Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Warunki przyłączenia z energetyki-czas oczekiwania

Recommended Posts

W naszym przypadku trzy tygodnie. Niestety odesłali pocztą, a w tym czasie był strajk listonoszy. Jeśli zależy Ci na czasie można zaznaczyć przy składaniu wniosku, że odbiór osobisty.

Poza tym nie ma wielkiego znaczenia dwa-trzy-cztery tygodnie. Ważne jest, jaki termin podany będzie jako data planowanego przyłaczenia. U nas: przypadek prosty - 12 miesięcy, przypadek skomplikowany - półtora roku lub dłużej.

Z pewnością informacja, że np 2 tyg. bardziej mi się przyda niż uszczypliwe uwagi niektórych osób. Nie chodzi o pretensje, tylko o to, że jak np 7 osób z różnych częci Polski napisze, że 3 miesiące, to nie będę się nastawiała, że będą za tydzień (a jak przyjdą to będę przynajmniej mile zaskoczona) i nie będę planowała w krótszym czasie innych rzeczy (np spotkania z projektantem).

Zapewne inaczej wygląda to w Pcimiu a inaczej w Szczecinie. Nie sądzę jednak, żeby rozrzut był tak duży (np. od tygodnia do roku w zależności od regionu, a raczej koncernu energetycznego), żeby na podstawie kilku odpowiedzi nie można sobie było wyrobić jakiegoś poglądu w tej sprawie (chodzi o rząd wielkości a nie czas oczekiwania podany w sekundach z dokładnością do 5).

Skoro się mylę, to oświećcie mnie proszę jak to wygląda w różnych koncernach (w końcu aż tak wiele to ich nie ma). Przecież o nic innego od początku nie pytam.

Warunki? Nie prościej zadzwonic do własciwego ZE ? Na 100% byłoby szybciej.

Ja warunki miałem cos kolo 2 tygodni na przyłacz czekam od wrzesnia ubiegłego roku, ups kabel juz jest teraz czekam na licznik.

Z mocy prawa dla odbiorcy z V grupy muszą przygotować warunki w 14 dni i nie ma zlituj się. I tak jest wszędzie od pcimia po stoen. Jak wszędzie może zdarzyć się komuś jakiś wypadek przy pracy i ktoś otrzyma je trochę poźniej ale to tylko wyjątek jako dowód na regułę.

podobno wyjątki KOMPROMITUJĄ regułę

Ile się czeka na warunki przłączenia do siecie elektro-energetycznej dla domu jednorodzinnego?

wniosek złożyłem 7 marca, dzisiaj podpisałem umowę i zapłaciłem kasę (128pln netto za kW). Przyłącze ma zostać wykonane za około 1 miesiąc. Wydawało to mi się strasznie długo ale jak czytam tutaj niektóre teksty to zmieniam zdanie.