Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Bortek- czekam na widok na salon :)

Widzę, że wszyscy zajęci pracą w domu i nikomu sie nie chcę na forum pogawędzić.

U nas wylane posadzki :lol: Teraz to już napawa optytminzem :) Zupełnie jest inaczej jak już się nie chodzi po rurkach i kabalch :).

Mam nadzieję, że uda mi się jakieś zdjęcie zrobić to uzupełnię album.

Pozdrawiam wszystkich zapracowanych!!

Meluzynko! - jak tam Twój zapał? Wrócił? Zgrałaś już te kolorki? Nie mogę się doczekać Twoich fotek

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć, kochani!

wrzuciłam kilka fotek elwacji - jest juz na wykonczeniu . Reszte- czyli cokół i schody zewnętrzne dokończymy wiosną.

Srodka na razi enie fotografuję bo straszny tam bałagan :oops: ale chłopaki powoli robią regipsy na górze i ogólnie jakos do przodu.

Teraz jestem na etapie wyboru obudowy kominka i ciągłej walki z instalatorem..tyle krwi juz mi napsuł ze szok..

Witam serdecznie!!!

Zwracam się z kolejną gorącą prośbą, czy dysponuje ktoś zestawieniem materiałów domku PROTON II ew. w wersji z garażem jednostanowiskowym. Byłbym bardzo wdzięczny za przesłanie lub podanie linka do zestawienia. Dla zainteresowanych podaje swojego maila [email protected] POzdrawiam serdecznie i bardzo dziękuje. P.S. klamka zapadła budujemy PROTONKA

markoa drzwi zamawialiśmy u polecanych na forum muratora stolarzy braci Łapawa http://drzwi-lapawa.prv.pl/. Wybraliśmy model (ŁW24) z ich katalogu, ale robią też według indywidualnego projektu. Cena skrzydła z futryną i montażem to 1100.

meluzyna bardzo ładna elewacja :) Bałagan w środku to chyba normalka - ile razy bym nie sprzątał, to i tak za chwilę nie widać efektu :lol:

A u nas dzisiaj pojawiły się dwie nowe rzeczy. Pierwsza to wkład kominkowy. Już mamy za sobą pierwsze palenie w kominku a teraz trzeba wymyślić obudowę :p

Druga to mysz w garażu :evil: Będziemy musieli zaprzyjaźnić się z jakimś kotem :lol: a póki co muszą wystarczyć łapki na myszy.

Cześć wszystkim !

U nas prąd podciągnięty i woda do kuchni oraz łazienek i pralni.

Tynki cem-wap juz zrobione w całym domku.

Zostały posadzki wraz z podłogówką ale juz na przyszły rok.

Pogoda nie pewna wolimy poczekać do marca.

zdjęcia na fotosiku "proton1balu"

Pozdrawiamy budowniczych !!! :lol:

Ania i ArekRozpoczalem budowe Protona II. Wiem ze moglo to pytanie sie pojawic sie u gory ale nie mam czasu szukac.

Mam pytanie z czego budujecie waszego protona - ja mam zamiar z betonu komorkowego H+H ale nie mam pojecia jakiej szerokosci sciany

Prosze o pomoc Thx

my tez budujemy z betonu komórkowego i ściany są z jednego pustaka plus ocieplenie styropianem 12 choć zapewniają ,że 10 wystarczy .

Meluzynko: super wygląda Twój Protonek, proszę zdradz jaki to jest kolor tej elewacji?!

Bortek79: Czekam z niecierpliwością na fotki kominka i salonu :)

U nas schną podłogi po wylewkach!! Teraz skupiny się na śledzeniu internetu i szukaniu wkładu kominkowego, parapetów, drzwi i podłóg :)

Myślę, że do wiosny to uda na się tylko ocieplić jeszcze górę.

Witam!

anetka012 u nas będą dwie umywalki w blacie 58 cm. Łazienka właśnie "zaczyna się robić" więc zdjęć nie posiadam ale zobacz sobie u utek76 o ile mnie pamięć nie myli tam są właśnie dwie umywalki o takim wymiarze w blacie.

Ja chciałam pochwalić się swoimi balustradami na balkonach :D

http://img510.imageshack.us/img510/9256/2009016kopia.jpg

http://img12.imageshack.us/img12/6609/2009009kopia.jpg

http://img30.imageshack.us/img30/6548/2009027n.jpg

Witam serdecznie.Doroto i Krzysztofie-bardzo ładny Protonek mam jedno pytanko dotyczące schodów,czy były to schody robione? czy na zamówienie? no i jeszcze jedno jaki koszt? nieukrywam bardzo mi się podobają i takie widziałabym u siebie.

PS. Dziś skończyliśmy dach. Fotki są jednak z przed kilku dni, jeszcze bez srebrnych rynien spustowych