Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich!!!

Edi przepiękne schody i cudny taras!!!

Utek - przepiękny domek zarówno w środku jak i na zewnątrz!

U nas łazienka górna glazura+terakota skończona w poniedziałek fugowanie (zostanie tylko wstawienie wanny i obłożenie jej ciemnymi płytkami), kuchnia również glazura i terakota położona - tylko fugowanie w przyszłym tygodniu i co najważniejsze mam już prawie gotowy kominek , dzisiaj właśnie "zawisł" marmur na kominku, zostało wyszpachlować i potem pomalować. Kominek robi wrażenie na żywo zdjęcia niestety tego uroku nie ukazują. Marmur z półeczkami + wycięcie i obrobienie =1300zł (cena jak na marmur super) a za robociznę 2200zł (myślę że też przyzwoicie?) No i gdzieś tak od środy zaczynamy dolną łazienkę bo dopiero glazura z dekarami Tubądzin SUBLIME będzie w środę (prawie 2 miesiące czekania!!!!) Elewację z ociepleniem styropianem też bedziemy robić w marcu myślę , że to dobra pora. Pozdrawiam wszystkich. Beata

http://foto.onet.pl/7zjno,s8wbwzsz1bkw,dvcqj

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beatka gratuluje postepu w wykonczeniówce. kominek piękny....tak samo łazienka i płytki w kuchni. wszystko juz nabiera wyrazu domu....a nie tylko tynki i betonowe posadzki. A w kuchmi co jest pomiedzy płytkami na podłodze...jakis dekor?? i na jaki kolor pomalujesz kominek?? ale pewno i tak niedługo zobaczymy.

Utek Ty masz chyba troszeczke innaczej zrobione schody niz w projekcie???? Powiem , ze podoba mi sie bardziej Twoja wersja..ładnie to wyszło.

zreszta piekne te Wasze Protonki oj piekne

pozdr

Beatko wydaje mi sie, ze sufit podwieszany mozna dac tez jasny bezyk tak jak kominek i wtedy calosc bedze sie odcinac od białego normalnego sufitu...bo jak dasz biały to moze to sie zlac z sufitem. ale nie wiem czy mam racje...tak to ja sobie wymysliłam...zobaczymy co inni orzekna w tej kwestii.

pozdrawiam

Szelma- moje schody przynajmniej w teorii miały być wykonane identycznie jak w projekcie :D Wszelkie odstępstwa od schodów w wersji oryginalnej(poza dodaniem jednego stopnia) były niezamierzone :D Na szczęście mimo przygód faktycznie końcowy efekt nie jest najgorszy :D

Beatka i Edi- i u Was cudne postępy. Kominek Beaty- cudo! U nas choć baardzo podobny zamysł, będzie jednak nieco inny kominek, ale ja swoim pochwalę się niestety dopiero za jakiś czas....

Jutro koniec montażu rolet- myślę, że wyszło fajnie, zdjęcia wkrótce...

Elewacja zewnętrzna na ukończeniu- oczywiście bez koloru- teraz wszystko musi wyschnąć i dopiero kolorek...

Pozdrawiam

Witam Wszystkich!

Dołaczamy do Waszego grona, zamierzamy budować wymarzonego Protonka w KOścielnikach w Krakowie ,Utek i tu uśmiech do Ciebie :D , mam nadzieje ze bedziemy mogli oglądnac Twoje cudo w realu bo zanim my zaczniemy to ty juz bedziesz mieszkal w swoim gniazdku.Jestem naprawde pod wielkiem wrazeniem,teraz jestem na etapie strasznej podjarki i sledze forum, mysle co by tu pozmieniac super ze jestescie.

Pozdrawiam

Aga

czesc

ja tez jestem w tym temacie co wy bo na razie kupilismy projekt proton I i jezeli macie moze jeszcze jakies zdjecia z realizacji oprocz tych co sa juz umiesczone na forum to bylabym wdzieczna za przeslanie mi na maila: [email protected] lub zamiesczenie na forum

pozdrawiam

Rozmawiałam wczoraj z architektem jest mozliwość obniżenia domu o 0,5 metra, jednak spróbujemy najpierwa zapytac moze przejdzie ten projekt bez obniżania.

Utek jeżeli nie masz nic przeciwko temu to bardzo bym chciała zobaczyc Twojego Protona w realu ale to dopiero gdzies na wakacje bo narazie odkładamy kase pracując w UK:)Male sprostowanie moj mąż pracuje ja zajmuje się naszym 8 miesięcznym synkiem.Więc prosiłabym Cie o adres e-mail, albo jakis inny kontakt.

Nasza działeczka jest troche obniżona w stosunku do drogi wiec musimy tam nawiezc sporo dziemi zeby nas sasiedzi po bokach nie utopili myśle ze jakiś metr. :o Więc fundamenty będziemy ciągnąc wyyyyyyyyysoko zeby potem dopiero nasypać ziemie, na nasypie swiezym nie ma co robić bo dom osiądzie.Nasza działka ma niecałe 10 ar i szeroka na 21.Mysle ze powinno byc fajnie.

Kilka zdjęć roletek w moim albumie :D Na końcowy efekt trzeba jeszcze poczekać- zarówno skrzynki górne jak i prowadnice będą schowane pod tynkiem, jedynie kremowe pancerze będą widoczne. Ale już teraz jestem zachwycona! Nawet nie wyglądem, co przydatnością- po przysłonięciu rolet wewnątrz panuje lekki półmrok(pancerz ma 2 warianty zamknięcia- całkowity i ze szczelinami- przy tym ze szczelinami światło dociera jak przy przymkniętych lekko żaluzjach-bomba!). Duże rolety tarasowe na górze mam na korbki- ale chodzą lekuchno! Na dole obie tarasowe rolety w salonie są elektryczne. Mój zalany słońcem na codzień salon(południowy zachód) można w jednej chwili zacienić bez użycia zasłon, których szczerze niecierpię. Polecam wszystkim budującym!

Nowaczki- zapraszam serdecznie do naszego Protonka w wakacje!

witam ! Magda z tej strony ,ciesze sie ,ze jestes zadowolona z rolet.Ja do swoich okien zamówiłam kremowe do koloru elewacji. Przynajmniej raz w tygodniu musze przekonywać meza,że za rolety mi jeszcze podziekuje jak mu 50 stopni w słońcu na termometrze wyskoczy,bo teraz strasznie marudzi,ze to niepotrzebny wydatek.

aha ja buduje neptuna też z dobrych domów,moja chatka musi do kwietnia czekac na okna i roletki

http://img132.imageshack.us/img132/3990/dscn3918yq5.jpg

mamy wjazd od południa,te wszystkie okna bedą sie grzały cały dzień.Pozdrawiam i życze postepow na budowie.

Witam wszystkich!

Uwaga: dzisiaj minął ROCZEK jak rozpoczęliśmy budowę!!! Właśnie rok temu 8 marca wjechała koparka i zrobiła wykopy pod ławy. Dzisiaj też zaczęły się wykopy pod fundament tylko, że ogrodzenia. Na razie chcemy z tyłu się ogrodzić siatką a z przodu tylko takie metalowe słupki w betonie , a przęsła może później ( za rok?). Za 3 tyg. będziemy mieli już balustrady na balkony i elewację zaczną robić już za parę dni. W przyszłym tygodniu już będziemy mieli skończone terakoty i glazury. Założyłam drugi album, ponieważ w tamrym już było za dużo zdjęć, oto adres:

http://foto.onet.pl/7zjno,sb0sok48f4ki,e283h

WSZYSTKIM KOBIETKOM Z OKAZJI DNIA KOBIET DUŻO ZDRÓWKA, WYTRWAŁOŚCI I JAK NAJSZYBSZEGO UKOŃCZENIA SWEGO PROTONKA!!!!

Ps. Podpowiedzcie mi jakbyście pomalowali mój kominek (na jakie kolory półki, sufit )?????????

Utek super są Twoje rolety, ja niestety nie mogę namówić mojego męża!!

Utek - proszę napisz mi jaki kolor elewacji może już wybrałaś i czy robisz opaski styropianowe wokół okien. U nas niespodziewanie od wczoraj zaczeli ocieplac domek i też od razu będą kłaść strukturę. Podoba mi się beż, wanilia, krem ale nie wiem dokładnie jaki wybrać. Ratunku!!! Każdy mi odradza te opaski styropianowe (takie jak są u nas w projekcie) mówią , że będą się brudziły, a majster mówi, że jest bardzo ciężko wyciąć równiutko ze styropianu taką opaskę. Niektórzy radzą mi tylko pomalowanie ciemniejszym kolorem o dwa tony od elewacji takich obwolut na np. 15 cm wokół okien bez wstawiania opaski styropianowej. I co Wy na to.????????????????? Błagam o jak najszybszą reakcję !!! Pozdrawiam. Beata

Witam!

Beata- co do elewacji to wybrałam bardzo jasną wanilię, wręcz krem, a co wyjdzie- zobaczymy- tu podobno ZAWSZE jest inaczej niż na próbce :evil: Wierzę Ci, że masz problem z wyborem- ja sama zmieniałam odcień ze 4 razy, i uważam, że wybór koloru elewacji z próbnika wielkości notatnika to porażka. Ja starałam się jakoś nawiązać chociaż odcieniem do rolet, ale ponoć nawet odcień może wyjść lekko inny niż na wzorniku :evil:

Co do opasek- ja zrobiłam- już są prawie gotowe- póki co jestem bardzo zadowolona- są równe. Będą też ciemniejsze niż elewacja, więc chyba brudzić się nie powinny, a nawet jeśli to i tak jestem za.

My tymczasem mamy już ukończone obróbki okien z zewnątrz i wewnątrz, czekamy na parapety zewnętrzne (będą w poniedziałek) i wewnętrzne. Ruszyły sufity podwieszane i wnęki. Pieniążki uciekają w przerażającym tempie :o

Beata- jaką masz wysokość sufitów podwieszanych? My robimy 10cm- chyba wystarczy?

Pozdrawiam

Utek - co do sufitów podwieszanych to 10 cm jest ok, ja mam też ok. 10 cm tylko w kuchni chyba 14 cm(ale tak musiało być gdyż w suficie leci rura z komina do okapu). Proszę napisz mi jak robione są u Ciebie te opaski styropianowe wokół okien, czy są wycinane ze styropianu , czy kupowaliście gotowe . Wiem, że niektórzy dają narożniki metalowe na każdym rancie, żeby ochronić przed ewentualnymi ubytkami, inni tylko siatkę i klej. A odnośnie wymiarów opasek, to robisz tak jak w projekcie czyli 3 cm grubość i 15cm szerokość czy inne wymiary? U nas na razie pada deszcz i Panowie od elewacji zrobili sobie przerwę, mamy już skończone glazury i terakoty i we wtorek wkraczają hydraulicy z podłączeniami wody, pieca, grzejników itp.

Utek wklejaj zdjęcia, ja jutro jadę na budowę aby porobić fotki i też postaram się wkleić. Pozdrawiam. Beata