Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas wyszlo okolo 250m2 - liczylismy najpierw sami a potem ekipa, ktora docieplala i wynik byl taki sam.

Proton I, ocieplenie bez fundamentów i podmurowki, sciana kolankowa podniesiona o jeden pustak. Nie docieplaliśmy też boków jaskółek, bo było to zrobione wcześniej.

My wczoraj wstawilismy docelowe drzwi wejsciowe:

560.JPG

Prawie cały luty płytkarz kładł nam płytki w dolnej łazience, wiatrołapie, kotłowni, holu, kuchni i pralni. Ja też mam w nich swój udział - przez 8 godzin układałam mozaikę z potłuczonych fragmentów płytek - efekty w naszej galerii (mamy już 548 zdjęć z naszej budowy...).

W czerwcu chcemy się przeprowadzić... Zobaczymy, czy się uda...

Acha - mamy też wstawione parapety, ostro działamy z projektem i wyceną kuchni oraz schodów.

Podpowiedzcie jaką techniką najlepiej robić taras - mamy go jakieś 0,5m nad poziomem działki. Chcemy docelowo położyć płyty tarasowe, więc nie będzie wylewany. Wstępnie planujemy zrobić obramówkę z bloczków fundamentowych i resztę zasypać. Płyt nie będziemy kłaść jeszcze w tym roku...

Edytowane przez katimati

• 5 months później...
  • 2 months później...

Witam wszystkich.

Ale dawno nie byłam na forum. To już parę ładnych lat minęło!!! Ile nowych protoniarzy i nowych pięknych protonków powstało. Ze starej ekipy to kilku forumowiczów tylko poznaję :)

Ja w moim protonku mieszkam ponad rok, jeszcze bardzo dużo pracy nas czeka żeby go wykończyć, ale w tym roku dostał już swój numer, dlatego postanowiłam się odezwać i pochwalić.

http://images67.fotosik.pl/353/a9ad0cb11b092364m.jpg

http://images67.fotosik.pl/353/8ca6f8a1b8575af1m.jpg

http://images66.fotosik.pl/351/c3437558e7d3b09bm.jpg

• 2 months później...

Wydaje mi się, że projekt przestał być wybierany - wiadomo co chwila więcej nowych projektów....

Adnieszko ładnie w Waszym Protonku. Nadal lubię oglądać zdjęcia innych Protonków i podpatrywać Wasze rozwiązania :)

My mieszkamy od czerwca, czyli plan wprowadzki wykonany, chociaż tydzień przed przeprowadzką nie mieliśmy mebli w kuchni, schodów i umywalki (czekaliśmy na nią 9 tygodni...), więc wszystko na wariackich papierach, ale zdążyliśmy :)

Też dużo rzeczy zostawiliśmy "na później" - taras, zabudowa naszych trzech garderób, oprawki gniazdek i włączników, górna łazienka, barierki na balkonach, kostka i ogrodzenie. Będziemy to robić stopniowo przez kilka najbliższych lat...

Mieszka się nam REWELACYJNIE. Projekt jest super, ale z naszymi zmianami to ideał :) Jesteśmy bardzo zadowoleni z powiększonej kuchni i łazienki na dole, zabudowania przejścia do kuchni (u nas tu jest spiżarka - od strony małego pokoju na dole), powiększonej sypialni od frontu, garderób w każdym pokoju, zwężeniu wiatrołapu i zabudowy kotłowni szafami na kurtki i buty (mamy kocioł na gaz), zamurowania jednego okna w kuchni, dzięki czemu okap jest na środku ściany naprzeciwko salonu i wielu, wielu innych rzeczy :)

Spróbuje wkleić zdjęcia zrobione po przeprowadzce. [ATTACH=CONFIG]298436[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298437[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298438[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298439[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298440[/ATTACH]

Edytowane przez katimati

Spróbuję wkleić zdjęcia, bo te linki się niewygodnie przegląda:

salon 4 dni przed przeprowadzką (widać elementy schodów, okap i piekarnik) :)

01.jpg

I kilka dni później:

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

A to nasz domek dla dzieci (dzieło dziadka :)):

10.jpg

11.jpg

Edytowane przez katimati

I jeszcze łazienka:

12.jpg

13.jpg

14.jpg

16.jpg

Nasze szafy w kotłowni - w tle drzwi do garażu, kocioł i zbirnik na wodę oraz jeszcze jedna szafa są za tym wejściem między szafami:

17.jpg

Nasza spiżarka (jeszcze bez drzwi):

18.jpg

Salon z nowymi szafkami pod TV - będą jeszcze podwieszane i obudowane blatem takim jak w kuchni:

19.jpg

Pozdrawiamy!

• 2 months później...

Ja zaglądam :) Beatko i Mariuszu planujecie jakieś zmiany w projekcie?

My w tym roku planujemy zagospodarować teren wokół domku - trawa z przodu i trochę drzew zasadzić, skończyć przyklejanie listew przypodłogowych, zrobić taras, barierki na balkonach i zobaczymy co jeszcze się uda :)

Zrobiliśmy odwodnienia z rynien, robimy opaskę wokół domu - żadnej kostki, tylko kamyczek będzie biały.

Pozdrawiam Protonków!

Hey Katimati..

U nas zmian za dużo nie ma.

Schody w kształcie L żeby schowek dodatkowy był....

Powiększone okno w salonie....

Zlikwidowane okna w garażu...

Parę kosmetycznych zmian z dachem...

Powiększony wiatrołap...

Teraz to bałagan na działce po wykopach pod instalacje pompy ciepła.Przyszło pare dni deszczowych i nie ma co koparki wpuszczać na zrobienie porządku( a i tak jeszcze oczyszczalnie trzeba zrobić).Ale ważniejsze teraz żeby w domu roboty szły....woda i kanaliza są, podłogówka prawie skończona, w przyszłym tygodniu posadzka no i elektryk i tynki, taki plan do końca maja.

A teraz wyglądamy tak:

20150318_151855_.jpg

20150318_170907_.jpg

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam wszystkich budujácych!

Dawno mnie tu nie było, ale już nadrabiam zaległości:) U nas jak na razie wygląda tak

20140911_200410.jpg20140911_200520.jpg20140912_175147.jpg20140923_180728.jpg

jutro jeszcze postaram sie wrzucić zdjęcia schodów i łazienki, bo też już są prawie gotowe:) ogólnie jeszcze bardzo dużo pracy przed nami, ale i tak już wszystko bardzo cieszy:)

pozdrawiam:)

• 5 weeks później...

Mieszkamy już kilka lat w Protonie, ale żeby podtrzymać żywotność forum dorzucę kilka zdjęć naszego salonu, bo reprezentuje nieco inny styl niż to co tu można zobaczyć :-)

mTcaSIwpRP04kC1VMYJKTkMyPqC2GYeaM1PKutVMhmA=w573-h763-no

Ht8tMrEZTWnptD65kx8OrFJeJkRQfo2Ba1pTZKej8Ts=w1018-h763-no

VTkm6zVECVtoz33MhiXISiB8NtbUKqPFYvwX-duA1i4=w1018-h763-no

Wykańczamy małymi kroczkami i wciąż jeszcze nie wszystko gotowe, aktualnie zastanawiam się nad tym jak ma wyglądać wizualnie zabudowa pod schodami no i przymierzamy się do kupna narożnika. Coś takiego chodzi mi po głowie

ELPrH3rKnDDqGTMG4pxUUnTue0x46c2TmcePIx6Fykg=w600-h599-no