmonica czarna

-creaton Futura

-Creaton Balance

Co proponujecie ? Jaka jest różnica cenowa pomiędzy karpiówką i czy w ogóle ktoś ma protona z karpiówką ?

Hmmm... A Wy skąd jesteście?

Teraz z Gliwic ale pochodzimy z okolic Olkusza!! Jak mozesz i masz czas to napisz mniej wiecej ile kosztował was stan surowy na poczte [email protected] dzięki też musimy sie przygotowac na koszta. a jakie zmiany robiliscie i ile mniej wiecej koszt tych zmian dzieki pozdrawiamy!!!!!!!

Witam wszystkich Protonowców

Nam koszt więźby wyszedł ok 10 500 zł

Czy moglibyscie napisać czy ktoś z Was robił rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka na górne pokoje. Jeżeli ktoś użytkuje czy jest to dobry pomysł czy niestety ściany się bardzo brudzą bo takie opinie również słyszałam. Z góry dziękuję za jakiekolwiek sugestie

Witam wszystkich gorąco (zwłaszcza, że aura za oknem iście zimowa). Dziś dołączyliśmy do grona szczęśliwych Protonowiczów-wybraliśmy Proton II lustro.

Co prawda już od jakiegoś czasu jesteśmy stałymi obserwatorami forum, ale dopiero teraz możemy nazwać siebie ich pełnoprawnymi członkami:)

życzymy wszystkim powodzenia i...nie ukrywamy, że liczymy na to samo.

Acha...budujemy w Wielkopolsce - Turek (okolice Konina)

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie!

Witam !

Mam pytanie do tych co ukończyli już wszystko w Protonie jak robili taras kostka czy wylewka i płytki . Mnie inter3esuje kostka na tarasie w orginalnym projektowym założeniu

jak macie fotki to proszę .

Pozdrawiam również początkujących budujących "niech moc i kasa będzie z Wami" !

Witam,

Co prawda dotychczas nie uczestniczyłam czynnie na forum, ale skrupulatnie podglądam Wasze poczynania i gratuluję efektów!

Obiecuję, że jak tylko ruszymy z budową będę relacjonować jej przebieg.

Tymczasem jednak mam gorącą prośbę o przesłanie kosztorysów- będą mi potrzebne przy załatwianiu kredytu.

Mój mail: [email protected]

Z góry dziękuję i pozdrawiam :yes:

Edytowane przez Słoneczko-82

drodzy moi budowlańcy!

czy ktoś z Was może mi podesłać (może być na priv) ile zużyliście cegły (MAX) na ściany nośne i ile emek Wam poszło na fundamenty?(może być tak pi razy oko;))

co prawda część już stoi na działce, ale nie wiemy ile jeszcze powinniśmy dokupić...

Witam wszystkich forumowiczów :) Nam murarz wyliczył 2500 szt porothermu, 500 szt zwykłego pustaka i 500 połówek. Na początku przyszłego tygodnia będę zamawiała materiały. Co do kosztorysu my mamy na szczęście już za sobą. Każdy bank robi swój kosztorys za który musicie zapłacić. Staraliśmy się o 270,000 tys a musieliśmy wziąć 380,000. Bank zakłada że każdy wykończony m2 domu ma cenę od 2000 do 2500 tys zł.na niższą kwotę nie ma co liczyć. W razie pytań zapraszam na maila: [email protected]