Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć Protonowcom!

My budujemy Protona II, lustrzane odbicie.

Jesteśmy na etapie przygotowywania się do tynków wew.

Ile metrów tynków wyszło w Waszych Protonkach?

Zobaczymy czy są róźnice. Ja jeszcze nie liczyłem.

Do napisania!

Cześć!

Gdzie budujecie?

Nasz proton powstaje w Człuchowie, woj. pomorskie.

W październiku 2007 roku, będąc przejazdem, odwiedziliśmy budowę edi!`go w Brzozie k/Bydgoszczy. Wtedy była tam postawiona więźba, a jak ogląda się bieżące zdjęcia, to tylko podziwiać.

Pozdrawiamy edi!. Ci tajemniczy goście na Waszej budowie, to my!

Mam nadzieję, że uda mi się w weekend wkleić zdjęcia naszego Pronona.

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

W moim albumie kilka nowych zdjęć- kuchnia zamontowana- niestety z przygodami- brakuje nam kilku elementów- w przyszłym tygodniu mają być domontowane. Przez ostatnie dwa dni doprowadzaliśmy do porządku nasz ogród- zasialiśmy trawkę i posadziliśmy pierwsze roślinki :D Teraz czekamy aż trawnik się zazieleni.

Pozdrawiam

Witam wszystkich- ależ sie za wami stęskniłam :lol:

Nie odzywałam sie tak długo, bo przeprowadziłam się "na wieś" i dopiero dziś podłączyli nam internet-ufff

No i oczywiście pzreglądam Wasze zdjęcia-Utek- ta kuchnia- łazienka- no jestem pod wrażeniem...... I te płytki na ścianie - te "skrobane"- po prostu bomba....

Beatka- świetnie że zrobiłas parę zdjeć garderoby, bo nie mam jescze pomysłu

Coś u Ciebie podpatrzę :wink:

Powiem Wam, że w Protonku mieszka sie fantastycznie....

Jest taki w sam raz- nie za mały nie za duży- w salonie toczy sie zycie dzienne, a nocne na górze- kuchnia jest blisko salonu, więc też fajnie.

komputer mamy w goscinnym, więc tez ma wszystko na oku- na razie nie widzę wad, ale to pewnie tylko euforia na początku :wink:

I jeszcze coś: śpię ja kamień.

Przeprowadziliśmy sie w weekend na przełomie maja i czerwca. Przeprowadzka trwała tydzień, pomagała ofiarnie cała rodzina;)))

do dziś pełno rzeczy stoi w kartonach, garderoby i górnej łazienki ciągle nie ma, czekamy tez na drzwi wewnętrzne, ale i tak jest super.

To niezapomniane uczucie-pierwsza noc w swoim nowym domu- wszystkim którzy maja ją przed soba życzę, oby nastąpiła jak najszybciej;)

jak sie trochę "obrobię"-powklejam zdjęcia

buziaki

E.

Dzięki dziewczyny za miłe słowa :D

Edi- tak myślałam że już mieszkasz :D :D Ależ Ci zazdroszczę, faktycznie pierwsza noc w domku to musi być super sprawa! My planujemy za miesiąc wprowadzić się na 2 tygodnie na czas urlopu, ale na stałe to chyba dopiero we wrześniu, ale może wytrzymam jeszcze tych kilka "chwil"..... Wklejaj zdjęcia Edi!

Pozdrawiam

Fajnie jest ogladać zdjęcia Waszych domów. To tak, jakby na swó dom patrzeć (bo przecież taki sam). Widzieć te przestrzenia, które do tej pory mozna było sobie tylk owyobrazić. Ten proton to był taki trochę strzał bo nigdy wczesniej nie widziałam jak wyglada on w środku. teraz juz wiem, że kuchnia i górna łazienka są o wiele mniejsze niż sobie to wyobrazałam (marzyłam o kuchni z wyspą i wanną na środku łazienki) ale i tak mi sie podoba. Niecierpliwie czekam na kolejne foty. Widząc Wasze pomieszczenia sama sobie już w główce mebluję :)

Viva Espania !!:)

Witam wszystkich po długiej przerwie. Uzupełniłem zdjęcia o dach, który jest już kompletny (poza oknami dachowymi, które skrzętnie ukrylismy przed złodziejami) oraz uzupełniłem zdjęcia o filarki (których złodzieje raczej nie ukradną:)). Filarki są plagiatem z konkurencyjnego projektu jakim jest Orion ale bardzo chcielismy aby znalazły się w naszym Protonie. Serdecznie gratulujemy Wszystkim ogromnych postępów w realizacji swoich marzeń:)

Stasiu

http://picasaweb.google.pl/ciroccy/BudowaProtona

Witam! Decydujemy się na budowe Protona II. Chciałbym się wstępnie zorientować jak wygląda zapotrzebowanie na materiały i mniej więcej z jakimi kosztami trzeba sie liczyć- narazie od podstaw, czyli: ławy, ilość bloczków na fundamenty, ilość suporexu potrzebnego na mury, strop (np teriva).

P.S. Fajnie jak by ktoś powrzucał fotki wnętrz wykonanego domku- tak dla orientacji w przestrzeniach;)

Z góry dzięki i pozdrawiam!!

Cześć, jestem tu nowy widze że sporo tu protonowiczów =) niedługo kupuje dom i okazuje sie ze to protonek I, niedługo może wstawie troche zdieć, jak narazie jest w stanie surowym trzeba bedzie go jeszcze wykonczyc, na gorze nie ma ścianek działowych. wy też powstawiajcie troche zdieć tak dla orientacji.... =)

Witamy serdecznie wszystkich starych i nowych 'protoniarzy" oraz gratulujemy wszystkim budującym widocznych postępów! Radość popatrzeć z perspektywy czasu jak z niczego powstaje naprawdę piękny domek. Wszystkim już zamieszkałym życzymy dużo frajdy życiowej w Protonkach!

Do TA9 - jesteśmy na etapie przygotowań do wylewania stropu i dziś już wiemy, że ciężko określić zużycie materiałów. Zależy to od technologii budowy domu (u nas konstrukcja ściany jednowartwowej, fundament musiał być inaczej budowany), adaptacji (mamy dom poszerzony o 3 m), rodzaju gruntu a co za tym idzie wysokości fundamentów, ... Jednak na wsześniejszych stronach naszego protoniarskiego forum można znaleść przykladowe koszty i kalkulacje.

Zdjęcia z realizacji są natomiast do wglądu na linkach załączonych do postów.

i kilka fotek z wnętrza:

http://images34.fotosik.pl/308/2b07e8fe5115a7df.jpg

widok z kuchni na "salony" :) tu zrobiliśmy większe okienko

http://images34.fotosik.pl/308/deb4d90da834e894.jpg

widok z salonu na kuchnie i wykusz :D bez ścianki między kuchnią a wykuszem

http://images33.fotosik.pl/308/e3f6eb7eb0bc6f42.jpg

widok na pięknej urody ostatni w domu stempel :D , a tak poza tym: kuchnie, wejścia do spiżarni, gabinetu i wiatrołapu :D