Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

meluzyna: dzięki za fotki, idziesz jak burza :)

Co do gniazdek i pstryczków elektryczków, to sama dumam i jeszcze niczego konstruktywnego nie wymyśliłam :)

Iza i Grzegorz: Muszę się rozeznać, co u nas z kominami!!! bo lekko się zdziwiłam jak widzę, że Wy już zakupiliście. My od czwartku planujemy ruszyć ze ściankami i odbić się od "zera"

Widziałam listę materiałów jakie należy do czwartku zgromadzić ale nie przypomniam sobie żeby były tam kominy :)

Witam ponownie! nie powiększamy kuchni, kosztem spiżarki, lecz zminiejszymy dolną łazienkę (bez prysznica) i powiekszymy przez to spiżarkę przy kuchni, bo to wg nas niezbędne pomieszczenie. Wszystkie zapasy i mało używane sprzęty kuchenne można w niej trzymać. Schody będą wykonane wg.projektu-kształt, które następnie obłożymy granitem, a pod spodem będzie wolna przestrzeń.Pozdrawiam!

No mi sie tez chyba podobają- troche sie tylko zastanawiam, jak sie z tym będą komponowac orzechowe okna..

W każdym razie decyzja musi poczekać do jutra- Pan w hurtowni sprawdza , czy jest na stanie Rupp Rubin Czarny brylant i jaka jest różnica cenowa..

Meluzynko! mysle, że kolor okien-orzech powinien pasować do ciemnej dachówki.My także taki wasnie kolor wybraliśmy do naszegoantracytowego dachu, gdyż zloty dąb wydal nam się zbyt jasny (miodowy).

No to ja jestem zdecydowana! Poczekam tylko na informacje, czy jest możliwa zamiana na czarny brylant i ile trzeba dopłacić, bo słyszałam ze różnica w cenie "jest znaczna".

Mam nadzieję, że sie uda - trzymajcie kciuki.

Poza tym, zamówiliśmy okna i drzwi zewnętrzne udało nam się w końcu wynegocjować dobrą cenę- całosc powinna być za ok 4 tygodnie, a także bramę Hormanna i drzwi boczne do garazu w tym samym przetłoczeniu-.

Piątek - sobota mamy mieć stawianą więźbę.

A potem ten dach.. oby czarny! ;)

No to klamka zapadła.

Rupp ceramika Rubin czarny brylant zamówiony.

Mam nadzieję,ze bedzie dobrze..powiedzcie, ze bedzie dobrze.. ;)

Czarny dach, do tego jaśniutka elewacja ( moze złamana szaroscia biel), kominy z łupka naturalnego.

W przyszłosci kute- ewentualnie chromowane balustrady ( zalezy czy drzwi wyjda bardzo nowocześnie, czy nie)

Powinno być fajnie.

Musi byc fajnie. :p i tej wersji się bede trzymać.

Witam serdecznie,

pragnę poinformować Was że mogę już zaliczać się do Waszego szacownego grona Protonowiczów, ponieważ dzisiaj geodeta wytyczył zarys mojego Protona II :D Mam nadzieję, że teraz już pójdzie z górki - o ile pogoda dopisze :roll: .

Pozdrawiam Wszytkich serdecznie.

Meluzyna - Twój Protonek zapewne w takich barwach będzie się pięknie prezentował, pozdrawiam :lol:

Witam, uważnie przyglądam się waszej dyskusji odnośnie czarnego dachu i orzechowych okien, ja właśnie takie mam u siebie w Protonku. Wydaje mi się, że świetnie pasują do siebie, obecnie jesteśmy na etapie ocieplania, elewacja ma mieć kolor ceglany (ale to jest jeszcze kwestia do przemyślenia) Jak mi się uda to zamieszczę zdjęcia. Pozdrawiam

markoa mam nadzieję, ze Ci się uda z tymi zdjęciami, bo jestem strasznie ciekawa!

kaktus75 trzymam kciuki za pomyślny obrót sytuacji :) I niech sie mury pną w góry :)

U nas dzisiaj Pan więźba ( tak mam go zapisanego w telefonie) zaczyna stawiac więźbę !

Od poniedziałku bedą konczyć więźbe,a potem już dach!

P.S. Jaki rynny montujecie? Plastikowe, aluminiowe, czy ocynkowane?

Mnie dekarz namawia na ocynkowane- twierdzi, że najlepsze.

meluzyna: Jeśli chodzi o kolorki - to będzie dobrze. My też takie planujemy i jestem przekonana co do tego, że będzie pasowało.

kaktus75:A jedank się udało:) teraz już będzie lepiej, bo będzie w końcu coś widać.

My w tym tygodniu robimy strop. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie wg plan.