Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej Budowniczym:)

U Nas prace pomału idą do przodu. Wstawiliśmy już drzwi wejściowe, w piątek ma być brama(miała być już w ten ale maja lekki poślizg). Kotłownia zaczęta podłogi i ściany zagruntowane.

Dla zainteresowanych dodałam kilka zdjęć.

Pozdrawiam i pogody pogody i jeszcze raz pogody nam wszystkim życzę:)

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

mam do Was protonowcy pytanie odnośnie wysokości ścianki kolankowej. Mianowicie na jaką wysokość wyprowadziliście swoje ścianki w projekcie jest 51cm od poziomu stropu do krawędzi ścianki, trzymaliście się tego wymiaru czy podnosiliście, jeśli tak to o ile cm? i drugie pytanie czy wylewaliście wieniec pod murłate czy tak jak w projekcie murłata leży bezpośrednio na pustakach i trzpieniach, proszę o odpowiedź ponieważ od przyszłego tygodnia wchodzą murarze aby wyprowadzić piętro.

pozdrawiam

wg mojej wyceny rolety na wszystkie okna oprocz garażu bo tam mają byc luxfery cena to 7900 netto cena obejmuje dodatkowo 3 silniki na okno tarasowe i dwa balkonowe oraz 3 moskitiery na okna w lazience gornej i chyba kuchni jesli dobrze pamietam i sypialnie. pozdrawiam

i ponawiam moje pytanie o ściankę kolankową jaką macie wysokośc i czy robiliście wieniec pod murłate

Witam!

My podnosiliśmy ścianę kolankową na 3 maxy i wieniec, razem to wyszło jakieś 75 cm, wieniec laliśmy bo zawsze ten dach nie opiera się na samych ścianach.

przyłączam się też do prośby o przesłanie kosztorysu, jako, że nas czeka też ten przywilej zrobienia czegoś takiego ( adres: [email protected]) z góry wielkie dzięki :)

Biedronki macie piękne drzwi wejściowe, mam pytanie z jakiej firmy, jaki to model? Jaki zostawialiście otrór na drzwi? Bo my zostawiliśmy taki jak jest w projekcie i jak był pan od okien i wymierzył to stwierdził że ten świetlik na górze to wyjdzie mały, samej szyby 8 cm, a u was widzę że górą jest jakaś listwa czy coś takiego...

A tak swoją drogą to gratuluję tempa, przejrzałam forum i zauważyłam że projekt kupiliśmy w tym samym czasie a my planujemy przeprowadzkę dopiero w przyszłym roku :( troszkę wam zazdroszczę :) pozdrawiam i życzę pogody :)

http://foto.onet.pl/tpsc6,a4g4o8ooksuw,u.html

Witam!

Ja chyba oszaleje przy wybieraniu tych płytek:), jak już coś wybiorę i wydaję mi się że to będzie to, to albo ktoś mi rozradza albo ceny powalające.

Droga Reniu ciesze się, że drzwi się podobają, są z firmy Zbydrew mają swoją stronę www, duży wybór i naprawdę przystępne ceny model chyba b-24. Otwór na drzwi mieliśmy 90+30/225 tak jest w projekcie, ale nie wiem czy nie była trochę większa, bo mamy doświetle boczne i górne.

Pozdrawiam:)

Edytowane przez biedronki

W koncu zamontowalismy balustrady !!! walczymy z ogrodem pod trawe i kupilismy w koncu

mebelki do sypialni 2 szafki nocne + komoda pod tv bo maz chcial a ja na drobiazgi i ciuchy

zawsze sie przyda . Wrzucilam kilka fotek !! Nareszcie w przyszlym tygodniu przyjdzie

firma do ogrodzenia naszego tylu i boku domu masakra za 60 mb siatki z plytami i montazem

chcieli 4900zl ale maz ich pogonil i przyjda inni za 3900 tez nie tanio ale co zrobione to zrobione....

Pozdrawiamy

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam wszystkich:)

Mam ogromną prośbę do budujących na śląsku najlepiej w okolicy Bielska:) poszukuję stolarza, który wykona drewniane schody według mojej koncepcji:) i na dodatek z mojego drewna;) wiem to jest prawie niewykonalne i obdzwoniłam już chyba wszystkich ale dalej się nie poddaje bo już musiałam z tylu rzeczy zrezygnować:( ale o schody dalej walczę więc zwracam się do WAS o pomoc:) Galeria nadal nie założona ale jak juz będą wylewki w tym tygodniu i ogarnięty bałagan to na pewno założę choćby nie wiem co:) Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

Ja co prawda z mazowieckiego, więc nie pomogę, ale trzymam kciuki, na pewno dasz radę :)

Już myślałam, że nikt nie zagląda na to forum, jakoś aktywność ostatnio spadła, może to zbliżająca się zima ;) a może wszyscy tak sumiennie pracują :)

pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na zdjęcia z waszych realizacji :)

Cześć

Dzięki za odzew:)

Magda dzięki, pewnie, że chcę:) Drzewo na schody mam od teścia więc jest na pewno zdrowe i obecnie jest dane do suszarni:) A i jest to czarny dąb, a schody chciałabym mieć podobne do schodów Utek mam nadzieję, że nie będzie zła ale te schody są po prostu boskie:) Na pewno będziesz wiedziała o jakie mi chodzi. To czekam na info:) I jeszcze raz dzięki:) Kurcze moi panowie od wylewek przełożyli termin i zaczynam się martwić:(

Biedronki chciałam jeszcze podziękować za namiar na firmę ZBYDREW:) Znaleźliśmy tam drzwi tańsze niż te które mieliśmy zamawiać w Bielsku i dodatkowo są drewniane:) co zabawniejsze, są takie jak Twoje ale niestety są bez dostawki:( bo podobno miejsce na dostawkę kazałam zamurować przy zamawianiu okien jednak tego sobie przypomnieć nie mogę:( no ale wtedy byłam w ciąży więc może hormony zaćmiły mi mózg:) I niestety po mojej inspekcji na budowie i dokładnym zbadaniu miejsca na ewentualną dostawkę muszę niestety zrezygnować z wywalenia dziury na dostawkę:( :( Bo nijak tam się nie zmieści;(

Witam no wreszcie jakieś wpisy:)

U nas wiele się dzieje, kuchnia zamontowana, łazienka na dole prawie skończona. W tym tygodniu Panowie zrobią wejście i część salonu na której są płytki.

Niestety na razie nie dołączę zdjęć bo zepsuł mi się komputer. Ale jak tylko będzie okazja to na pewno dodam zdjęcia.

Benuś ciesze się że namiar się przydał:)Myślę że będziecie zadowolenie z tych drzwi.

Pozdrawiam wszystkich :)

Witamy.

U nas też prace idą do przodu. Elewacja skończona, Łazienka na dole prawie skończona, na górze też niewiele brakuje. Balkony wkrótce powinny być wypłytkowane. Pod koniec miesiąca ma dojść kuchnia. Drzwi wewnętrzne i parapety czekają na zamontowanie. Dół powoli się maluje. Teraz mamy dylemat czym i jak wykończyć schody. W przyszłym tygodniu ma przyjść na pomiar i wycenę stolarz. Zobaczymy co powie. Mamy nadzieję że cena nie zwali nas z nóg.

Pozdrawiamy

Gratulacje, to niedługo przeprowadzka :)

Troszkę wam zazdroszczę i już nie mogę się doczeka kiedy ja się pochwalę swoimi urządzonymi wnętrzami. Narazie oglądam wasze zdjęcia i czerpię inspiracje :)

My czekamy na znajomego od dachu i na ten rok koniec prac :( no może jeszcze jakieś drobiazgi będziemy dłubac ale to tyle, a ja najchętniej już bym tam zamieszkała :)

Witam

Kasia i Rafał pięknie, po prostu pięknie:)

kolory łazienek bardzo w moim guście:) Ale ta Wasza dolna łazienka wygląda na dużą:) a my ostatnio z mężem weszliśmy razem do Naszej i ledwo się mieściliśmy nie wiem jak to się porobiło chyba coś pomniejszyliśmy:( I zastanawiam się jak tam wcisnąć prysznic:( Nawet była u Nas kuzynka, ogląda i w końcu mówi "Tu będzie WC?" A mi szczena na dół:( Ale mój mąż wszystko wymierzył tak, jak piec w kotłowni, który w końcu będzie w drzwiach bo kotłownie też pomniejszyliśmy:):)

Benuś, duża to ona się wydawała jak nie była zabudowana ;) Teraz miejsca w niej nie jest zbyt wiele, ale wystarczy :) Miała w niej być kabina "100" (tak jest ustawiona bateria) tylko panowie od co i wody tak ustawili grzejnik że się nie zmieściła. i skończyło się na "90". Za to na górze jest tyle miejsca, że się zastanawiamy jak to wykończyć.