bulwinka 16.03.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam Jestem pierwszy raz na forum i bardzo mi się tu podoba. Tyle ciekawych informacji w jednym miejscu Mam pytanie związane z doborem kolorystyki.Planujemy z mężem nasz pierwszy salon.Czy podany układ kolorystyczny będzie dobrze wyglądał ? Ściana w wymarzonym pomarańczu, sofa - ciamny brąz, pozostałe mebelki (stolik, szafka pod sprzęt RTV, komoda i stół) w ciemnym drewnie-np.venge i do tego jasny dywan na jasnym parkiecie.Co doradzacie ? Z góry dziękuję za pomysły. Mam jeszcze jedno pytanko : gdzie można uzyskać informację ,który z telewizorów LCD 32 cale za ok.3000 zł polecacie ? Przepraszam, jeśli zrobiłam coś nie tak, ale to mój pierwszy raz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 16.03.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Mogę pomóc w sprawie telewizora. Porównania cen znajdziesz na http://www.skapiec.pl lub http://www.ceneo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanusiaS 17.03.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witamy bulwinko na forum Nie wiem jak intensyny będzie ten pomarańcz na ścianie, ale jeśli będzie stosunkowo ciemny to ja bym chyba dałą jaśniejszą kanapę, np.ecru. Ale oczywiście to sprawa gustu i upodobań pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 17.03.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam. Obawiam sie tej ściany pomarańczowej,czy bedzie całośc w pomarańczu ,czy tylko fragment? Do brązowej sofy i mebli wenge to moze lepiej jako tła użyć czegos jaśniejszego? Ładnie to wyglada na tle kremowej sciany,do tego ciemna podłoga,jasny dywan.Chyba na stronie BRW widziałam taką aranzację. Nie gniewaj się,ale czy pomarańczowy kolor ścian nie jest juz oklepany? Ale jeśli lubisz, to do tego polecam jaśniejsze meble.Ja oczywiście wyobrazam sobie dość mocny pomarańcz,a nie mdły. Może gdzieś znajde w necie aranżacje to się odezwę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.P. 17.03.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Może zieleń Taka z Dekoralu: zielone wzgórza czy coś takiego. Rodzice pomalowali pokój. Wygląda pięknie. Ale pomieszczenie musi być jasne, słoneczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulwinka 21.03.2007 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Dziękuję za odpowiedzi. Faktycznie troszkę muszę się nad kolorem ścian zastanowić, ale ten pomarańcz mnie kusi Jednak dzięki Waszym sugestiom chyba zdecyduję się na jaśniejszy odcień. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 21.03.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jedna z dekoracji w TVN (chyba w rozmowach w toku) ma takie zestawnie kolorów kilka odcieni pomarańczy - równiez b. mocny - oraz brązu. Zapamietalam to bo tez rozważam teraz rózne zestawy kolorostycne. Mnie podoba się - daje mocne odczucie ciepła i elegancji ( ale to tylko moje wrażenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 21.03.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Pamiętam z knajpy takie zestawienie:czerwień (intensywna ale ciepłopomarańczowa), brąz i krem. Było na tyle ładne, ze do dziś mi stoi w oczach (meble i wyposażenie żaden odlot). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 23.03.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Mam wrażenie, że będzie to bardzo dobrze wyglądać, ale jeśli wszystkie 4 ściany będą w ostrym pomarańczu, to może męczyć. może 3 ściany jaśniejsze, a jedna w mocnym kolorze? Ważne też, jaki będzie sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulwinka 23.03.2007 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Hmmm... Sufit planowałam biały. A ścianki w delikatniejszym pomarańczu.Właśnie zastanawiałam się też nad jedną w mocniejszym odcieniu.Może ktoś ma tak pomalowane ściany ?oj chyba będzie pięknie Ale jakby ktoś jeszcze miał jakąś propozycję, to czekam bardzo chętnie na wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 26.03.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Mój salonik wygląda częściowo tak:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f2d903c97c1e35d2.htmlza kanpą ściana będzie z paneli sosnowych , po przeciwnej stronie jest kominek ciemnobrązowy - jestem za ciemniejszym pomarańczem - miałam w mieszkaniu połączony z żółcieniem intensywnym - wyglądało super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 27.03.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Ja też jestem zdania, że brązowe meble na tle ostro pomarańczowej ściany nie będą się najlepiej prezentowały. Ogólnie może być za ciemno, przynajmniej sofę dałabym jaśniejszą, może w kolorze dywanu? Ale to tylko moje spostrzeżenia, Ja wolę jasne barwy we wnętrzu, a jeżeli ostry kolor to w formie pojedynczego akcentu. Źle czułabym się w pokoju otoczona ze wsząd tym pomarańczem To może być na dłuższą metę męczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 27.03.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Kolor takiej soczystej pomarańczy jest super,widziałam w któryms czasopismie przedpokój w takim intensywnej pomarańczy,do tego szerokie białe listwy przypodłogowe -no świetnie to wygladało.Nie wiem jak bedzie sie taki kolor prezentował w salonie,ale mysle że tez nie zle,tym bardziej że w salonie jest wiecej swiatła(okna) niz w przedpokoju.Byłabym chyba jednak za jasniejszym wypoczynkiem-ecri.Pomarańcz jak najbardziej za,tym bardziej że gdzie sie popatrzysz to przeważa zestaw BRĄZ-BEŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 29.03.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Dobra firma z farbami oferuje każdy z tych kolorów w kilkudzisięciu odcieniach.Udzielanie takich rad przez internet nie ma sensu.Jeżeli masz z tym problem-poradź się fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iks_75 30.03.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Ja z kolei zastanawiam się nad tym czy jasny dywan nie zleje się z jasną podłogą? Widziałam intensywny pomarańczowy kolor w pomieszczeniu nieco poniżej schodów tzn jakby pół kondygnacji niżej, pomieszczenie to widać było od razu z wejścia do domu. Wygladało super, pięknie rozświetlało. W dużym pomieszczeniu, myślę, że podobny efekt może mieć jedna/dwie ściany w tym odcieniu, reszta jaśniejsza. Ale każdemu co innego moze się podobać. Kolor brązowy wypoczynku jak najbardziej moze być brązowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts