Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nam w poniedziałek dowiozą więźbe i lecimy z dachem. Za trzy tygodnie wstawiają okna. Budynek jest suchutki, mury mamy z solbetu kładzionego na klej i do tego piękna pogoda gdzie wszystko schnie :D Zdecydowaliśmy się na drzwi zewnętrzne otwierane do wewnątrz. Wykonawca nam polecił, że jest bezpieczniej ( przed złodziejami) kiedy zawiasy są w środku. Druga sprawa to kiedy jest silny podmuch wiatru to dziecko może nie utrzymać wyrywających się drzwi. Okaże się w praktyce czy to dobra decyzja :wink:

http://megan79.fotosik.pl/albumy/533645.html

Witam,

chciałam się pochwalić, że w końcu i my ruszyliśmy z budową.

Dziś ekipa stawia fundamenty :) Mam nadzieję, że będziemy mogli niedługo cieszyć się efektami pracy.

Przeglądam postępy prac na Waszych budowach i jest pod ogromnym wrażeniem!

Grudosia: Twój domek zmienił się diametralnie. Bardzo mi się podoba Twoja aranżacja. Życzę żeby Wam się fajnie mieszkało

1000zł? Jestem w szoku! U nas to koszt 6.000zł.

Profesjonalną ekipą bym tego nie nazwała ;P , trochę się za Panem nadzwoniłam, żeby łaskawie przyszedł z kolegą i wykopał (kilka razy przekładał termin, czekał na ładną pogodę itp), ale w końcu wykopał i jak widać - warto było poczekać.

Ale zaskoczona jestem, że u Was to aż taki koszt..

No tak, wszystko jasne. Nasza studnia ma być na 12 metrów (tylko, że ja myślałam, że wszyscy takie robią). Moi teście mają taką jak wy mówicie na 3 metry, i ta woda jest rdzawa i śmierdząca, biały montaż szybko przestał być biały i poprostu zżółkł. Dlatego chcemy kopać głębinówkę.

Jeszcze jedno pytanko mam do wszystkich: jaki u Was był koszt kopania studni (oczywiście tam gdzie nie ma kanalizacji), robiliscie głębinówki?

Witam!!!

Wierciliśmy studnię głębinową o głębokości 26 m,wyniosła nas 4050 złoty!!!

Mała bagatela,ale jesteśmy zadowoleni.Przyłączyliśmy ją do domu i mamy swoją-prywatną :D i w dodatku nie spada nam ciśnienie wody w porze letniej gdy wszyscy podlewają trawniki!!!!!

Pozdrawiam,Eliza.

U nas panowie od studni liczyli sobie 120 zł/m, w cenie były rury plastikowe, bo bez rur 100zł/m. Solidnie, szybko, czysto. Studnie mamy na 25 m.

Mam natomiast prośbę do zaawansowanych budowniczych :lol: :lol: :lol: - właśnie u nas wchodzą Panowie od tynków. Ile orientacyjnie - w dużym przybliżeniu- metrów ścian wewnętrznych (i sufitów) ma Proton?

Witamy serdecznie Wszystkich budujących Protonka!!! Mamy przyjemność ogłosić, iż budowa naszego PROTONKA II rozpoczęta. Po kilku miesiącach,biurokratycznych zmagań... pierwsze prace ruszyły z kopyta...! :D Z miłą chęcią pochwaliłabym się pracami, lecz mam problem z wklejeniem zdjęć!!![/img]

http://picasaweb.google.pl/hary1997

Hej!

U nas również w chwili obecnej trwają prace tynkarskie. Z tego co liczyłem to powinniśmy mieć około 560m2 tynków (ściany + sufit) bez garażu. Garaż tynkowaliśmy wcześniej i wyszło wtedy niecałe 100m2.

Rada dla zaczynających budowę: sprawdzajcie piony wszystkich ścian !!! Nasi tynkarze (i ja z resztą też) klniemy obecnie na murarzy - na ścianach zamiast 1,5cm tynku trzeba dawać nawet po 4cm żeby doprowadzić ściany do pionu :evil:

A z pozytywnych wiadomości to dzisiaj zamontowali nam drzwi wejściowe :) Zdjęcia w albumie.