Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak anetka o to onko mi chodzi:) Wy mówicie że macie daleko do przeprowadzki a co my mamy powiedzieć... dopiero w przyszłym tygodniu będziemy mieć pozwolenie na budowę...już nie mogę się doczekać!!!

wklejejcie więcej zdjęć bo tak miło się ogląda te Wasze domki:)

pozdrawiamy

anetka012: Wy już schody zamówiliście ? :) hmmm.... trzeba nam się brać do roboty :) my dopiero dzisiaj planujemy się spotkać ze stolarzem.

Panele, które prezentowałaś bardzo fajnie wyglądają, trudno nawet powiedzieć, że to panel.

meluzyna: wkleiłam kilka fotek. U nas walka z łazienką i ogrodzeniem.

Teraz przenosimy się do kuchni, bo ta juz czeka na przyjazd. Wczoraj wybrałam do niej kolorek.

W najbliższych planach zakładanie paneli na górze... i malowanie.

Coś namieszłam przy dodawaniu zdjęć i trochę chronologia się zatraciła. Jak znajdę chwilkę, to zapanuję nad tym.

Edytowane przez margola_g

Pospieszyliśmy ze schodami, bo stolarz u którego robimy je, jest bardzo rozrywany i naprawdę świetny fachowiec, więc kolejkę trzeba zamówić wcześniej.Odnośnie tych paneli to zapewne Was zaskoczę pisząc ,że jest z czterech stron z v fuga i na wysoki połysk i klasa ac5 10 mm i cena banalnie niska 29,90!!!!!!!!Dokonałam zakupu na całą górę, a czy dobrze zrobiłam to się okaże, jednak ludzie wypowiadają się o nich w samych superlatywach:-)

Mam jeszcze pytanie , podpowiedzcie co robicie na ścianach w kuchni, bo strasznie mnie to męczy, chciałabym bardzo szkło lacobel, ale chyba za drogi interes, może macie jakieś fajne rozwiązania.Zastanawiam się nad wstawieniem czegoś podobnego jak meluzyna tylko w jasnym waniliowym kolorze na wysoki połysk, ale tez nie jestem pewna:-(((

anetka012: ja zamiast kafli planuje w kuchni szkło (na uciechę mojego męża, który cały czas mi mówi, że będzie wszystko paskudnie widać).

Uparłam się jedank i mam nadzieję, że nie będę żałowała. A jakie schody zamówiłaś? Napisz (jak możesz) za jaką cenę, bo jak wcześniej pisałam my idzimy dziś zamawiać i ustalić ostateczną kwotę.

Hmmmm.... tak to jest z tymi naszymi mężami:-)))00Ja te0z chciałabym szkło, a;le strasznie dużo to wychodzi, ale jeszcze zobaczymy.Jeśli chodzi o schody to pokazywałam na wzór schody utka76, meluzyny tez są niezłe więc tez pokazałam, myślę,że z tego co starałam się przekazać stolarzowi cos będzie.Jeśli chodzi o cenę to mamy troszkę taniej, bo mieliśmy swój materiał.Cena z naszymi materiałami 7000 tyś, więc myślę,że naprawdę nie dużo a stolarza polecam w 100 %.

Miejscowość w której działa stolarz to Walentynów:-)

To w takim układzie dobrze, że posłuchaliśmy znajomego i zrobiliśmy wodę, bardzo się cieszę z takiego obrotu sprawy.U nas od dziś idą sufity na poddaszu, a w kotłowni jest już ułożona częściowo płytka i stoi piec w oczekiwaniu na rozruch-brakuje jakiegoś zaworu:-(

anetka012: dzięki za wieści o schodach, chociaż chętnie usłyszę z jakiego to drewna macie dziewczyny te schody.

Widzę, że idziecie jak burza. Ledwno pooglądałam fotki z wylewek a tu już kotłownia się robi, schody :) no no... Ty się chce wprowadzić wcześniej niż Meluzyna :).

Meluzyna: proszę napisz, czy jak montowaliście barierki to wyprowadzaliście mocowania przed założeniem ocieplenia. W góle może pamiętasz jak one są mocowane do śćian. Dodam, że strasznie mi się one podobają, bo ja choruję widać na takie same kolorki jak TY :)

U nas fugowanie dolnej łazienki i kończymy podłogę w kuchni. Wczoraj rozkładali nam na podjeździe tłuczeń i ubili nam poręcze (boczki) schodów i trzeba było zrobić na nowo, więc prace wewnątrz zostały zakłócone

Nie przesadzajmy nawet Ty margola_g będziesz wcześniej niż ja, ale szczerze na sierpnia planuje się wprowadzić...???????

Schody będą dębowe, a drzewo będzie wybarwione amoniakiem coś na kolor merbau, hmmm jeśli to wyjdzie oczywiście.Niestety łazienki zaczną się dopiero pod koniec tego tygodnia...mały poślizg wykonawcy, no ale cóż im też się zdarza.

Meluzyna napisz proszę jakie masz drzwi wewnętrzne, bo ja też chciałabym pełne bez udziwnień:-)

Drzwi wewnętrzene zrobił nam stolarz, powiedziałam, ze maja być pełne i bez jakichkolwiek udziwnień ( strasznie był tym zaskoczony, co chwile dzwonił i pytał czy aby na pewno nie chcę jakiegoś frezowania, bo to będzie dziwnie wyglądać , he he taka u nas moda :) Końcowym wynikiem sam był zaskoczony. Bardzo mu sie podobały.

Na poczatku pokazał mi dwa wzorniki kolorów, wybrałam jeden, a jak przyjechał z próbką - kazałam dodać jeszcze troche czerni. Kolor wyszedł super. Musiałam znaleźć jakis kompromis miedzy kolorem schodów a okien , bo mi sie drobna rozbieżność kolorystyczna napatoczyła ;)

Dodam, ze zrobił nam w baardzo przystępnej cenie- 1100 zł za sztuke ( z futryną ) . Klamki dokupiłam w Leroy Merlin za 56 zł / szt ;)

[quote name=

Meluzyna: proszę napisz, czy jak montowaliście barierki to wyprowadzaliście mocowania przed założeniem ocieplenia. W góle może pamiętasz jak one są mocowane do śćian. Dodam, że strasznie mi się one podobają, bo ja choruję widać na takie same kolorki jak TY :)

[/quote]

Nie wyprowadzaliśmy żadnych mocowań, pamiętam nawet ze o to ich pytałam, bo wiem ze inni tak robią. Panowie byli wymierzyć balustrady przed ociepleniem, spytali tylko jaki będzie styropian i stwierdzili, że sobie poradzą.

No i sobie poradzili :)