Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Czy ktoś z forumowiczów może mi pomoc odnośnie cen za m2 robocizny za :

tynki wew,

ocieplenie budynku,

tynk elewacyjny,

ocieplenie poddasza + plyty KG,

cekolowanie wewnątrz.

Ja się ksztaltowały lub ksztaltują te ceny.Fajnie jeśli wypowiedzieliby się Protonowcy którzy niedawno co robili te etapy budowy to ceny bedą podobne i na czasie :)

A może bedzie ktoś jest w stanie powiedzieć ile m2 jest w/w powierzchnii to bedzie mi także pomocne w policzeniu robocizny

Dziekuje

---------------------------

Witam.

Jeśli mogę pomóc to ja zapłaciłam za:

- ocieplenie budynku za 1m2- 20zł(robocizna) wyszło 220m2(podniesiona ściana kolankowa)

- ocieplenie poddasza( wata i folia) w sumie 700 zł,

- płyty KG na poddaszu (są w trakcie kończenia) na gotowo: za płyty na stelażu 25 zł, a przyklejane do ścian 18 zł,

-Tynki wewnętrzne mamy uzgodnione 22 zł z materiałem (gipsowe) za m 2,

- posadzki 10 zł za m2-bez materiału,

-tynk elewacyjny uzgodniony 20 zł za m2(robocizna)-220 m2

Są to ceny za robociznę bez materiału. Ceklowanie jeszcze nie wiem za ile

:-?

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozwole sobie troszeczke odbiedz od tematu ale czy nie myślał ktoś aby uporządkować to wszystkie wypowiedzi??

Są one bardzo pomocne ale wątek tak mocno sie rozwinął ze ciężko cokolwiek znalezc...

Jest tego tak duzo ze ciezko znalezc czas na przeczytanie/obejrzenie wszystkiego dlatego fajnie było by zakładać jakieś nowe wątki w ktorych rozmawialo by sie na konkretne tematy bez zbędnych komentarzy.

W ten sposob każdy "nowy" bedzie wiedzial gdzie znalezc odpowiedz na jego pytanie bez koniecznosci powielania go w rozrośnietym wątku...

Stworzyłem kilka kategorii w których fajnieby było jakby znalazły się jakieś podsumowania na temat kosztów, ilościach niezbędnego materiału, surowców jakie wykorzystaliście itd itd. Jeśli ktoś ma pomysł na nowe tematy to proponuje zakładać je w kategorii: "Projekty i architektura" nazywając je w następujący sposob:

"Proton II - " w ten sposob będzie łatwo je wyszukiwać na forum.

Niżej zamieszczam linki do stworzonych już kilku wątków:

Ilości materiałów:

http://forum.muratordom.pl/post3110080.htm#3110080

Zdjęcia z realizacji:

http://forum.muratordom.pl/post3110086.htm#3110086

Zmiany adaptacyjne:

http://forum.muratordom.pl/post3110100.htm#3110100

Robocizna:

http://forum.muratordom.pl/post3110119.htm#3110119

Witam wszystkich

Z mężem jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia na budowę domu Proton I w wersji podstawowej. Mamy nadzieję, że uda nam się rozpocząć budowę w czerwcu. Forum śledzę już prawie od roku i znalazłam tu wiele przydatnych informacji.

W związku z postem TA9 pozbierałam adresy stron albumów ze zdjęciami Protonów i dodałam je do zdjęć z realizacji.

Znajdziecie je tutaj:

http://forum.muratordom.pl/post3110086.htm#3110086

Witam!

Mam pytanie do Grudosi. Jakie masz płytki na podłodze w salonie (w wykuszu). Możesz mi napisać jaka to firma? Na zdjęciu wyglądają raczej na matowe. Bardzo mi się podobają.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Płytki to TUBĄDZIN - Alabastrino 45 x 45, są matowe.

miałam trochę obaw czy nie będą za jasne,

ale po połozeniu okazało się że jest git - nie widac na nich nawet tych ton kurzu któe zalegają w domu :) W całym domu płytki są takie same. Niestety na etapie wykańczania człowiek musi wiele swoich pomysłów weryfikować :-?

Witam wszystkich serdecznie :D

Też z mężem jestem na etapie załatwiania wszystkich formalności i mam nadzieję że i u nas na wiosnę ruszą prace budowlane.

Od dwóch miesięcy śledzę wpisy na forum i muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem Waszych pomysłów na wnętrza, wyczuciem smaku.

Ukłon w stronę pomysłodawców Forum :D świedny pomysł i wielkie ułatwienie dla przyszłych Protonowiczów.

Kasia Mariusz dziękuję za szybką odpowiedź.

Pozdrawiam wszystkich :D

Grudosiu dzięuję za szybką odpowiedź! Czyli masz w salonie takie same płytki jak w łazience? Proszę napisz mi jeszcze czy na tych zdjęciach w albumie masz je już zafugowane. Niezbyt dobrze widać. Zastanawiam sie jakie fugi by do nich pasowały. Jasne trochę strach jak będą wyglądać za jakiś czas.

Grudosiu dzięuję za szybką odpowiedź! Czyli masz w salonie takie same płytki jak w łazience? Proszę napisz mi jeszcze czy na tych zdjęciach w albumie masz je już zafugowane. Niezbyt dobrze widać. Zastanawiam sie jakie fugi by do nich pasowały. Jasne trochę strach jak będą wyglądać za jakiś czas.

Hej :) W salonie jest dokładnie to samo co w łazienkach.

Ponadto - obie łazienki są w Alabastrino.

Płytki na zdjęciach z albumu są jeszcze niezafugowane - teraz już są

- w salonie wybrałam kolor szary, bo ciemne fugi i tak docelowo robią się szare od detergentów,

natomiast w łazienkach są czekoladowe - pasują do tych półek pod umywalki:)

Zdecydowałam się na takie same kafle ze względów czysto praktycznych.

To co wykończeniowcy przycieli w jednej łazience - mogli wykorzystać w drugiej, a ponadto chciałam zminimalizować ilość listew podłogowych

(takich co montuje się najczęściej w progach, bo po jakimś czasie zgrzytają od tego co się pod nimi nazbiera) :D

Prosił bym o ustosunkowanie się do mojego pytania w poniższym poście:

http://forum.muratordom.pl/post3126554.htm#3126554

Z góry dzięki i pozdrawiam!! :)

Mam wrażenie że u nas tego poszło znacznie więcej ...

My - aby zapobiec wzrostowi cen zamówiliśmy większe ilosci betonu.

Na bieżąco notowaliśmy ile jakiego betonu poszło, a po wylaniu wszystkiego - betoniarnia zrobiła fakturke korygującą. W ten sposób mieliśmy gwarancje ceny za 1m3 betonu (B-10,B-15,B-20).

Grudosiu: czy jest szansa zobaczyć Twój domek w realu? My jesteśmy w Wrocławia i chętnie zobaczymy jak to wyglada w rzeczywistości. My czekamy na wydanie pozwolenie (ponoć na dniach) A nie mamy wyobrazni na to co pozmienialiśmy.

Więc jeśli to nie problem, to chętnie się umówimy.

Oczywiście zrozumiem jeśli odmówisz :)

Grudosiu: czy jest szansa zobaczyć Twój domek w realu? My jesteśmy w Wrocławia i chętnie zobaczymy jak to wyglada w rzeczywistości. My czekamy na wydanie pozwolenie (ponoć na dniach) A nie mamy wyobrazni na to co pozmienialiśmy.

Więc jeśli to nie problem, to chętnie się umówimy.

Oczywiście zrozumiem jeśli odmówisz :)

Serdecznie zapraszam - info wysłałam na priva :)

Witam

Ja mam pytanie do utek76.

Zauważyłam na zdjęciach, że w dolnej łazience macie grzejnik chromowany. Właśnie poszukuje takiego grzejnika i ceny mnie powalają, znalazłam na allegro w przystępnej cenie tylko trochę się obawiam co do jakości.

Proszę o odpowiedź jakiej firmy jest Wasz grzejnik i jaka była jego cena.

Dziękuje.