Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witamy

U nas wczoraj zakończyli obkładać schody wewnętrzne. Po niedzieli ma przyjść fachowiec od kominka. Jak skończy będziemy się zabierać za malowanie salonu i wykładanie podłogi. Firma, która robi nam kuchnię wstrzymała montaż do czasu, aż skończymy prace w salonie. Stwierdzili że wcześniejszy montaż nie ma sensu bo wszystko się zakurzy :)

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich!

U nas Proton przykryty dachóweczką nawet nie spodziewałem się że w tym roku uda nam się aż tyle zrobić ale pogoda dopisała i plan jest wykonany jak narazie!!! teraz zabieramy się za ścianki działowe i może pomyślimy jeszcze nad oknami ale to już nie na siłę!!

wybiegając w przyszłość i pomału myśląc o wykończeniu, w te długie wieczory, pytam was o wykończenie ścian wewnętrznych i sufitów, czym wy zaawansowani protonowcy robiliście? czy tynkiem tradycyjnym, czy może gipsowym a może któs wykańczał ścianki w całym domu płytami karton-gpis? doradźcie co jest trwalsze co lepsze później w malowaniu czy innym wykańczaniu? a może ktoś pamięta jak tynkował tynkiem maszynowo ile go wyszło m2 i jaki koszt różnego rodzaju tynków? byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i zapraszam do opinii co do tych sposobów wykańczania ścian wewnętrznych!!!!

pozdrawiam i spokojnej zimy ładujcie akumulatory na wiosnę

w najbliższym czasie dodam parę zdjęć!

Witam!

My będziemy tynki robić na wiosnę, tradycyjne cementowo-wapienne kładzione ręcznie - 18 zł za metr 2 + nasz materiał, a jak sie dowiadywaliśmy za maszynowe z materiałem na przyszły rok 28 a nawet 30 zł za metr. Z tego co słyszałam to gipsowe dłużej schną ale to każdy musi sam zdecydować :)

Ceny za tynki mnie zszokowały!

znajomi robili nie dawno i płacili za maszynowe 12 zł za metr +materiał, jak wyliczyliśmy wyszło ich dzieś ok. 16 zł za metr(wliczając koszt materiału) wychodzi na to że rozrzut jest ogromny. tynki gipsowe co się orientowałem nie dawno to około 20 zł za metr ale nie czy z materiałem czy bez

dzieki za info może ktoś się jeszcze wypowie

Biedronki gratulujemy :) My jeszcze musimy poczekać do wiosny. Na razie udało nam się zamontować drzwi wewnątrz. I kominek jest w trakcie obudowywania. Za to co chwilę zmienia nam się koncepcja wykończenia go :) Ostatnim pomysłem jest tynk dekoracyjny trawertyn. Ale pewnie na nim się skończy, chyba że wypatrzymy coś ciekawszego :)

Witam wszystkich.

Jestem z żoną na początku dalekiej drogi posiadania własnego domku i jesteśmy zdecydowani na 99% na protona II .Chcieli byśmy zobaczyć ten domek na żywo żeby przekonać się na 100% słuszności wyboru więc jeżeli ktoś posiada taki domek w pobliżu Gorzowa Wlkp i pozwolił nam go obejrzeć to proszę o wiadomość .

Dziękuje z góry i pozdrawiam Grzegorz

Witam wszystkich.

Jestem z żoną na początku dalekiej drogi posiadania własnego domku i jesteśmy zdecydowani na 99% na protona II .Chcieli byśmy zobaczyć ten domek na żywo żeby przekonać się na 100% słuszności wyboru więc jeżeli ktoś posiada taki domek w pobliżu Gorzowa Wlkp i pozwolił nam go obejrzeć to proszę o wiadomość .

Dziękuje z góry i pozdrawiam Grzegorz

Witam

My z narzeczonym budujemy protona 1 w Gorzowie Wlkp. wysyłam dane kontaktowe na priva

pozdrawiamy

Witam Wszystkich:)

Biedronki gratuluję przeprowadzki i baaaaardzo zazdroszczę:)

U Nas prace ciągną się i ciągną więc przeprowadzka może na wiosnę:)

Biedronki wspaniałe panele w salonie i moje pytanie jaki to kolor?:)

Czy w małym pokoju na dole Masz panele w tym samym kolorze co w salonie?

I jeszcze jedno pytanko czy płytki w ganku Masz takie same jak w przedpokoju i przejściu za kominkiem?

boniu31 po prostu pięknie:)

Tylko pozazdrościć mieszkania w tych Naszych Protonach:)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich budowniczych, wykańczających no i mieszkających:)

Biedronko czy posiadasz kosztorys budowy taki do stanu surowego zamkniętego lub nawet do stanu tzw. deweloporskiego?? Po niedzieli składam do starostwa dokumenty o pozwolenie na budowę i trzeba by było już rozglądać się za kredytem.

A może ktoś inny jeszcze posiada ww. kosztorys. Z góry dziękuję

oto mój e-mail: [email protected]

Witam serdecznie

mam pytanie dotyczące posadzek, a mianowicie ile dajecie styropianu i jaką wylewkę betonową na parterze (podłoga na gruncie) a ile dajecie na piętrze styropian+wylewka zastanawiam się nad grubością poszczególnych warstw a potrzebne mi dane do majstrów od okien> Pozdrawiam i liczę na odpowiedź drodzy PROTONOWCY.

• 2 weeks później...

Mam pytanie. Oglądając Wasze galerie nie zauważyłam kotwienia fajermurów i frontów jaskółek do więźby. Spotkałam się z opinią, iż jest to błąd. I teraz się zastanawiam, czy faktycznie nie powinno się zakotwić dodatkowo w tych miejscach.

Bardzo proszę o Waszą opinię.