Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziekuje za słowa wsparcia..nie daje i nie mam zamiaru sie poddac...znam wiele osob, ktore zyja i to długo po raku piersi i ja tez tak planuje. ale piersi nalezy badac sobie samemu co miesiac najlepiej 10 dnia po miesiaczce , robic kontrolnie cytologie raz w roku, robic usg piersi tez , jak sie nic nie wyczuwa to chociaz raz na dwa lata. Badac sie dziewczyny bo coraz mlodsze choruja ...chodzac na leczenie widze co sie dzieje. bo kobiety to dbaja o dzieci, o mezów, martwia sie wszystkim i dbaja o wszystkich tylko nie o siebie. A Wy musicie zadbac o siebie same, bo nikt za Was tego nie zrobi...a wystarczy po prostu w kalendarz roczny wpisac sobie...robie badania, ide do lekarza czy wszystko ok.Ale dosc o tym. Wole pisac z Wami o budowie domku bo to jest optymistyczne pisanie.

pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szelma - dużo, dużo, dużo zdrówka dla "dzielnej dziewuchy" z naszego forum! Z Twojim nastawieniem Ci się na pewno uda! W tym - może następnym (bo przecież święta... :-? ) tygodniu mamy odebrać pozwolenie na budowę, w maju ma zostać wkopana pierwsza łopata. Mam nadzieję, że nas będziesz chciała odwiedzić i zobaczyć jak powstaje następny Protonek :lol: .

Beatko - roczek zleciał jak tydzień, dzięki Twojim wpisom i zdjęciom w albumie możemy "uczestniczyć" w Waszej budowie, tylko tak dalej :D !

Wszystkim Protonowcom życzymy Wesołego Alleluja i mokrego Dyngusa!!!

Dzięki utek! Mam jeszcze jedno pytanko czy robicie takie same jak w projekcie czyli 15 cm czy 12 cm i czy grubość na 3 cm nie będzie za duża? tzn. czy nie będą za bardzo "wystawały"? Jak masz zdjęcia to wklejaj, muszę je zobaczyć. Pozdrawiam. Beata

Jak myślicie jaki stół (tzn. jaka długość stołu) pomieści 12 osób.???? Waham się nad wyborem stołu pomiędzy długością 230cm a 260cm z firmy PAGED.

Z Okazji Świąt Wielkiej Nocy życzę wszystkim protonowcom aby moc Zmartwychwstałego Pana była z nami każdego dnia, w każdej chwili, aby dodawała nam sił w naszych codziennych działanich i dążenach, i żebyśmy jeszcze wieeele Świąt spędzili w naszych wymarzonych Protonach!

Beata- ja zrobiłam 12 cm i 3 cm grube- 12 cm dlatego, że przy 15 cm, to już mi na wykuszu opaski prawie wchodziły na ścianę i na siebie, a 3 cm dlatego, że musiałam przykryć skrzynki od rolet. Jak wyszło- oceń na zdjęciu w moim albumie- póki co tylko jedno mam, bo niestety w tym tygodniu ze względu na nawał świąteczny nie byłam na budowie, a zdjęcia pstryknął mąż komórką.

Wszystkim forumowiczom życzę Wesołych Świąt!

Pozdrawiam

Wielkanoc to czas otuchy i nadziei. Czas odradzania się wiary w siłę Chrystusa i drugiego człowieka. Życzymy, aby Święta Wielkanocne przyniosły radość oraz wzajemną życzliwość. By stały się źródłem wzmacniania ducha. Niech Zmartwychwstanie które niesie odrodzenie napełni Was pokojem i wiarą, niech da siłę w pokonywaniu trudności i pozwoli z ufnością patrzeć w przyszłość...

Krótka historia w obrazkach:) budowe rozpoczęliśmy z maju 2007. Jeszcze tylko ocieplenie dachu, kafelki itp...wykończeniówka nas wykańcza:)

dokonaliśmy paru zmian w projekcie tzn. ściana kolankowa została podniesiona o 1 warstwę pustaków w górę, zmodyfikowaliśmy kotłownię, na poddaszu powiększyliśmy sypialnię kosztem łazienki, garderobę też mamy w części 'projektowej sypialni' i wreszcie taras - będzie na narożu od strony zachodniej (niestety salon jest od strony północnej, ale za to mogę codziennie spoglądać z balkonu sypialni na południe i góry)

http://img403.imageshack.us/img403/4403/15115426lj2.jpg

[/img]http://img403.imageshack.us/img403/4403/15115426lj2.jpg

[/img]

[/img]

Witam

Asiu piękne fotki Protonka i okolica cudna. Ja jestem zwolennikiem podniesienia scianki kolankowej i widze, ze Ty to zrobiłas a dom wcale nie stracił na wygladzie i proporcjach. O ten jeden pustach co podniesliscie to dokładnie ile jest to cm??? Czy wydłuzaliscie krokwie w związku z podniesieniem scianki czy zostały takie jak w projekcie??

I powiem, ze tez nie rozumiem Twoich kombinacji powiekszenia sypialni kosztem łazienki?? Przeciez łazienka jest po przeciwnej stronie niz sypialnia...chyba ze piszesz , o pokoju z balkonem który sasiaduje z pralnią i powiekszyłas pokoj o pralnie?

pozdrawiam serdecznie

Witam serdecznie,

we wtorek odebraliśmy pozwolenie na budowę, więc następny krok na drodzę do posiadania własnego domku mamy za sobą.

Asiu, gratuluję ślicznego Protonka. Zmiany, których dokonaliście sie w dużym stopniu pokrywają ze zmianami, które wprowadziliśmy do projektu. Oprócz zmian, o których piszesz przedłużyliśmy jeszcze garaż o 3 m. Przez to mamy "nową"kotłownie, a w "starej" kotłowni mamy pralnie. Dzieki temu możemy powiększyć najmniejszy pokój na poddaszu. Taras będzie na narożu z salonem. A wnęka za garażem zostanie może kiedyś przekształcona na ogród zimowy (to mi się naprawdę marzy). Natomiast to naprawdę bardzo daleka przyszłość.

Wspaniały domek Asia_S!!!!! Wraz z zona czekamy na decyzje o warunkach zabudowy i po jej uzyskaniu tez mamy zamiar budowac Protonka tyle ze I. Stad nasza prośba do Asia_S - piszesz ze wasz domek budujecie na podbeskidziu. Jesli byloby to mozliwe to chcielibysmy zobaczyc to cacko w rzeczywistosci - my jestesmy z Pszczyny. Napisz prosze gdzie dokladnie jestescie no i jak zapatrujesz sie na nasza prosbe. Pozdrawiamy.

nasz adres: [email protected]