Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Agnieszko co do labumu to zaglądnij tu; http://www.fotosik.pl bardzo prosto się tworzy .

My obecnie czekamy na cieśli do więźby, maja przyjść końcem października - jak pogoda dopisze.

Jesli chodzi o izolację fundamentów to unas było tak: od wewnątrz góra ław i ściany fundamentowe malowane dwa razy izolbetem a od zewnętrznej strony styropian gr.50mm na nim siatka i klej potem a potem dwukrotne malowanie izolbetem i folia izolacyjna. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam po paru dniach nieobecności na forum :)

U nas po zalaniu stropu mieliśmy ponad tygodniową przerwę. Obecnie murarze stawiają ściany poddasza. Na dzień dzisiejszy pozostało im dokończenie ściany szczytowej od strony łazienki i ścian lukarn. W środę ma wejść cieśla :p oby tylko pogoda trochę się poprawiła, bo ostatnio co chwila u nas pada.

Fotki z postępów prac zamieszczę w najbliższych dniach.

Co do izolacji fundamentów, to u nas było tak: na ławy pod bloczki warstwa papy podkładowej na welonie szklanym; ściany fundamentowe od wewnątrz dysperbitem; na zewnątrz ściany fundamentowe oklejone styropianem 8cm, na to siatka oraz klej i całość od boku i od góry zaizolowana dysperbitem.

Aga fajnie że zamieściłaś parę fotek - czekam na album :)

Utek śliczny domek. Podoba mi się ten pomysł z podświetleniem schodów.

Pozdrawiam

Witam wszystkich forumowiczów!

Po pierwsze gratuluje Alektyc zamieszkania w upragnionym domku! bardzo mi się podoba pomysł ściany z motywem kwiatów a już szczególnie ten kolor ścianki - taki mniej więcej chce mieć kolor elewacji zewnętrznej - tzw. czerwień burgundzka i być może kominka :lol: co do dekoratorni, www. szbloneria.pl mam tam też upatrzonych kilka wzorów szczególnie podobają mi się drzewa :D

Utek twoje wnętrze robi na mnie ogromne wrażenie, bardzo mi się podoba, nawet się zastanawiałam czy korzystaliście z pomocy architekta wnętrz czy sami mieliście takie super pomysły :lol:

Grudosia jak się okazuje jesteśmy 2- 3 kroki za Tobą - przynajmniej tak wynika od ostatniego twojego wpisu, u nas tynkowanie wewnętrzne zacznie się prawdopodobnie od wtorku - bo przy naszym pechu to już nic nie jest na 100 % :( :D planujemy tynki cementowo - wapienne ręcznie robione więc cieszę się z pogody, która u nas Bogu dzięki jest dobra - jak na razie :) jakie tynki Ty robiłaś i ile czasu to trwało?

Wszystkich nowych zapeleńców budowania i zwolenników protona pozdrawiam i życzę wytrwałości - obyście mieli więcej szczęścia z ekipami niż ja z mężem - Agnieszka

Grudosia jak się okazuje jesteśmy 2- 3 kroki za Tobą - przynajmniej tak wynika od ostatniego twojego wpisu, u nas tynkowanie wewnętrzne zacznie się prawdopodobnie od wtorku - bo przy naszym pechu to już nic nie jest na 100 % :( :D planujemy tynki cementowo - wapienne ręcznie robione więc cieszę się z pogody, która u nas Bogu dzięki jest dobra - jak na razie :) jakie tynki Ty robiłaś i ile czasu to trwało?

Wszystkich nowych zapeleńców budowania i zwolenników protona pozdrawiam i życzę wytrwałości - obyście mieli więcej szczęścia z ekipami niż ja z mężem - Agnieszka

Witam:)

no u nas tynki już poschły - robiliśmy gipsowe Elixa - maszynowo - samo wykonanie trwało siakiś tydzień...

a w tak zwanym międzyczasie tez działo się sporo,

mamy już całą instalację wodną i kanalizacyjną

i ladadzień chłopaki zabierają się za podłogówkę...

no i ociepliliśmy Protonka - stoi teraz taki szary w kleju... :D:D:D

Razem z mężastym postanowiliśmy wnieść jakiś istotny wkład w Protona i teraz dzielnie ocieplamy poddasze - w sumie całkiem fajnie to idzie...

w najbliższym czasie dorzucę foteksy

Pozdrawiam :) 8)

Niniejszym uroczyście oświadczam, że PROTONEK I z pojedynczym garazem- wersja podstawowa- zakupiony- klamka zapadła! Teraz usuwam w kąt te wszystkie katalogi, żeby do głowy nie dostac :wink:

A więc wpraszam sie na forum :wink: - nie było łatwo przebrnąć przez te wszystkie posty- ale warto na pewno- pięęęekne macie galerie :)

Sprawy wyglądają tak : projekt zakupiony, mapka do celów projektowych zamówiona, teraz czas szukać ekipy budowlanej.. przeraża mnie troche to wszystko, ale co nas nie zabije to.. sami z resztą wiecie :wink:

ano mój projekt i moje wykonanie... :D (i Królika - mojej koleżanki)

zostało trochę łat, kontrłat i troche płyt OSB... to stwierdziłam że błysne...

no i którejś niedzieli jakżeśmy chwyciły za wyżynarke to się na niej wyżyć niemogłyśmy:)

a teraz co ekipa :D to chwała na mnie spływa... i wszyscy mówią jak dobrze że tu schody a nie drabina :D

http://images43.fotosik.pl/22/fc6ae677739582e4.jpg

Witam,

czy ktoś może mi napisać jaka jest wysokość tego stryszku nad garażem w Protonku II? Czy można z tego zroić np. garderobę :) bo czekam na projekt a w tzw. międzyczasie zmieniamy z panią architekt ścianki :)

jakieś 168 - przy kalenicy stoję wyprostowana...

to chyba za mało na garderobe... ale na pewno wystarczająco na kólestwo "przydasie" :D

a tu fotka stryszku nad sypialnią

http://images48.fotosik.pl/22/d1cee21e33d07026.jpg