Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich forumowiczów

My też jesteśmy posiadaczami Protona I w okolicy Skoczowa na Śląsku i obecnie jesteśmy na etapie wykańczania.

W związku z tym mam pytanie do Ediego, jak sprawuje się ogrzewanie podłogowe w połączeniu z panelami podłogowymi bo też planujemy takie rozwiązanie. Czy jest duża różnica odczuwalna między pomieszczeniami gdzie jest na podłodze gres a gdzie panele ?

eee tam projektanta :D sama siedzę i projektuje :)

rysunki robię sama w SketchUp-ie - darmowy programik do ściągnięcia z netu

- szybko i łatwo daje się opanować :D

tych projektów mi trochę powstało - ale mój mąż bardzo chciał taką wnękę,

do której można włożyć drewno no i wymodziłam tą wnękę - do tego w górnej części będzie światełko (a właściwie trzy światełka) - kolor wnęki ma nawiązywać do kuchni, w której dolne fronty będą w bordowym połysku

Witam wszystkich forumowiczów

My też jesteśmy posiadaczami Protona I w okolicy Skoczowa na Śląsku i obecnie jesteśmy na etapie wykańczania.

W związku z tym mam pytanie do Ediego, jak sprawuje się ogrzewanie podłogowe w połączeniu z panelami podłogowymi bo też planujemy takie rozwiązanie. Czy jest duża różnica odczuwalna między pomieszczeniami gdzie jest na podłodze gres a gdzie panele ?

w temperaturze pomieszczeń ( kuchnia i korytarze-płytki, salon -panele quick-step) nie ma żadnej różnicy, natomiast płytki sa lekko letnie, a na panelach nie odczuwa się ciepła, tylko po prostu nie sa zimne.

Polecam to rozwiązanie, my na początku chcieliśmy parkiet na całym dole, ale jak zobaczyliśmy podłogówkę " na żywo"- zakochałam się w niej;)

dla mnie - zmarżlaka- to po prostu bomba.

Alectyc- naprawdę fajne Ci wyszły te roletki, gratuluje zdolności i talentu ( a może teściowej:)))

Grudosiu- kominek zapowiada się naprawdę oryginalny :o Nie moge się doczekać zdjęć z orginału :wink:

pozdrawiam

Witam serdecznie wszystkich po długiej przerwie :D Długiej, ponieważ nie za bardzo jest o czym pisać - u nas podobnie jak u meluzyny zacięła się maszyna urzędnicza i papiery "mielą się...". I tak naprawdę nie wiadomo, kiedy skończą :o :x

Mogę tylko popodziwiać zdjęcia tych, którzy już kończą, wykończyli albo dopiero zaczęli.... ale coś się u nich dzieje.

Grudosia - imponujące postępy! Muszę się przyznać, że widziliśmy Waszego protonka na żywo - my mieszkamy w Legnicy i wybraliśmy się kilka dni temu na wycieczkę do Radecza :lol:

Przede wszystki super działka!!! I domek taki piękny! Wielkie gratulacje!!!!

Gratuluje tym, którzy nie spią podczas zimy i walaczą z wnętrzem i pomysłami. Kominek faktycznie Grudosi bardzo ciekawy. Jak już tak Cię wciągnęło to projektowanie, to będzie wiadomo do kogo się zgłosić o pomoc :) Bardzo jestem ciekawa efektu kuchni, bo wygląda na to, że będzie coś świeżego, żywego.

Edi! - baaaardzo podoba mi się kolorystyka Twojego Protonka, proszę napisz jaka to dachówka, kolor elewacji i stolarki okiennej.

Alectyc - super pomysł z tymi roletkami, a przy okazji... zmieniłaś wymiar okien ?

My czekamy na wiosnę i na pozwolenie na budowę (liczymy tak na luty) a tymczasem przeraza mnie fakt, że jeszcze z niczym nie ruszyliśmy (ekipa, koszty, rozeznanie cenowe) ale mój mąż ma nerwy na wodzy, więc chyba wie co robi?!... :-?

[Edi! - baaaardzo podoba mi się kolorystyka Twojego Protonka, proszę napisz jaka to dachówka, kolor elewacji i stolarki okiennej.

Alectyc - super pomysł z tymi roletkami, a przy okazji... zmieniłaś wymiar okien ?

My czekamy na wiosnę i na pozwolenie na budowę (liczymy tak na luty) a tymczasem przeraza mnie fakt, że jeszcze z niczym nie ruszyliśmy (ekipa, koszty, rozeznanie cenowe) ale mój mąż ma nerwy na wodzy, więc chyba wie co robi?!... :-?

miło to słyszeć :p

dachówka Roben brązowa średzka

ściany - tynk mineralny malowany farbami polikrzemianowymi Sempre kolor- jakiś jeden z pierwszych na wzorniku, nie pamiętam dokładnie, ale miał byc lekko beżowy, a wyszła wanilia, ale chyba jest ok :wink:

okna- plastikowe w okleinie złoty dąb

życzę cierpliwości w czekaniu- zbierajcie siły- na wiosnę się pzrydadzą :wink:

co do roletek Alectyc- też bardzo wpadły mi w oko.....

Witamy serdecznie.

Od roku wraz z żoną uważnie śledzimy poczynania Protonowiczów,ponieważ też spośród ogromu projektów wybraliśmy Protona I. Wiele pomysłów i cennych uwag zawartych na tym forum pomogło zadecydować o wyborze tego właśnie projektu. W połowie stycznia otrzymaliśmy już zielone światło - pozwolenie na budowę . Mieszkamy w Pszczynie i tutaj wiosną chcemy rozpocząć budowę.

Mamy ogromną prośbę do fuhkris ze Skoczowa którzy już prawie finiszują budowę - czy byloby możliwe obejrzenie waszego domku na żywo. Jesteście jedynymi w naszej "okolicy" posiadaczami Protona.....

Jeśli bylibyście skłonni przychylić się do naszej prośby prosimy o kontakt mailowy - [email protected]

Pozdrawiamy serdecznie

Aga i Marek z Pszczyny

Witam Wszystkich budowniczych!

Dawno mnie tu nie było:)

Mam prośbę do Was - w ferworze prac zapodziały nam się plany - kartki z opomiarowaniem schodów zewnętrznych z frontowej strony domu - czy ktoś z Was mógłby przesłać mi te dane na maila: [email protected] lub zrobić zdjęcie tej strony i wkleić ją tutaj - jest to bardzo pilne. Z góry dziękuję za pomoc. :D