Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Wreszczie udało mi się znaleźć trochę czasu na zamieszczenie zdjęć:)W tym tygodniu zaczynamy ocieplenie, mąż męczy się z malowaniem, jeszcze trzeba kupić podłogę do salonu i poczekać na schody i właściwie dół będzie gotowy. To znaczy jeszcze wiele przed nami, ale do zamieszkania chyba wystarczy. A górę to na bierząco będzie się robiło. Pozdrawiam wszystkich:)

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkic PROTONOWCÓw

u nas prace też powolutku idą we właściwym kierunku. Powoli choć do przodu to jednak jak to z fachowcami nie obyło sie bez problemów. W związku z tym chciałabym sie dowiedzieć ile wam wyszło tynków zewnętrznych i jaką cenę płaciliście za m2.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Hej budującym!

Wszyscy chyba zajęci przy budowie wykorzystując ostatki ładnej pogody, bo wpisów nie za wiele:)

U Nas obecnie trwają prace nad ociepleniem, a właściwie to już nad elewacją, długo nie mogłam się jak zawsze zdecydować jakie kolory i jak, ale już jest wybrane i tak zostanie. Mam nadzieję, że efekt końcowy będzie zadowalający:)

Pozdrawiam wszystkich i czekam na jakieś nowe zdjęcia waszych zmagań:)

Ja też zaglądam tu od czasu do czasu i tak obserwuję że to nasze forum jakoś tak podupada ;)

Biedronki u was prace postępują, chyba planujecie przeprowadzkę niedługo:) zazdroszczę troszkę, mam nadzieję że w przyszłym roku o tej porze to ja będę pokazywać swoje wykończone wnętrza.

Póki co walczymy z dachem... ale pogoda coś podupada :(

W przyszłym tygodniu obiecuję zdjęcia :)

Witam!

Piszę w nietypowej sprawie. Mam do sprzedania 2 okna.Są to plastikowe okna o wymiarach szer.116,5 na wys 113,5 cm. Okleina złoty dąb na zewnątrz a w środku białe, pakiet 3 szybowy, szprosy. Zamawiane w firmie Okmar Plastik.Zostały zamontowane w maju, ale nie były praktycznie używane. Chcemy je sprzedać ponieważ okazało się, że dla mnie są one po prostu za małe (jestem niską osobą) i nic praktycznie przez nie nie widzę. Nowe okno o takich parametrach kosztuje 730 zł. Czyli za 2 1460zł. Ja proponuję 1000zł za dwie sztuki, oczywiście do negocjacji.

Okolice Bielska Białej. Informacje pod numerem telefonu 506722130

DSCF1133.jpg

DSCF1123.jpg

okna w kuchni.jpg

Jakiś czas temu pisałam na forum odnośnie kosztorysu budowy, teraz ponawiam swoją prośbę, czy ktoś robił coś takiego i mógł by udostępnić? Przed nami przeprawa przez formalności bankowe, musimy sie z tym uporać przez zimę, chciała bym zrobić taki kosztorys wcześniej żeby wykazać się co jest zrobione a co jeszcze przed nami... Z góry dziękuję :) (adres:[email protected])

http://foto.onet.pl/tpsc6,a4g4o8ooksuw,u.html

Reni 1211 jeżeli chodzi o kosztorys to do kredytu i tak musisz mieć to podbite przez kogoś z uprawnieniami budowlanymi, wiec szkoda się samemu nad tym głowić. Nam Pan za przygotowanie takiego kosztorysu i podbicie wziął 100 zł. Jak znajdę jeszcze jakiś egzemplarz w domu to Ci prześlę.

Biedronki, dziękuje za tak szybką odpowiedź, nam Pani w banku powiedziała żebyśmy z kierownikiem budowy usiedli i on nam wszystko powie co ile i za ile, ale ja chciała bym mieć wzór, co tam trzeba ująć dokładnie. Będę wdzieczna za przesłanie :)

Mam jeszcze pytanko, czy macie już zrobioną elewację? Ile to wychodzi metrów i jaki jest taki orientacyjny koszt?

Hej!

Jeżeli chodzi o elewację to jest w trakcie i z tego co dobrze pamiętam to będzie jakieś 200 m2,koszt jeszcze nie znany i może i lepiej bo jeszcze śpimy spokojnie:) jak tylko ściągną rusztowania i nabierze to już jakiegoś wyglądu to dołączę zdjęcia aby poddać Waszej ocenie moje wymysły:)

Pozdrawiam:)

Witamy wszystkich po wakacyjnej przerwie :) Mało było czasu siedzenia przed monitorem z racji budowy Protonka :) widać progres u wielu Bobów budowniczych :) U nas prace skończone :/ niestety teraz okres zimowy, kasiorka się skończyła mamy nadzieje zacząć od marca okna, instalacja, piec itd jak będzie kasa :) pozdrawiamy wszystkich kilka nowych fotek dla zainteresowanych

https://picasaweb.google.com/109747345497545567859/PROTONEK?authkey=Gv1sRgCOK7osntrbn2TQ

Witam!

WOW Boniu31, pojawiasz się z nikąd, bo jakoś nie widziałam Cie tu wcześniej i od razu taka galegia :). Wszystko urządzone rewelacyjnie, z przyjemnością ogląda się Waszą galerię, dokumentacja bardzi rzetelna :)

Tomasz&Koń u nas podobne zaawansowanie prac, mąż też zrobił tymczasowe drzwi garażowe i na tym koniec :) załączam kilka zdjęc jak obiecałam :)

http://foto.onet.pl/tpsc6,a4g4o8ooksuw,u.html

Boniu-super Protonik. My jak tak dalej pójdzie zapewne swoją galerię umieścimy na tym samym co twój etapie :p

Często przeglądam forum, ale zawsze coś przeszkodzi, żeby posiedzieć dłużej i wkleić zdjęcia.... :p

Obecnie jesteśmy na etapie murowania ścianki kolankowej. Chcemy się przykryć jeszcze w tym roku, a reszta od wiosny :)

Akurat podładujemy akumulatory :)

Witajcie kochani,

widzę pozostali też nie próżnują :) to doskonale.

Nam poszło lepiej niż się spodziewaliśmy, przypuszczaliśmy że o tej porze zrobimy strop a tymczasem dach zrobiony opapowany, odeskowany z podbitką i pomalowany. Mąż z teściem na piętrze lada dzień skończą ścianki działowe. Do zimy chcemy zrobić jeszcze na dole ściankę wiatrołapu, ponieważ dolna łazienka i pokoik są już zakończone.

Dopiero teraz gdy każde pomieszczenie ma realnie wydzielone powierzchnie widać jak naprawdę to duży dom i dobrze :)

Z nadejściem wiosny chcemy podłączyć elektrykę i zrobić schody później to już tynki. I jak Bozia da za 2 lata w swoim gniazdku ;)

Moi drodzy może ktoś z was będzie mi mógł pomóc, namówiłam męża na schody "L" ale jak patrze z góry na tę dziurę gdzie mają być schody trochę mnie przeraża wizja tego ze będą bardzo strome.

Chciała bym aby wychodziły w kierunku jadalni, najprawdopodobniej będą betonowe w odlewie, z wolną przestrzenią pod nimi ( chcę tam zrobić szafki na kółkach ), na schody przyjdzie drewno,. Czy ktoś możne już coś podobnego robił i wie mniej więcej jak je zrobić aby nie były tak strome?

Kolejny problem-garderoba, ubzdurałam sobie aby wejście do niej powiększyć i zamiast drzwi wstawić suwane drzwi szafy wnękowej z lustrem, z przesuwnym 1 skrzydłem, co wy na takie rozwiązanie???

Z jednego się cieszę maż chce zrobić mi prezent wiec kominek jest dla mnie ;) i montujemy odkurzacz centralny Jupiiii to sobie będę odkurzać hihih.

Pozdrawiam was kochani :D

Witam!

U nas elewacja skończona, co prawda koło domu bałagan potworny, ale małymi kroczkami jakoś to ogarniemy. Parter już właściwie skończony , tak że za jakiś tydzień dwa prawdopodobnie będziemy już się przeprowadzać. A piętro to już własnymi siłami pomalutku będziemy robili. Czekamy również jeszcze na schody, które być może będą w listopadzie.

Pozdrawiam wszystkich gorąco:):)