Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć!

Trochę czasu mnie tu nie było, bo byłem zajęty pracami wykończeniowymi. Efekt taki, iż również 4 grudnia wprowadziliśmy się do domku :lol:

Marekner - Gratulacje!. U nas od wbicia pierwszej łopaty minął podobny czas - zaczynaliśmy w sierpniu 2008 :D

margola_g zamieściłem w końcu parę fotek salonu jeszcze z przed przeprowadzki

Bramę garażową polecam Krispola- bo taką mam :wink: Do Wiśniowskiego mnie zniechęcali bo ponoć w wielkopolsce kiepsko wygląda sprawa serwisu.

Co do okien to mam u siebie PCV z Oknoplast Kraków.

Pozdrawiam

Dawno mnie nie było na forum, ciągły brak czasu. Fajnie jest popatrzeć na fotki rosnących protonków :) nasz też rośnie :D dzisiaj przywiozą więźbę, więc panowie zaczną walczyć z dachem. Do Świąt dach ma być wydeskowany. Dekarz ma wolny termin pod koniec stycznia. Dachówkę zamówiliśmy Bogena INNOVO 10 brąz angoba, okna "już się robią" :wink: Chyba najwyższy czas umawiać fachowców od instalacji.

Cześć budowniczym !

Mam pytanie jaką grubość wełny dajecie przy ociepleniu dachu bo słyszałem że

30 cm to juz standart . Czy wszyscy ocieplają również stropy miedzy jętkami ? My zamierzamy ocieplać wszystko w ramach oszczędnośći na ogrzewaniu moze wyjdzie nam dom pasywny! Tak nam doradzają spece od

odbiorów energetycznych no i komfort uzytkowania takiego domu jak niske zuzycie energi.

My robimy ogrzewanie podłogowe na cały dom i montujemy pompe ciepła a kominek 14 -18kw bez wkładu wodnego . Czy ktoś juz jedzie na pompie i jak mu się sprawuje.

ŻYCZYMY WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT ! ! !

Witam,

napiszcie proszę jaki jest mniej więcej koszt ocieplenia poddasza. Wg moich wstępnych wyliczeń to gdzieś chyba wyjdzie ze 20.000 zł :o (wełna 15 + 5, stelaże i płyty ) w tym robocizna 11.500 zł ! Czy u Was też tak dużo wyszło, zwłaszcza robocizna ?

Ps. Życzę wszystkim Protonowiczom Zdrowych, Pogodnych i spędzonych w rodzinnej atmosferze Świąt Bozego Narodzenia :D

Sedeczne pozdrowienia

kaktus75 nie wiem jak Ci to wyliczyli ale mnie zdecydowanie mniej kosztuje robocizna bo około 5500 tys!!!!!!!!! więc w stosunku do Twojej ceny to rewelacja, nawet nie wiedziałam ,że mam takich tanich wykonawców a przy tym sprawdzonych.Nie wiem jak koszt materiałów bo na razie wszystko jest brane na wz, ale jak tylko podliczę to napiszę.

Wszystkim z forum życzymy zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i bardziej sprzyjającej pogody na przyszły rok, pozdrawiamy.

Ja także dodałam kilka fotek. Nie wiem dlaczego, ale niemogę sobie poradzić z ogrzewaniem. Mamy kominek z płaszczem wodnym, na dole jest bardzo cieplutko nawet 23 stopnie, a niestety na górze grzejniki ciepłe a jest 14 stopni :( Może ktoś wie jaka może być przyczyna ? oczywiście strych jest ocieplony.

Meg79 Nie wiem jaka przyczyna, ale ja bym się skontaktowała z osobami, które wykonywały Ci instalacje, bo może jest zbyt mały przepływ wody lub nieprawidłowa regulacja hydrauliczna instalacji. Jeśli z ich strony wszystko działa, to może poddasze jest nieprawidłowo ocieplone i są mostki cieplne?