Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witamy wszystkich PROTONOMANIAKÓW

Wasza fascynacja tym projektem jest zaraźliwa. Pewnie co druga osoba czytająca to forum chce mieć ten dom. My już od września śledzimy Wasze sukcesu na boju budowy. Gratulujemy wszystkim którzy już kończą i życzymy powodzenia dla tych którzy zaczynają . My we wtorek kupiliśmy projekt PROTON I i i będzie kolejny Protonek piął się w górę tym razem w Dębicy.

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy wszystkich Protoniaczków:)

rok temu zaczeła się budowa naszego Protonka, od jakiegoś czasu śledzimy Wasze, a w zasadzie już i nasze forum dot. Protona, ale dopiero dziś się zarejestrowaliśmy:)

Pozdrawiamy Wszystkich gorąco:) a zwłaszcza Asię i Tomka;)

Czyżbyście budowali Protonka w naszej Dębicy?:)tej pomiędzy Tarnowem a Rzeszowem?;)

Witamy wszystkich Protoniaczków:)

rok temu zaczeła się budowa naszego Protonka, od jakiegoś czasu śledzimy Wasze, a w zasadzie już i nasze forum dot. Protona, ale dopiero dziś się zarejestrowaliśmy:)

Pozdrawiamy Wszystkich gorąco:) a zwłaszcza Asię i Tomka;)

Czyżbyście budowali Protonka w naszej Dębicy?:)tej pomiędzy Tarnowem a Rzeszowem?;)

witam serdecznie

no super że Protoniaczki mamy w Dębicy jaki ten świat jest mały szkoda że tak długo zwlekaliście z dołaczeniem do forum. Gdzie będziecie się budować bo may na Kępie na Kopernika.

Prześlijcie jakieś namiary

No to będą dwa Protonki na Kępie;) jeśli będziecie na spacerze nad Wisłoką, to na pewno go zauważycie;) nasz Protonek stoi na Starzyńskiego

No to super

mozę powstanie osiedle Protonów :) . Na jakim etapie już jesteście ?

My dopiero załatwiamy pozwolenie. Dzisiaj dzwonił mój architekt że ma już nasz projekt i zaczyna działać.

Może napiszcie do nas na Skypa - tomaszjoanna2000 bo gadu narazie nam nie chodzi.

Witam :wink:

Kochani okazuje się że Proton rośnie w siłę w zaskakującym tempie :D

przejrzałam nasze forum i podsyłam najświeższe zestawienie PROTONOWCÓW :D

jest Nas juz 41 szt. w kraju 8) :D

Podsyłajcie korekty lub uzupełnienia na PRIVA albo na

[email protected] ...

i w zwiazku z tym pomyślałam sobie że może by jakąś Naszą stronke www stworzyć :roll: Jeśli macie jakieś opinie, sugestie i pomysły to piszcie...

A teraz obiecane zestawienie:

http://images25.fotosik.pl/215/813076dd2a630987.jpg

Witamy serdecznie wszystkich,

chcieliśmy się pochwalić, że 14 maja rozpoczeliśmy budowę naszego Protonka. Dziś zalewaliśmy ławy fundamentowe, trochę nas zaskoczyła ilość betonu, weszło 21 metrów... :o. a pierwsza prognoza była 14 :-?... ale najważniejsze, że prace ruszyły pełną parą i już widać zarys domeczku.

Spróbujemy założyć album, gdzie będzie można zobaczyć następne etapy.

Witam!

Gratulacje Edi - piękna kuchnia! szkoda tylko, że tak mało zdjęć :(

Kolor Wenge ładnie się prezentuje w waszej kuchni :p

Nie mogę się już doczekać zdjęć Utka i Beaty :wink:

U nas proton rośnie -choć jestem trochę zawiedziona wolniejszym tempem pracy naszej ekipy. Mam jednak nadzieję, że do końca tego tygodnia będzie ukończony parter :roll:

Obecnie siedzę w necie i szacuje koszty wyposażenia domku, szukam różnych promocji bo do grudnia niewiele czasu mi zostało :p

Mam kilka pytań do zaawansowanych w tym względzie protonowców :D

*jakie macie doświadczenia z serwisem i gwarancją rzeczy (sprzęt AGD) zakupionych w sklepach internetowych?

*nigdy nie miałam ciemnych mebli typu wenge, a bardzo mi się podobają! nie wiem jednak jak z utrzymaniem ich w czystości szczególnie jeżeli chodzi o kuchnię i łazienkę

*no i coś z działki budowlanej: ile was kosztował strop z terrivy?

Agnieszka

Co do mebli wenge, to nie mam pojęcia czy są praktyczne, ale....ja też zamówiłam kuchnię w wenge :D :wink: Bardzo mi się podobają takie kuchnie, łazienka dolna też zresztą będzie bardzo ciemna, zobaczymy jak to wyjdzie...

Edi- no kuchnia bomba! Widzę, że u Was też już pachnie przeprowadzką :D

Pozdrawiam

:cry: :cry: :cry:

Słuchajcie! Masakra! Tak sie wku..., że dawno nie byłam taka wku...

Dzwoni do mnie architekt i mi mówi, ze nasze pozwolenie na budowę będzie dopiero za dwa miesiace!!! A wiecie kiedy zaczęliśmy załatwiać papiery? W lipcu 2007!!! Przeciez to są jakieś jaja! Co chwilę musimy cos podpisywać, co chwilę czegoś brakuje, papiery wędrują z urzędów do urzędów juz prawie rok i zupełnie nie wiem po co! Ja tego nie rozumiem wogóle, co się dzieje! Słuchajcie czy mozna chociaz fundamenty zacząć robić bez pozwolenia. Kurdę, przeciez musimy juz zacząć jeżeli chcemy coś zrobić w tym roku.

:cry: :cry: :cry:

Zgodnie z prawem trzeba niestety poczekać na pozwolenie. Natomiast sama znam przypadki, kiedy znajomi nie czekali a fundamenty robili bez pozwolenia. Zawsze jednak istnieje ryzyko, że się ktoś może dopatrzeć lub przyczepić a wtedy jest nie zaczekawie.

Swoją drogą, budujemy w otulinie parku krajobrazowego, było trzeba dodatkowo załatwiać naprawdę sporo różnych dokumentów. A pozwolenie na budowę było w ciągu 2 miesięcy. O co może chodzić waszej gminie nie mam pojęcia. Trzymam natomiast kciuki za pomyślne zakończenie.

*no i coś z działki budowlanej: ile was kosztował strop z terrivy?

Agnieszka

U nas pod Wrocławiem strop

materiały: 12500 zł

wykonanie:8500 zł

no i doliczyć trzeba: dechy na szalowanie balkonów, podciągów no i stemple czyli w sumie jakieś 1000 zł

dodam tylko że strop jest dość skomplkikowany - zwłaszcza nad garażem - dużo podciągów

A tak z innej beczki, PROTONEK to oczywiście projekt fajoski, ale nie pozbawiony błędów :-?

Więc z myślą o kolejnych budujących polecam zwrócić uwagę na:

- brak doprowadzenia powietrza do kominka

- nietypowy rozmiar drzwi wejsciowych

- dziwacznie usytuowany właz na dachu - gdzieś zupełnie zdala od kominów

Warto też zastanowić się nad:

- przejściem do garażu

- powiększeniem wiatrołapu

- powiekszeniem kuchni kosztem spiżarni

- w Protonie II - zagospodarowaniem wolnej przestrzeni pod dachem w garażu

lista otwarta - dopisujcie...