Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hejka:)

chcę powiedzieć że wrzuciłam trochę fotek z kuchni i salonu do albumu :)

Kuchnia jest na 99,9% skończona :)

w salonie stół i krzesła tymczasowe..., brakuje listew przypodłogowych

(nie to żeby ich nie było - leżą w gabinecie i dojrzewają :wink: ,

nie ma też rolet :-?... ale i tak jest fajnie ;)

http://grudi.fotosik.pl/albumy/409539-236.html

Witamy serdecznie wszystkich Protonowiczów i nie tylko :)

My również jesteśmy zainteresowani tym projektem w wersji z garażem jednostanowiskowym (chyba że nam się zmieni wizja na dwa miejsca dla pojazdów). Na razie jesteśmy na etapie pozyskiwania działki (czekamy na zatwierdzenie podziału a potem do notariusza). Gratulujemy wszystkim szczęśliwym posiadaczom wymarzonego domku, a zwłaszcza Utkowi. Jesteśmy pod wrażeniem wykończenia wnętrza (ogród też zapowiada się obiecująco). Bardzo nam się spodobały schody prowadzące na pięterko. W związku z tym mamy pytanko: z jakimi kosztami trzeba się liczyć żeby mieć takie cudo. Nasz adres: [email protected]

Dziękujemy i pozdrawiamy.

Hej!

Grudosia bardzo ładna kuchnia. Podobają mi się też Twoje schody. :) Czy możesz napisać z czego są zrobione i jaki był ich koszt?

Mam do Ciebie jeszcze pytanie odnośnie montażu wc w górnej łazience. Z tego co widzę to stelaż od wc jest zamontowany do komina. Czy nie było z tym problemu?

Pozdrawiam

Grudosia

Bardzo fajnie już u Ciebie. Podoba nam się kominek, mamy kupiony taki sam wkład kominkowy i uważamy, że będzie extra. Okap masz rewelacyjny, ale pewnie sporo kosztował. Wygląda świetnie.

A u nas też sporo się dzieje. Strasznie trudno jest nam się zdecydować na płytki do łazienek, tyle ich jest do wyboru. A czas goni. W maju zaczynamy ocieplenie poddaszy, elewację i glazurkę.

pozdrawiam

a my dzisiaj zalewamy strop ;)

to znaczy my jak my- nasi budowlańcy :)

No i jade dzisiaj prowadzić dalszy ciąg negocjacji cenowo- okiennych :)

mam już dwie oferty:

1) wspomniane wczesniej 42 000 - po obiecanym rabacie będzie wyglądac już lepiej- ok 37 800 okna, dzrwi zewn, rolety i parapety wew.

2) 35200 z bramą wiśniowskiego ale bez parapetów :)

3) dzisiaj ide walczyć o trzecią, ciekawa jestem

Grudosiu, jestem zachwycona twojim protonkiem! :D :D :D Pamiętam rysunek salonu i kuchni, który kiedyś tam zamieszczałasz a propos kominka, a teraz to wszystko widać w realu i wygląda superowski. Kuchnia jest extra, okap kosmos a dopasowana kolorystyka całości mnie zachwyca. Gratulacje!

P.S. A kotek jest zarąbisty... :wink:

Hejka:)

Śliczne dzięki za te pochwały i miłe słowa:)

co do schodów - mam takie same jak Utek :)

tylko bukowe - bejcowane :) robił ten sam pan spod Opola: http://www.schodykowalik.pl :)

różnica jest taka, że u nas wejście na schody zrobiliśmy od strony salonu

co do okapu to nie był jakoś powalająco drogi: idea przy jego zakupie była taka że ma być mocny (bo kuchnia otwarta),

sensorowy, no i 90 cm...

i co sie okazało?...że taki o bardziej tradycyjnym wygądzie był o połowe droższy...

kupujcie AGD w necie - można spoooooro przyoszczędzić:)

(przykład płytę kucheną 5-o polową Amice 80 cm - nowiutka z gwarancją - kupiłam za 800 zł)

A co do kota... to ma jeszcze kolege:) taki sam czort :D

hejka :)

za schody wyszło 12 500 zł (w tym bejcowanie 500), ale nie bądź zaskoczona jak do czasu zamówienia mogą zdrożeć... Utek w bardzo podobnej cenie kilka miechów wcześniej zrobiono takie schody z merbau... Ja proponuje pokazać schody na fotkach lokalnym stolarzom...mysle że bez problemu zrobią takie same :)

Jeszcze jedno moje pytanko, odnośnie kominów z cegły klienkierowej-

budowlańcy moi mówią mi, ze mogą mi taki zrobić, ale nie dają gwarancji, ze to nie będzie ciekło... z uporem maniaka namawiaja mnie na łupek naturalny..

ale ja wiem, czy to ładne?..

czy Wasze kominy klinkierowe ciekną? Co zrobić , zeby nie przeciekały? nie da się tego jakoś zaimpregnować?

Meluzyna - mamy kominy z cegły klinkierowej nad połacią dachu, poniżej są systemowe kominy Schiedla. Kominy zostały wymurowane latem rok temu i jak dotąd wszystko jest jak najbardziej w porządku. Obróbki też są przez dekarzy porządnie zrobione, więc naprawdę jestem dobrej myśli. :lol:

Magdaleno Strok - mamy dom na podłożu z piasku, ławy fundamentowe nie były szalowane, w wykopach się nic nie osuwało. Ale trudno mi powiedzieć, jak to będzie przy żwirowym podłożu, trzymam kciuki, ażeby poszło bez większych problemów.