Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich Protoniarzy!!!

Nie wiem czy mnie pamietacie ale chyba jako jedna z pierwszych zaczęłam budowę Protona (8 marzec 2007 r.) Cały czas się coś robiło i ciągle coś było jeszcze do zrobienia i w końcu KONIEC! W tym roku obłozyliśmy cokół domku klinkierem, zrobiliśmy schody z kamienia i fundamencik w ogrodzeniu. Ogłaszam więc Protonek za zakończony w całości! Zapraszam do albumu. Życzę duuużo wytrwałości w budowie domku! Pozdrawiam gorąco. Beata.

http://foto.onet.pl/7zjno,sb0sok48f4ki,l0wbs

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam Beato

Ja również jestem pod wrażeniem. A te schody...cudne! O czymś takim myślimy i podłączam się pod pytanie Mareknera.

My natomiast zakończyliśmy wczoraj etap stan surowy otwarty i oto co mamy :D

http://lh6.ggpht.com/_RaUi9is3hkQ/SrImudlS2jI/AAAAAAAAApM/2EAXIKznXzw/DSCN0501m.JPG

Dziękuję za miłe słówka!!! Jeśli chodzi o schody to jest to granit . Każdy schodek jest łączony z trzech elementów (tak wyszło taniej) z całości byśmy zapłacili x 2 , a tak schody wyniosły nas 4300 zł . Kamień zamawia;liśmy u nas w Augustowie w firmie http://www.kamieniarstwo-naglik.pl

anetka: My za robociznę hydraulika daliśmy 9000, z podłogówką,podłączeniem kominka i pieca.

Kasia i Mariusz: DZIĘKI ZA FOTKI !!!! :lol: :lol: :lol: Już nie mogłam się doczekać. Pięknie macie,widzę że kuchnia powiększona o spiżarnie. W salonie chyba płytki imitujace panel (choruje na takie) :p My jesteśmy jeszcze w lesie, robimy dopiero sufity na poddaszu,później łazienki i cała reszta. Ciekawę ile zejdzie naszemu majstrowi. Miałam nadzieję, że do końca grudnia się wprowadzimy, ale chyba są marne szanse :(

Witamy! I również przyłączamy się do gratulacji dla Kasi i Mariusza!!! :D Super!!!

U nas prace idą do przodu, właśnie od wczoraj mamy okna, balustrady na balkonach i bramę garażową oraz tymczasowe drzwi zewnętrzne, ponieważ właściwe drzwi okazały się podczas montażu lekko uszkodzone i niestety pojechały do reklamacji. Cóż poczekamy jeszcze trochę, a póki co, musi być to, co jest! :cry: Poza tym "robi się" instalacja elektryczna i alarm, a Panowie budowlańcy dzisiaj zbroją taras i schody wejściowe, a jutro wylewają tam beton.

Meg! U Ciebie też praca wre...fajnie już w Twoim Protonku!!!

Pozdrawiamy i życzymy Wszystkim dużo słońca i radości z budowy !!!! :p

Witamy

Dziękujemy bardzo za miłe słowa.

Rzeczywiście udało nam się wprowadzić w niecały rok (2 października mija rok od wbicia łopaty).

W salonie i jadalni mamy panele firmy Quick Step merbau, fazowane krawędzie z 4 - ech stron.

W kuchni i na przedpokoju są płytki Opoczno Naturale.

Schody wyniosły nas 7 tys. Teraz czekamy na barierki. Powiększyliśmy kuchnię kosztem spiżarki, a spiżarka pod schodami to bardzo fajne pomieszczenie i mamy tam chłodno (jest wentylacja). Jak tylko wstawimy tam drewniane regały to wrzucimy parę fotek i będzie widać ile się zmieści rzeczy.

Życzymy wszystkim wytrwałości w budowaniu i wykańczaniu.