Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dziękuje za miłe słowa na temat kuchni;)

kolor to orzech, a blat nie jest biały, tylko piaskowy- ale piasek jasny z kronopolu, tak naprawdę to wygląda na jasno- szary.

Asia i Utek- pokażcie, co macie w środku :wink: :wink:

Agnieszko - współczuje- to czekanie człowieka wykańcza, coś wiem o tym :evil:

*no i coś z działki budowlanej: ile was kosztował strop z terrivy?

U nas pod Wrocławiem strop

materiały: 12500 zł

wykonanie:8500 zł

no i doliczyć trzeba: dechy na szalowanie balkonów, podciągów no i stemple czyli w sumie jakieś 1000 zł

dodam tylko że strop jest dość skomplkikowany - zwłaszcza nad garażem - dużo podciągów

z tego co mam zapisane u nas strop kosztował 8600, nie licze tu stempli i desek ani cementu, sama konstrukcja.

pozdrawiam wszystkich,

E.

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

posiadam obecnie w mieszkaniu kuchnie wenge...bardzo ładniej sie prezentuje...nie zauwazylam jakis wiekszych problemów z utrzymaniem czystosci . Jedynie co moge dodac...kuchnia wenge to kucha raczej w stylu nowoczesnym i do takich kuchni pasują na sciane duze płytki w ksztalcie prostokata...na scianie miedzy szafkami ...ja mam polozowny gres błyszczacy płytki duze takie jak na podłodze...i bardzo ładnie sie to prezentuje.

Natomiast moja znajoma ma niesamowita kuchnie...sciany miedzy szafkami wyłozone sa płyta w kolorze wenge,w ktorym sa wstawki ze szkła zielonego i jest to podswietlone ...blat tez jest ciemny wenge a szafki ma lakierowane w kolorze soczystej zieleni....kuchnia wyglada niezwykle oryginalnie.

Na kuchnie jest milion rozwiazan, styli ...wybor taki, ze głowa boli..oby tylko finanse pozwoli na wszystkie nasze pomysły.

pozdr

a teraz PODDASZE

prawie sypialnia (pokój nad wejściem)

http://img388.imageshack.us/img388/4887/dsc1971iw8.jpg

http://img299.imageshack.us/img299/9066/dsc1973me5.jpg

pokój nad salonem (w projekcie jest to sypialnia)

http://img299.imageshack.us/img299/8215/dsc1979mr5.jpg

i jeszcze mój projekt autorski made by Asia, czyli ścianka na przeciw wejścia z wiatrołapu

http://img135.imageshack.us/img135/9150/dsc1993ci3.jpg

kominek z widokiem na kuchnię

http://img329.imageshack.us/img329/5576/dsc1996pa8.jpg

dziękuję :oops:

jeszcze dużo pracy przed nami a chcemy się wprowadzić w wakacje, a na dobre we wrześniu.

Edi- tak to kabina Koło Akcent.

Kafelki Ceramika Pilch też się nieźle prezentują (musze reklamować firmy z okolicy, taki patriotyzm regionalny;) ). szkoda tylko że światło w łazience jest troszkę kiepskie i nie widać tych srebrnych kropelek na kaflach

Nasz kafelkarz to tzw. 'Pan Profesor"- wszytsko musi być idealnie :) co z resztą widać szczególnie na podłodze w kuchi.

Kuchnia jest troszkę powiększona ale kosztem małego pokoju.

W kuchni na ściance kominkowej będzie jeszcze mały stolik w formie blatu.

Teraz czekamy cierpliwie na Pana od schodów :) myślę że wszytskim budującym czekanie na fachowców nie jest obce:)

Asiu slicznie u Ciebie :D :D :D

a jak to nalezy rozumiec, ze powiekszyłas kuchnie kosztem pokoju małego??

Mam pytanie co do okien w kuchni...pomiedzy obydwoma oknami nie ma scianki...czyli jak budowaliscie to została tylko dziura na okna...a pomiedzy nie robiliscie jakby takiej belki murowanej...bo np Edi ma pomiedzy oknami kawałek scianki a Ty nie...tak w kazdym razie widac na fotkach...

bo róznie to jest z tymi oknami w kuchni u kazdego... jedni maja scianke inni nie...wiec pytam...ja bym wolała nie miec scianki tylko ten rog jest z okna jak u Ciebie...ale moze ja zle widze cos na fotkach..i moze tak sie nie da..

pozdrawiam

zmniejszyliśmy trochę pokój tj. przesunęliśmy ściankę łazienki w kierunku okna - pomierzę dokładnie jak jest różnica między pokojem wg. projektu a moim. co do okien to nie mamy słupka pomiędzy ościeżnicami obu okien. Po prostu zrobiliśmy mocniejszy wieniec i nadproże, wtedy ścianka jest niepotrzebna

Witam Wszystkich po długiej nieobecności!

U nas mamy tydzień (albo i lepiej) do tyłu. Mieliśmy ostrą rozmowę z Panem szpachlarzem otóż gdy zaczął gruntować ściany i sufity pod malowanie to szpachla w niektórych miejscach zaczęła odpadać. Po prostu przemarzła w niektórych miescach i teraz szpachlarze muszą ją usunąć i w tych miejscach na nowo położyć. I tydzień w plecy! Jak na razie to nasz najgorszy majster, gdyż nie umie przyznać się do błędu. Kuchnia stoi u stolarza już 2 tygodnie zrobiona i musimy czekać aż pomalują nam kuchnię. Proszę napiszcie w jakich kolorach malujecie parter, czy kuchnia będzie u Was w takim samym kolorze co salon i jadalnia? Mi maży się kolor Capuccino z Beckersa, ale zastanawiam się czy kuchni nie pomalować na lekko żółty??? Piszcie swoje pomysły! Pozdrawiam

Beatko kazdy ma swój gust...ale mnie zdecydowanie lepiej podoba sie capuccino...ja ten cały dól oprocz małego pokoju pomalowałbym w jednym kolorze...co najwyżej np w kuchni w przedpokoju dałabym np w dwa tony ciemniejsza farbe capuccino ..albo jasniejsza to do zastanowienia ...a zólty w małym pokoju na dole.

takie moje skromne zdanie. Natomiast na górze..to bym poszalała z kolorami...w kazdym pokoju inny...na wesoło i kolorowo..biorac pod uwage ze dwa pokoiki to dziecinne ...

ale do Twoich płytek w kuchni zółty jakos mi nie pasuje. Pewno dasz meble w orzechu do kuchni albo wenge ...plus te duze błyszczace płytki ...to capuccino jak najbardziej bedzie pasował....

a ja liczyłam juz na nowe fotki od Ciebie..ciekawam schodów...mebli do kuchni...a tu widze trzeba czekac na fotki :D

Ja zbzikowałam kompletnie i te Wasze fotki to ogladam codziennie i codziennie sprawdzam czy sa jakies nowe, wyobrazam sobie wtedy mój dom, porównuję, rozmyślam, czerpię pomysły.....

Zgadzam sie z SZelmą, że do gabinetu pasuje żółty, fajowo by sie komponował z ciemno-brązowymi meblami gabinetowymi ( biurko, jakaś komoda, biblioteczka). ja mój gabinet wyobrazam sobie właśnie taki stylowy, choc wiadmo, że cały dom trzeba dopasować, żeby wystrój i styl domu miał sens.

Ja, jak ogladam kuchnię Edi to mi sie bardzo podobają okna i ich brązowy kolor. Brąz dodaje naturalności i takiego domowego ciepełka, tylko zapachu pieczonego ciasta brakuje....

Zgadzam się z Szelmą, żeby niekoniecznie malować w jednym kolorze całego salonu i przedpokoju. Wystarczy pomalować o ton jaśniejszy lub ciemniejszy - wygląda to ciekawiej. Kolorki z resztą zależa od tego jak operuje słońce. Od strony południowej można dać kolorki w tonacji ciepłej, od południa i np. w kuchni tonacje zimniejsze. Wiem że wybór nie jest prosty- sama pilnie studiowałam próbnik kolorów z KABE:) Poza tym ciemniejsze kolory zmniejszają optycznie pomieszcenia. A na poddaszu totalne szaleństwo:)

Beata, capuccino w kuchni pasuje bardziej niż żółty.

Serdecznie dziękuję Wam za pomysły! Będzie jednak cappucino w kuchni , jadalni i salonie, tylko przy kominku coś pokombinuję z odcieniami cappucino.Przed chwileczką dostałam telefon od Pana z firmy RINTAL , że 29 maja (czwartek) o godz. 10:00 montaż schodów. Hura! Mamy też już zamontowane wszystkie parapety dębowe pobejcowane w kolorze orzecha. Drzwi wewnętrzne robią się. Jak tylko schody będą gotowe to wrzucę zdjęcia. Pozdrawiam

Właśnie myślałm o czymś ciemniejszym , tylko niewiem czy ciemny kolor (np. właśnie czekoladę) dać z przodu czy i też zrobić półki i sufit podwieszany w czekoladzie? A może wnęki półek (tzn. środek-wglębienie) półek zostawić na biało a półki na których leży marmur tzn. te "boczki" pomalować na czekoladę, sufit podwieszany też na czekoladę a tam gdzie marmur na cappucino tak jak resztę pokoju??? Mam tysiąc pomysłów i wszystko mi się mieszać zaczyna. Jak zwykle proszę o pomoc