Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Grudosia- fajne zestawienie- nie wiedziałam, że jest tak dużo Protonowców!

U nas znowu zima, ale roboty trwają- panowie zasuwają z kominami na dachu :o

Nadal czekamy z tynkami- gdyby tak tygodniowa porządna odwilż-echh... Jak zima ustąpi choć troszkę zaczynamy też ogrodzenie....

Mam pytanko- jakie planujecie podłogi w salonie- tzn ciemne, jasne drewno- a może połączenie drewna i płytek- jeśli tak, to w jaki sposób- mnie podoba się taka łączona podłoga, ale w naszym salonie nie mogę wymyślić jak mogłoby to wyglądać....

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

UTEK76 napisał:

Mam pytanko- jakie planujecie podłogi w salonie- tzn ciemne, jasne drewno- a może połączenie drewna i płytek- jeśli tak, to w jaki sposób- mnie podoba się taka łączona podłoga, ale w naszym salonie nie mogę wymyślić jak mogłoby to wyglądać....

No ja tez chcę to połączyć, tj, w wiatrołapie, korytarzu do kuchni i w kuchni jasne płytki, a w salonie jasny parkiet, też bym chciała żeby to tak łagodnie przechodziło jedno w drugie, połączone taka metalową listwą, ma zahaczyć o okolice kominka, bo tam też muszą być płyki przecież....

Co do szczegółów, to niestety jescze niedopracowane.

Wybieram jasne podłogi, bo na ciemnych wszystko widać( nie zebym nie lubiła sprzątać;) i optycznie zmniejszaja pomieszczenie

cos więcej jest tutaj:

http://www.drexpol.pl/realizacje/realizacje.html

uff- udało mi sie to zdjęcie wyrzucić, jak ktś chce, zajrzy pod link :)

A my czekamy na dekarza, który juz od miesiąca obiecuje nam że wejdzie na dach, ale jakoś sie nie może wyrobić( miał zacząć po wszystkich świętych) , na szczęście chociaż go zafoliował, a my modlimy się zeby sie zima odwlekła :roll:

My to mamy szczęście do tych fachowców..............

pozdrawiam

UTEK76 napisał:

Edi- coś mi się Twój album nie otwiera- tak jakby zły adres był...

No właśnie....

Wyobrażcie sobie że co mnie spotkało "ciekawego" :wink:

Otóż miałam album na Fotosiku- jak niektórzy wiedzą- prosto i w miarę szybko wgrywa sie tam zdjęcia.

No i pewnego pieknego dnia chciałam pokazać znajomeu album, weszłam na Fotosik, weszłam na" podziel się zdjęciami ze znajomymi; wrzuciłam: szukaj: edyta11, i mnie zatkało. obok zdjęć mojej budowy jakaś laska z gołym dupskiem, dlatego po prostu zlikwidowałam cały ten album , bo jakby mnie ktoś skojarzył :o :o :o :o

No i teraz " przenoszę " sie na onet- wzorem Beatki :wink:

póki co podglądam Wasze postępy.....Utek- ależ u Was zima :D

pozdrawiam

Witam wszystkich!

A u nas miało być koniec a wyszło, że robimy jednak regipsy na poddaszu. W tej chwili Panowie montują folię paroizolacyjną , stelarze a potem płyty gipsowe. Zajmie im to ok. 2 tygodni. Płacimy im 25 zł za 1m2 (folia+stelarze +regipsy+szpachlowanie). Zdjęcia z początku prac już są w moim albumie. Cały czas myślę jak podwiesić sufit w łazience na poddaszu i chyba zostanę przy tym, że tam gdzie będzie u mnie wanna w tym rogu pod oknem dam sufit podwieszany w kształcie takiej fali i 3 halogeny w nim, a na kominie co będzie u mnie kibelek dam 2 półki z regipsu i umieszcze też w tych półeczkach halogeny. Co Wy na to? Może macie jakieś inne propozycje?? A może już macie jakieś płytki na oku? Mi osobiście podoba się Paradyż seria Bambus, ale jeszcze do końca się nie zdecydowałam. Wiem na pewno że nie chcę matowych, ponieważ mam je w obecnym mieszkaniu i każda kropelka wody jest na nich widoczna. jak będzie taka zima jak teraz czyli temp. dodatnia to pomału będziemy po nowym roku układać glazury i szpachlować ściany, dlatego, że nasi majstrowie mają czas w zimie a na wiosnę nie mamy szans. Zresztą zobaczymy. http://foto.onet.pl/7zjno,s8wbwzsz1bkw

Witam

Jestesmy na etapie poszukiwania projektu domu i poki co Proton jest naszym faworytem. Czy ktos z juz budujacych ogladal ten dom jak wyglada po wybudowaniu, czy widzicie go dopiero teraz jak wyglada w "realu"?:) Czy teraz te domki wygladaja tak jak sobie wyobrazaliscie? Bardzo chetnie bym obejrzal ktoras z juz rozpoczetych budow, ale niestety nie widze na forum nikgo aktywnego z okolic Warszawy :( Czekam na opinie dotyczace domu. Pozdrawiam serdecznie

Co do projektu, to domek wygląda w rzeczywistości tak samo fajnie jak w projekcie, ale oczywiście to sprawa subiektywnych odczuć, więc warto zobaczyć budowę na żywo.

Beata- święte słowa z tym wolnym czasem majstrów w zimie :D U nas im zimniej, tym więcej się dzieje na budowie :lol: Po prostu odpadły niektóre budowy i już jest duuuużo lepiej z czasem moich górali. U nas kominy na dachu skończone, mamy też ocieplone wełną całe poddasze.

Co do kartongipsów w łazience, to ja planuję podwiesić jednak cały sufit, ale płytek jeszcze nie wybierałam...

Pozdrawiam

Witam

Dawno mnie tutaj na forum nie było ale poczytałam sobie co u Was poogladałam i mi sie od razu weselej zrobiło i bardziej optymistycznie. Ja na razie nie buduje bo niestety ciezko zachorowałam i to nagle..bum bum...ale ta choroba spada znienacka na człowieka i teraz zamiast budowac, jezdze na chemioterapie.

a chorobe wykryłam ..gdy ekipa miala wejsc z budowa...i niestety odwołałam...bo operacja a teraz mam leczenie. ale mysle, ze uda mi sie wybudowac ...po leczeniu..w kazdym razie mam taka nadzieje...ze jeszcze wszystko sie dobrze skonczy.

A na Wasze domy patrze jakby swoj ogladała i ciesze sie, ze Wam tak swietnie idzie budowa.

pozdrawiam ciepło

Szelma - życzymy szybkiego powrotu do zdrówka i duuużo optymizmu i wiary w siebie!! :)

serdecznie pozdrawiamy;)

Stasiu z żoną i naszym szczęściem, które się niedawno narodziło- synkiem Wojtusiem:)

no to gratulujemy Stasiowi i Madzi- urodziło sie nasze pierwsze Protonowo-forumowe dzieciątko- :D :D :D :D

A kiedy to szczęśliwe wydarzenie miało miejsce?

no i liczymy na zdjęcie pociechy

wypijam za Waszą szczęśliwą trójeczkę kieliszek szmpana :wink:

serdeczności

edi z całym dobrodziejstwem inwentarza ( to jest maż szt.1 i potomstwo szt2 płci obojga :wink:)

witam

Na naszej budowie pojawili sie dekarze i nareszcie układają dachówkę :D

Na szczęście, bo juz mnie zaczęła prześladować wizja dachu zafoliowanego z czapami sniegu na folii.

Murarz wylał fundament pod schodi i .....

no właśnie- schody sa zaokrąglone, znajomi zaczęli nas straszyć, że płytkowanie tych schodów nas zrujnuje, bo przecież nie ma zaokrąglonych płytek, a za docinanie zwykłych płytkarz policzy nam jak Żyd za matkę....

co o tym sądzicie- Utek też jeszcze nie ma schodów, ale Ty Beatka?

też widzę okrągłe- co planujesz ?

mnie przyszła do głowy taka myśl jak pomalowanie ich betondurem ciekawe jak by wyglądały, ale może to głupi pomysł, sama nie wiem, :roll: może jakieś sugestie z Waszej strony? To problem na wiosnę-lato, więc jest sporo czasu, ale może ktoś ma jakieś pomysły.

przypuszczam,że tradycyjnie zostaniemy przy płytkach i i będzie zabawa z docinaniem.....

buziaki

E.